Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super Leaugue: Aτρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Το(ν)... τέλειωσαν Παμλίδης και Κουλούρης!

Απίθανα πράγματα στον «τελικό παραμονής» του Περιστερίου

19 Μαρτίου 2022 21:43
Super Leaugue: Aτρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Το(ν)... τέλειωσαν Παμλίδης και Κουλούρης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παμλίδης στο 88' από τη βούλα του πέναλτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννιώτη, ο Κουλούρης στις καθυστερήσεις σκοράρει, ο Ατρόμητος νικάει 1-0 ξεμπερδεύει και ο Απόλλωνας είναι πλέον ακόμη πιο κοντά στη Superleague2!

Παράλληλα, Super League: Επιβλήθηκε και «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας (Βίντεο)

Όχι βήμα, αλλά άλμα παραμονής έκανε ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες υποδέχθηκαν τον Απόλλωνα Σμύρνης και με ήρωες τους Γιαννιώτη που έπιασε πέναλτι και Κουλούρη που σκόραρε, επικράτησαν με 1-0 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», έφτασαν τους 26 βαθμούς και σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό εξασφάλισαν την παραμονή τους. Από την άλλη ο Απόλλωνας έμεινε στην τελευταία θέση και τους 13 και πλέον τα πράγματα για την συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Πως κατέβηκαν οι δύο ομάδες

Ο Κρις Κόουλμαν κατέβασε τον γηπεδούχο Ατρόμητο με το... συνηθισμένο του 4-4-2. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Κιβρακίδης - Μαυρομμάτης - Χατζηισαΐας - Καστεγιάνο αποτέλεσαν την τετράδα των μετόπισθεν. Παρτενέρ του Χαρίση στον άξονα ήταν ο Σόλομαν, ενώ οι Ντένιτς - Μουνίθ ξεκινούσαν τις ενέργειες τους από τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Παρτενέρ του Ευθύμη Κουλούρη στην επίθεση ήταν ο Ντένις Άλιμπεκ.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Tεννές παρέταξε τον φιλοξενούμενο Απόλλωνα σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Κότσαρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπρούνο Άλβες, Ρόγκνε και Ντομίνγκες μπροστά του. Τις πτέρυγες κάλυψαν ο Ντεντάκης (δεξιά) και ο Βιτλής (αριστερά), ενώ οι Κάστρο, Σλίβκα και Τσίμσπαχ ήταν στον άξονα. Ιωαννίδης και Ντάουντα ήταν το δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Κάκιστο ημίχρονο χωρίς καμία φάση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο που δεν μας προσέφερε την παραμικρή συγκίνηση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά πίσω και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κότσαρη. Ουσιαστικά στα πρώτα 45 λεπτά δεν είδαμε την παραμικρή αξιοσημείωτη φάση, σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής χρονιάς στην Super League Interwetten.

Τίποτα στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου και χαμός από το 84' ως το τέλος
Τα ίδια και χειρότερα θα λέγαμε πως είδαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ματς που ουσιαστικά και οι δύο ομάδες έδειχναν να βολεύονται με τον βαθμό. Μέχρι το 84' δεν είχαμε δει απολύτως τίποτα, αλλά στο λεπτό αυτό άλλαξαν τα πάντα. Ο Ρόγκνε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη, ωστόσο ο Μπόγκναρ από το VAR φώναξε τον Κορέιρα να δει την φάση. Ο Πορτογάλος είδε πως ο Καστεγιάνο βρήκε την μπάλα με το χέρι δίνοντας το πέναλτι.

Ο ήρωας Γιαννιώτης και ο σκόρερ Κουλούρης

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε μετά από δύο λεπτά ο Παμλίδης, ο οποίος χτύπησε αδύναμα την μπάλα με τον Γιαννιώτη να πέφτει στην σωστή πλευρά και να την μπλοκάρει. Ο έμπειρος τερματοφύλακας κράτησε το πολύτιμο μηδέν, ωστόσο όντως και η εκτέλεση του παίκτη του Απόλλωνα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Και επειδή όπως είναι γνωστό η μπάλα τιμωρεί, σε μια επίθεση ο Σπιριντόνοβιτς γύρισε στον Κουλούρη που από κοντά σκόραρε για ακόμα μία φορά διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Ένα σκορ που ουσιαστικά κρατάει εκτός απροόπτου τον Ατρόμητο στην κατηγορία, με τον Κουλούρη να πετυχαίνει το 12ο τέρμα του φέτος.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Κιβρακίδης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας (64' Στρούγγης), Χαρίσης (79' Έρλινγκμαρκ), Σόλομον, Ντένιτς (66' Ναμπί), Αλιμπέκ (67' Κλωναρίδης), Μουνίθ (79' Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής (82' Μπαξεβανίδης), Μπρούνο Άλβες, Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Τσίμσπαχ (72' Μαρτίνες), Ιωαννίδης, Ντάουντα (62' Παμλίδης).

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share