Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βόμβα μεγατόνων: Η Βόρεια Μακεδονία πέταξε εκτος Μουντιάλ την Ιταλία! (videos)

Έμφραγμα στις καθυστερήσεις!

24 Μαρτίου 2022 23:45
Βόμβα μεγατόνων: Η Βόρεια Μακεδονία πέταξε εκτος Μουντιάλ την Ιταλία! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέγα κάζο για την Ιταλία, η οποία έφτιαξε ένα τσουβάλι τελικές (32), δεν βρήκε ποτέ το γκολ και η Βόρεια Μακεδονία με τέρμα του Τραϊκόφσκι στο 90'+2' πάει σε... τελικό πρόκρισης με την Πορτογαλία.

Η Ιταλία θα δει το Μουντιάλ του Κατάρ από την τηλεόραση. Οι «ατζούρι» έμειναν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου για 2η συνεχόμενη φορά, αφού ηττήθηκαν στο Παλέρμο με 1-0 από την «ψυχωμένη» Βόρεια Μακεδονία που θα αντιμετωπίσει στο «τελικό» την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.

Είχε τις φάσεις η Ιταλία, αλλά...

Μόνο το γκολ έλειπε στο πρώτο 45λεπτο από την Ιταλία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στοπρωτο 45λεπτο.

Έλεγξαν τον ρυθμό, είχαν την κατοχή. Έφτιαξαν φάσεις, αλλά λίγο η αστοχία τους λίγο η τύχη των φιλοξενούμενων και λίγο ο πορτιέρο της Βόρειας Μακεδονίας της στέρησαν το προβάδισμα. Οι κορυφαίες στιγμές των «ατζούρι» στο ματς ήταν δίχως αμφιβολία η ευκαιρία του Μπεράρντι στο 29' με τον Ντιμιτριέβσκι να του λέει «όχι», ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης είπε «όχι» στον Ιμόμπιλε που στο 38' και στο 42' είχε ακόμη δύο καλές στιγμές στο ματς. Όσο για τη Βόρεια Μακεδονία απείλησε μία φορά και αυτή στο 45' με τον Ντοναρούμα να λέει «όχι» στον Τραϊκόβσκι.

«Πάγωσε» το Παλέρμο στο 90+2' ο Τραϊκόβσκι

Στο β' το σκηνικό ήταν όμοιο. Η Ιταλία ήταν συνεχώς στο προσκήνιο, με τη Βόρεια Μακεδονία να αμύνεται μαζικά και να απειλείται κυρίως από στατικές φάσεις και σουτ, με το 0-0 να παραμένει. Και εκεί που έδειχναν όλα πως το ματς πάει για παράταση, ήρθε το σοκ για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Τραϊκόφσκι που έχει περάσει από την Παλέρμο, με σουτ στο 90+2' νίκησε τον Ντοναρούμα και έδωσε το προβάδισμα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μαντσίνι (90' Κιελίνι), Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (77' Τονάλι), Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπεράρντι (89' Ζοάο Πέδρο), Ιμόμπιλε (77' Πελεγκρίνι), Ινσίνιε (64' Ρασπαντόρι).

Β. Μακεδονία: Ντιμιτριέβσκι, Σ. Ριστόβσκι, Βελκόβσκι (85' Ριστέβσκι), Μουσλίου, Αλιόσκι, Τσουρλίνοβ, Αντέμι (58' Ασκόβσκι), Μπαρντί, Νικόλοβ (58' λ.τρ. Σπιρόβσκι), Μ. Ριστόβσκι (71' Μιόβσκι), Τραϊκόβσκι.

Πήρε το θρίλερ η Πορτογαλία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οτάβιο (γκολ και ασίστ) η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος νίκησε 3-1 την Τουρκία και περιμένει τη Βόρεια Μακεδονία στον τελικό των playoffs. Έχασε πέναλτι στο 2-1 ο Γιλμάζ!

Πρόκριση και για την Ουαλία

Με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, η Ουαλία νίκησε την Αυστρία 2-1 στο Κάρντιφ στον έναν ημιτελικό των πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ και προκρίθηκε στον έναν από τους τρεις τελικούς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share