Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Αυτοκράτορας ο Άρης, «έπνιξε» τον Προμηθέα στο θρίλερ της Θεσσαλονίκης

Στην πολύ μεγάλη μάχη ενόψει πλέι-οφ

27 Μαρτίου 2022 22:55
Basket League: Αυτοκράτορας ο Άρης, «έπνιξε» τον Προμηθέα στο θρίλερ της Θεσσαλονίκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας Άρης να τον πιείς στο ποτήρι στην τελευταία περίοδο. Έβγαλε πάθος, δυναμική και ένταση, με αποτέλεσμα να παίρνει μία υπερπολύτιμη νίκη κόντρα σε έναν Προμηθέα που «έλιωσε» στις υψηλές θερμοκρασίες του «Nick Galis Hall».

Παράλληλα, σας θυμίζουμε το αποτέλεσμα του πρώτου σημερινού (27/3) για το πρωτάθλημα, μεταξύ ΑΕΚ και Κολοσσού Ρόδου.

Έτσι, οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 76-73, ανέβηκαν στην έκτη θέση (8-10) και βάζουν θεμέλια για τα play-offs. Από την άλλη μεριά ο Προμηθέας πλήρωσε δεόντως τα τελευταία δέκα λεπτά και έπεσε στο 10-5.

Για τους γηπεδούχους στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας ο Στέλιος Πουλιανίτης σημείωσε 25 πόντους, ενώ από τον Προμηθέα πήγε να κάνει τα αδύνατα-δυνατά ο Τρέβις Σίμπσον των 19 πόντων.

Το ματς

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα άστοχες στις επιθέσεις τους, κυρίως λόγω των άσχημων επιλογών. Σταδιακά βρέθηκε ρυθμός εκατέρωθεν, δίχως η διαφορά να ξεφεύγει και να μένει σε απόσταση μίας ή δύο κατοχών.

Ο Προμηθέας χτύπησε με τον Τζεράι Γκραντ στη ρακέτα, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 18-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι ομάδες περπάτησαν σε τεντωμένο σχοινί, καθώς το ένα καλάθι διαδεχόταν το άλλο. Ο Άρης με τον Στέλιο Πουλιανίτη σε εξαιρετική μέρα συνολικά και με την βοήθεια του κόσμου προσπάθησε να πάρει τα ηνία, αν και ο Δημήτρης Αγραβάνης έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του «αυτοκράτορα» και να λίγει το ημίχρονο 38-39.

Στην επανέναρξη ο Προμηθέας βρήκε λύσεις από την περιφέρεια είτε με τον Ρέι είτε με τον Σίμπσον και ανέβασε την διαφορά στους έξι (52-46). Ο Άρης εκμεταλλευόμενος το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα, δημιούργησε προβλήματα και βρήκε λύσεις.

Παρόλα αυτά, Οι Πατρινοί κράτησαν και έκλεισαν την περίοδο μπροστά με 51-56. Η κατάσταση άλλαξε άρδην στην τελευταία περίοδο, με τον Άρη ξαφνικά να σηκώνει τον διακόπτη και να κάνει σερί 19-4.

Ο προμηθέας βραχυκύκλωσε, δεν βρήκε στόχο σε σημαντικά σουτ και αμυντικά τρία σκαλιά κάτω από τις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Ο φωτεινός πίνακας έγραψε 76-73 σε έναν αγώνα που στο τέλος έμοιαζε βγαλμένος από σειρά τελικών NBA!

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 38-39, 51-56, 76-73

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share