Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Basket League: Πήρε Γκράντ-ε νίκη στο ντέρμπι της Πάτρας o Προμηθέας (Βίντεο)

Μεγάλη νίκη

20 Μαρτίου 2022 20:50
Basket League: Πήρε Γκράντ-ε νίκη στο ντέρμπι της Πάτρας o Προμηθέας (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Προμηθέας πήρε μία μεγάλη νίκη και συνέχισε με θετικό πρόσημο την προσπάθειά του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, παραμένοντας το «αφεντικό» της Πάτρας με αντίπαλο των Απόλλωνα (80-60).

Παράλληλα, Basket League: "Καθάρισε" ο ΠΑΟ με πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έδειξαν τις προθέσεις τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα και κατάφεραν να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους, βγάζοντας και όμορφες φάσεις. Με πρωταγωνιστή τον Γκραντ και την τριάδα Αγραβάνη - Χαντ και Γκάντι σε κέφια «τιμώρησαν» την αστοχία των έτερων Πατρινών και πήραν άνετα το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας

Ο Προμηθέας θέλησε να τρέξει και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό με το ξεκίνημα του αγώνα και το κατάφερε με κύριο πρόσωπο του Γκάντι που με 2/2 τρίποντα έγραψε το 10-2 στο 7'49''. ΜακΛιν και Σίμονς έδωσα τις λύσεις και μείωσαν για τον Απόλλωνα πολύ γρήγορα σε 14-12. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με τον Γκραντ (25-16), ενώ παρά τα αρκετά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο (4) ο Απόλλωνας δεν τα αξιοποίησε και βρέθηκε πίσω με 25-18.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αστοχούν από την περιφέρεια (1/9), την ώρα που ο Χαντ στις αρχές της δεύτερης περιόδου σκέπαζε τα καλάθια στέλνοντας την ομάδα του στο +14 (34-20). Με την δημιουργία του Σίμονς και τις προσπάθειες του Μπόγρη, όμως, οι τιμές της διαφοράς έπεφταν κάτω από τους 10 πόντους (36-27) μέχρι το 15'. Στο διάστημα που απέμενε, η ομάδα του Βετούλα βρήκε σκορ μόνο από την γραμμή των βολών και ένα τρίποντο του ΜακΛιν, με τους Ρογκαβόπουλο, Αγραβάνη και Γκραντ να κάνουν το 46-33 του ημιχρόνου.

Το σύνολο του Ηλία Ζούρου επέστρεψε πολύ δυναμικά μετά το τέταρτο της ανάπαυλας με αποτέλεσμα το 53-40 που διαμόρφωσαν Μπόγρης και Τσαλμπούρης στο 5'12'' του τρίτου δεκαλέπτου να μετατραπεί σε υπόθεση για έναν. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21 πόντους με το 8-0 που έτρεξαν οι γηπεδούχοι έχοντας πρωταγωνιστές τους Αγραβάνη, Άντριτς και τον συνήθη... ύποπτο Γκραντ, όταν οι έτεροι Πατρινοί δεν έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και βρέθηκαν να κυνηγούν το 61-40 με το ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου.

Με τις ισορροπίες του παιχνιδιού να είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν σε εκείνο το σημείο (64-42), οι Σίμονς και ΜακΛιν προσπαθούσαν να κρατήσουν την επίθεση των φιλοξενούμενων, ενώ ο Προμηθέας έβαζε και άλλους παίκτες στην εξίσωση. Το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα (80-60) και συνεχίζει την πορεία του για την τρίτη θέση.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-18, 46-33, 61-40, 80-60

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share