Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και… κέρδισε Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός

Ο αρχηγός του «Τριφυλλιού» επέστρεψε μετά από δύο μήνες στην αγωνιστική δράση

26 Μαρτίου 2022 22:36
Basket League: «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και… κέρδισε Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη μία νίκη στο… σακούλι του πρόσθεσε στη Stoiximan Basket League ο Παναθηναϊκός! Στην επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου μετά από δύο μήνες, οι «πράσινοι» επικράτησαν 77-67 του ΠΑΟΚ και ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 16-1 παραμένοντας πρώτοι, με τον «δικέφαλο του βορρά» να πέφτει στο 7-9.

Διαβάστε επίσης: Βιλερμπάν-Ολυμπιακός 80-94: Επιστροφή στις νίκες κι ελπίδα για τριάδα...

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Παπαγιάννης με 17 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ οι Παπαέτρου, Σαντ Ρος πρόσθεσαν 11 και οι Νέντοβιτς, Γουάιτ άλλους 10. Για τον τίμιο ΠΑΟΚ που το πάλεψε όσο μπορούσε ξεχώρισαν οι διψήφιοι Γκριν, Τολιόπουλος, Ρίβερς και Λοβ.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι που έφτασε να προηγείται με 11 πόντους (15-4) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Ρίβερς, Γκριν και Λοβ να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα για τον ΠΑΟΚ που έβγαλε αντίδραση και έκλεισε τη διαφορά στους 6 (22-16). Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε πλουραλισμό στην επίθεση, τον Παπαγιάννη σε εξαιρετική ημέρα και με τους Παπαπέτρου, Σαντ Ρος να μπαίνουν στην εξίσωση και στο σκοράρισμα άρχισε να ξεμακραίνει για να φύγει στο +13 του ημιχρόνου (44-31).

Ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει σοβαρότητα, με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί στα δύο καλάθια και τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να κλείσει την κάνουλα αλλά και να ακολουθήσει τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά ακόμη και στους 22 (55-33 και 53-51), κλείνοντας την περίοδο στο +15 (63-48) και ουσιαστικά έχοντας καθαρίσει το παιχνίδι.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Παναθηναϊκός είδε τον ΠΑΟΚ να κλείνει τη διαφορά, εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα των «πράσινων» στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ενδεικτικό πως η διαφορά έπεσε ακόμη και στους 9 (73-64), αλλά οι παίκτες του Πρίφτη «σκλήρυναν» την άμυνά τους στο φινάλε και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 44-31, 63-48, 77-67

Φουλ για παραμονή ο Ηρακλής - Μεγάλη νίκη μετά από δύο παρατάσεις

Μια μεγάλης σημασίας νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε ο Ηρακλής εκτός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο «γηραιός» σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις κατάφερε να πάρει το… διπλό με 95-89 μετά από ένα ματς που είχε διάρκεια περίπου δυόμιση ώρες.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ηρακλή μετά από επτά ήττες, την στιγμή που ο Απόλλωνας γνώρισε την τέταρτη ήττα του στη σειρά. Ο Ηρακλής με ρεκόρ 4-13 βρίσκεται στην 12η θέση και ο Απόλλωνας με 5-12 είναι μια θέση υψηλότερα.

«Ανάσανε» και βύθισε τον Ιωνικό το Λαύριο

Σε ένα ενδιαφέρον ματς, το Λαύριο νίκησε 91-84 τον Ιωνικό Νικαίας στον Πλάτωνα για τη 19η αγωνιστική της Basket League και με επτά νίκες έκανε βήμα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, αφήνοντας τους Πειραιώτες στην τελευταία θέση και με τρεις νίκες σε δύσκολη κατάσταση στην προσπάθεια για παραμονή.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου, όμως στην τέταρτη περίοδο κάποια σερί των παικτών του Χρήστου Σερέλη έφεραν διαφορές +5 μέχρι +7 και την τελική επικράτηση της ομάδας της Ανατολικής Αττικής.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μουράτος με 26 πόντους, έχοντας τη συμπαράσταση των Βον με 15 και Νικολαΐδη, Σάβατζ με 12 πόντους. Για τους γηπεδούχους, ξεχώρισαν οι Μουσταφά με 14, Αθηναίου με 19, Αρσενόπουλος με 14 και Μόουζες, Γκιουζέλης με 11 πόντους.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share