Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μίλτος Τεντόγλου: Συγκίνηση και δέος τη στιγμή που ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος (Video)

Πήρε τη γαλανόλευκη στους ώμους του

18 Μαρτίου 2022 23:30
Μίλτος Τεντόγλου: Συγκίνηση και δέος τη στιγμή που ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μίλτος Τεντόγλου αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνεται στο Βελιγράδι, που ακολούθησε-φυσικά-το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, πήρε τη γαλανόλευκη στους ώμους του για να πανηγυρίσει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που «πέταξε» με το άλμα στα 8.55 μ. στο άλμα εις μήκος πήρε το χρυσό μετάλλιο στην δεύτερη-κιόλας- προσπάθειά του.

Αμέσως μετά την τελευταία του προσπάθεια (η δεύτερη του καλύτερη στον τελικό με 8,51 μ.) ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε στην πλευρά της εξέδρας που βρέθηκαν συγγενείς και Έλληνες φίλαθλοι -που ταξίδεψαν με λεωφορείο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά- πήρε τη σημαία που του έδωσαν και πανηγύρισε για την επιτυχία του.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία στους ώμους.

Λίγο αργότερα ήρθε και η στιγμή που προκάλεσε δέος και συγκίνηση, με τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται στο Βελιγράδι.

Μητσοτάκης για Τεντόγλου: Μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια

Το δεύτερο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν αρκετό για να τον χρίσει πρωταθλητή κόσμου και μάλιστα ανήμερα των 24ων γενεθλίων του!

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο «προσγειώθηκε» στα 8.55μ. στη δεύτερη του προσπάθεια στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που ανήκε στην ίδιο από το 2019 (8.38μ. στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης)! Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον παγκόσμιο πρωταθλητή μέσω Twitter, συμπληρώνοντας ότι «μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια».

«Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Θερμά συγχαρητήρια Μίλτο!», έγραψε στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τεντόγλου ήταν οριακά άκυρος στην πρώτη του προσπάθεια, «πέταξε» στη δεύτερη, ενώ ήταν άκυρος και στην τρίτη. Συνέχισε στην τέταρτη προσπάθειά του με 8.26μ, άφησε το πέμπτο άλμα του και έκλεισε με 8.51!




 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share