Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euroleague: Ψυχωμένος Ολυμπιακός άλωσε το Κάουνας

Πάει με... φόρα στο ντέρμπι με ΠΑΟ

15 Μαρτίου 2022 22:23
Euroleague: Ψυχωμένος Ολυμπιακός άλωσε το Κάουνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Έπαιξαν με την φωτιά για τρία δεκάλεπτα οι Πειραιώτες στην Λιθουανία όμως με αιχμή του δόρατος τους Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν κατάφεραν και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη και να πιάσουν την Αρμάνι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ενώ, την προηγούμενη αγωνιστική είχε γνωρίσει την ήττα στο Βερολίνο από την Άλμπα.

Ζαλγκίρις ΚάουναςΟλυμπιακός: Μπορεί για μεγάλο μέρος του αγώνα οι Λιθουανοί να τους έβαλαν… δύσκολα, όμως οι Ερυθρόλευκοι με έναν εκπληκτικό Κώστα Παπανικολάου, αλλά και την βοήθεια από τον Χασάν Μάρτιν, ήταν αυτοί που έφυγαν με τη νίκη από το Κάουνας με σκορ 73-84.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα πάνε πλέον με… φόρα στο ντέρμπι της Πέμπτης (17/3) με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, μιας και με το διπλό στην Λιθουανία έπιασαν την Αρμάνι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ξέρουν ότι τα πάντα πλέον είναι στα… χέρια τους στην συνέχεια.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Κάουνας ξεκίνησε με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι… καυτός καθώς με δύο εύστοχα τρίποντα, αλλά και καλές άμυνες από τους Ερυθρόλευκους θα τους κάνει να προηγηθούν γρήγορα με 2-6. Οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν ρυθμό τόσο στην επίθεσή τους, όσο και στις επιστροφές τους, μην αφήνοντας τους Λιθουανούς να παίξουν το παιχνίδι τους με τον Νίμπο όμως να είναι αυτός που δημιουργούσε προβλήματα.

Οι Πειραιώτες θα αρχίσουν να κάνουν λάθη στην επίθεσή τους, τόσο με άστοχες προσπάθειες, όσο και κακές επιλογές κάτι που θα κάνει την Ζαλγκίρις να αρχίσει εκείνη να έχει ρυθμό στο παιχνίδι της, να τρέξει ένα σερί 7-0 και μετά από βολές του Μιλάκνις να προηγηθεί με 11-8.

Ο Παπανικολάου θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί ένα 4-0 των Πειραιωτών και θα δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 11-12, όμως οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν και θα προηγηθούν για πρώτη φορά με +4 (16-12), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-15.

Η συνέχεια θα φέρει τους Ερυθρόλευκους να σφίγγουν την άμυνά τους και να μην δίνουν εύκολους πόντους, όμως ξανά οι κακές επιθετικές επιλογές δεν τους έδιναν το δικαίωμα να γυρίσουν τον αγώνα και να πάρουν… κεφάλι.

Παρόλα αυτά με τρίποντο του Σλούκα, θα μειώσουν στους δύο πόντους (25-23), με τον Χασάν Μάρτιν να είναι αυτός που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα με τις προσπάθειές του.

Οι Λιθουανοί θα συνεχίσουν να έχουν το προβάδισμα, όμως τους παίκτες του Μπαρτζώκα να δείχνουν ότι ήταν πιο συγκεντρωμένοι αμυντικά κάτι που θα του δώσει το δικαίωμα να προσπεράσει με 31-34, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αυτός που θα κάνει ζημιά στους φιλοξενούμενους εκτός από τον Νίμπο θα είναι ο Λεκάβιτσους που είτε εκτελώντας, είτε δημιουργώντας ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος για τους Πειραιώτες.

Ένα τρίποντο του Γκιφάι στα 22'' πριν το τέλος του πρώτου μέρος θα δώσει προβάδισμα με +2 στη Ζαλγκίρις (39-37), με τον Μάρτιν να απαντάει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με ένα καλάθι και φάουλ του Φαλ, δίνοντας προβάδισμα στους Πειραιώτες, όμως οι Λιθουανοί θα απαντήσουν με ένα δικό τους 5-0 κάνοντας το σκορ 44-42.

Ψυχωμένος Ολυμπιακός άλωσε το Κάουνας

Το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν το γεγονός ότι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ δεν ήταν σε καλή μέρα, κάτι που έκανε τους Ερυθρόλευκους να γίνονται προβλέψιμοι και να μην μπορούν να βρουν τα μακρινά σουτ από τους δύο παίκτες που είναι βαρόμετρα για την φετινή ομάδα.

Οι δυό τους όμως κάπου εκεί θα αρχίζουν να ανεβάζουν ρυθμούς και με τέσσερις πόντους του Ελληνοαμερικάνου, αλλά και καλάθι του Βούλγαρου θα δώσουν προβάδισμα ξανά με 48-50, με τον αγώνα πάντως να μην σταματάει να είναι ντέρμπι.

Η αστοχία του Ολυμπιακού επιθετικά θα συνεχιστεί, με τον Φαλ να μην είναι σε καλή μέρα, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ και τα νεύρα από τον Λοβέρν, θα φέρει τους φιλοξενούμενους μπροστά με 55-58, με τους Λιθουανούς όμως να κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενους με 59-58.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες να τρέχουν ένα πολύ γρήγορο 8-0 και με τον Παπανικολάου και πάλι πρωταγωνιστή θα προηγηθούν με 58-66, μετά από τρίποντο του Ντόρσεϊ. Η είσοδος και πάλι του Χασάν Μάρτιν στον αγώνα θα βοηθήσει ξανά σημαντικά, με τον Αμερικάνο μετά από καλάθι και φάουλ να διατηρεί το προβάδισμα στο +8 για την ομάδα του.

Δύο τρίποντα του Κάβανο θα βάλουν φωτιά στην Ζαλγκίριο Αρένα, περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος, όμως ένα τρίποντο το Βεζένκοφ θα φέρει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (69-79).

Η διαφορά θα συνεχίσει να παραμένει ανάμεσα στους 8-10 πόντους, με τους Λιθουανούς να αστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα, που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα, με τον Λεκάβιτσους όμως περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος να μειώνει στο 73-79.

Κάπου εκεί ο Κώστας Σλούκας θα ευστοχήσει σε τρίποντο ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 για να φτάσουμε στο τελικό 73-84 και σε μια πολύ σημαντική νίκη των Ερυθρόλευκων στην Λιθουανία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share