Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa Conference League: Ο Κούρτιτς «καθάρισε» για τον δικέφαλο (Βίντεο)

Οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν γερά θεμέλια πρόκρισης για τα προημιτελικά

10 Μαρτίου 2022 23:51
Europa Conference League:  Ο Κούρτιτς «καθάρισε» για τον δικέφαλο (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον Σλοβένο μέσο, Γιάσμιν Κούρτιτς να «χτυπάει» ξανά, ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκαμψε την αντίσταση της Γάνδης (1-0) και… ονειρεύεται προημιτελικά.

Super League: Κρητική λεβεντιά και... εξάδα για τον ΟΦΗ! (Βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν πιο απειλητικός από τους Βέλγους, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να δίνει για ακόμη μια φορά τη λύση στην ομάδα του.

Στο 58ο λεπτό, ο 33χρονος παίκτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ροφ, δίνοντας τη μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Στο 58ο λεπτό, ο 33χρονος παίκτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ροφ, δίνοντας τη μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν γερά θεμέλια πρόκρισης για τα προημιτελικά, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου ωστόσο να… πονοκεφαλιάζει ενόψει της ρεβάνς. Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς δέχθηκαν κίτρινη κάρτα και τέθηκαν νοκ άουτ από τη μάχη του Βελγίου!

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Από τα πρώτα λεπτά, η Γάνδη πήρε μέτρα στο γήπεδο, χτυπώντας συνεχώς τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ. Οι Βέλγοι πίεζαν ψηλά, με τους «ασπρόμαυρους» να δυσκολεύονται αρκετά στο build up.

Στο 4ο λεπτό είχαμε και την πρώτη φάση του ματς, με το μακρινό σουτ του Χιούλσαγκερ να περνάει άουτ. Στο 19΄, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αουγκούστο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση και γύρισμα, με τον Ροφ να κλέβει την μπουκιά μέσα από το στόμα του Άκπομ. Μάλιστα, σε εκείνη τη φάση οι ασπρόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι.

Στο 26΄, οι ασπρόμαυροι πάτησαν περιοχή, με τον γκολκίπερ της Γάνδης να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Άκπομ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Οφόε. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ωραία προσποίηση και σουτ, με τον Λύρατζη να κάνει καθοριστικό κόψιμο.

Στο 42΄, η σέντρα-σουτ του Ντεπουάτρ πέρασε άουτ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν πιο δυνατά, κυνηγώντας το γκολ. Στο 52ο λεπτό, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν τεράστια ευκαιρία. Αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής των Βέλγων, ο Άκπομ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.

Στο 53΄, η Γάνδη σκόραρε με τον Μόντες, με τον διαιτητή να δείχνει οφσάιντ και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Κούρτιτς έβαλε μπροστά στο σκορ στον ΠΑΟΚ.

Το γκολ του Κούρτιτς έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Στο 63΄, ο Ροφ μπλόκαρε το γύρισμα του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 69΄, ο Λύρατζης εκανε σωτήρια επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Κούρτιτς να αστοχεί από καλή θέση στο 74΄. Η ομάδα του Λουτσέσκου διατήρησε το υπέρ της 1-0 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και έκανε το πρώτο βήμα για τους «8».

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (73′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (86′ Τσόλακ).

Γάνδη: Ροφ, Χάντσε-Όλσεν, Νγκαντού-Νγκαντί, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντρες, Οτζίτζα-Οφόε, Χιούλσαγκερ (82′ Τισουντάλι), Ντεπουάτρ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share