Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: Επική πρόκριση για την Μπενφίκα στο Άμστερνταμ! (video)

Με «βράχο» στο τέρμα τον Βλαχοδήμο!

16 Μαρτίου 2022 00:05
Champions League: Επική πρόκριση για την Μπενφίκα στο Άμστερνταμ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με «βράχο» στο τέρμα τον Βλαχοδήμο, απροσπέλαστη άμυνα και σκόρερ το «ταυρί» Νούνιες η Μπενφίκα νίκησε μέσα στο Άμστερνταμ με 1-0 τον Άγιαξ και πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπενφίκα με «διπλό» (1-0) μέσα στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ που εντυπωσίασε στους ομίλους, αλλά η διαδρομή στη φετινή διοργάνωση τελείωσε.

Πρωταγωνιστές των Πορτογάλων ήταν ο απροσπέλαστος Βλαχοδήμος με επεμβάσεις και φοβερή καθοδήγηση της άμυνας των νικητών και βέβαια ο σκόρερ, Νούνιες που στη 2η καλή στιγμή της Μπενφίκα το «παστέλωσε».

Καλύτερος ο Άγιαξ στο πρώτο 45λεπτο, αλλά...

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Άγιαξ και τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο κυριάρχησε.

Είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Άντονι μόλις στο 3', με την κεφαλιά του να περνά άουτ, ενώ στο 7' βρήκε δίχτυα ο Αλέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Τάντιτς που "έφτιαξε" το γκολ.

Το 0-0 παρέμενε με τον «Αίαντα» να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει. Στο 10' η κεφαλιά του προωθημένου Άλβαρες, δεν βρίσκει στόχο. Το ίδιο συνέβη και στο 19' με τον Άγιαξ να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 26', με τον Μπερχάους να κάνει κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή ενώ είχε τον χώρο και τον χρόνο.

Στο 36' ο Άγιαξ έκανε ακόμη μία καλή φάση, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ την προσπάθεια του Μπερχάους. Το 0-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με τον Άγιαξ, σαφέστατα, να είναι καλύτερος με 9-2 τελικές.

Γκολ πρόκρισης στο 77' ο Νούνιες

Στο β' ο Άγιαξ δεν μπήκε με την ίδια ορμή και η Μπενφίκα στο 57' κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο ματς. Έκανε ευκαιρία από στατική φάση με τον Βερτόνγκεν να κάνει μην εκτελεί σωστά με το κεφάλι, όντας σε πλεονεκτική θέση.

To 0-0 παρέμενε με τον Άγιαξ να κάνει την πρώτη μεγάλη φάση στο β' μέρος στο 62' με την κεφαλιά του Άντονι να περνά μόλις άουτ.

Και κόντρα στη ροή του μας ήρθε η Μπενφίκα να «παγώσει» το Άμστερνταμ. Στο 77' οι Λουζιτανοί πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Νούνιες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Γκριμάλδο και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η Μπενφίκα που επί 76 λεπτά αμυνόταν, κατάφερε στο 77' να βρει γκολ και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης σε καίριο σημείο.

Το 1-0 έμελλε να μην αλλάξει με την Μπενφίκα να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share