Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

EuroCup: Αποχαιρέτησε με βαριά ήττα στην Πάτρα ο Προμηθέας

Ηττήθηκε άνετα από την Βίρτους Μπολόνια και αποκλείστηκε

23 Μαρτίου 2022 21:59
EuroCup: Αποχαιρέτησε με βαριά ήττα στην Πάτρα ο Προμηθέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πήρε σβάρνα η Βίρτους Μπολόνια τον Προμηθέα στην Πάτρα με 83-61 για την 16η αγωνιστική του EuroCup, αφήνοντάς τον επί της ουσίας εκτός συνέχειας.

Έτσι, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ανέβηκε στο 9-7 και αναζητεί ακόμα καλύτερη θέση στις ελάχιστες αγωνιστικές που απομένουν. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας έπεσε στο 4-12 και οι υπόλοιποι αγώνες λογίζονται ως διαδικαστικοί.

Basket League: Πήρε Γκράντ-ε νίκη στο ντέρμπι της Πάτρας o Προμηθέας (Βίντεο)

Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους οι Αϊζέια Κορντινιέρ με 22 πόντους και ο Κάιλ Γουίμς με 15. Από τον Προμηθέα διασώθηκε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που σημείωσε 20 πόντους.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Αμφότερες αγωνίστηκαν σε ένα σχετικά γρήγορο τέμπο, όμως το σκορ έμεινε χαμηλό στα μέσα της περιόδου (7-10). Αρνητικό σημείο για τους γηπεδούχους ήταν οι έξι χαμένες βολές. Προς τα τελευταία λεπτά το σκορ ανέβηκε σταδιακά με αλλεπάλληλα καλάθια στις δύο ρακέτες. Απόλυτο στιγμιότυπο το buzzer-beater Νίκου Ρογκαβόπουλου πίσω από το κέντρο για να διαμορφώσει το 21-16.

προμηθεασ-πατρασ

Στην επόμενη περίοδο η Βίρτους Μπολόνια βρήκε λύσεις λόγω της ποιότητας των παικτών της, κυκλοφόρησε την μπάλα και βρήκε τα σημεία της και εκτέλεσε. Η διαφορά έφτασε έξι λεπτά πριν το ημίχρονο στους δέκα πόντους (21-31), ενώ ο Προμηθέας έκανε λάθη και δεν βρήκε ουσιαστικά λύση στην άμυνα της ιταλικής ομάδας.

Ο Ισάια Κορντινιέρ αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα για το σύνολο του Ηλία Ζούρου, όπου θεωρείται ως ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες της διοργάνωσης. Θετικοί οι Ρογκαβόπουλος με 9 πόντους και ο Αγραβάνης που χρέωσε γρήγορα δύο φάουλ τον Σενγκέλια (στην πρώτη περίοδο) και γενικότερα συνείσφερε σε όλους τους τομείς.

Ο Προμηθέας στα τελευταία τρία λεπτά έκανε την αντεπίθεση του και με γνώμονα το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και τα «κοψίματα» έφερε την αναμέτρηση σε μία σχετική ισορροπία. Το ημίχρονο έληξε 36-30 υπέρ της Βίρτους. Αμέσως μετά η πατρινή ομάδα βράβευσε τον Βασίλη Σπανούλη για την συνεισφορά του στο μπάσκετ και μπορούμε να πούμε ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στον «coach Bill».

Στην επανέναρξη οι πρωταθλητές Ιταλίας σκόραραν πέντε σερί πόντους και ανέβασαν την διαφορά πάλι στους 11. Ο Προμηθέας γύρισε για λίγο στους έξι πόντους, όμως σύντομα η Μπολόνια πάτησε γκάζι και την έστειλε στους 13, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. (36-49). Ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε time-out, όμως η Βίρτους ξεπέρασε και τους 20 πόντων. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 44-68.

Η τελευταία περίοδος ήταν μία τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες. Οι άμυνες χαλάρωσαν και το rotation άνοιξε. Το ροζ φύλλο του αγώνα πήγε στην Βίρτους Μπολόνια με 83-61.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-30, 44-68, 61-83

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share