Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Άκυρα τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες – Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Η επίσημη απόφαση της διοργανώτριας - Κερδισμένοι οι «ερυθρόλευκοι»

7 Μαρτίου 2022 20:33
Euroleague: Άκυρα τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες – Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευρωλίγκα: Οι ομάδες της Euroleague αποφάσισαν για τον τρόπο με τον οποίο θα βγει η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, μετά τις εξελίξεις με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ Καζάν και Ζενίτ, λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση με τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λύση στο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε στη Euroleague μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον… παραγκωνισμό των ΤΣΣΚΑ, Ούνιξ Καζάκ οαι Ζενίρ, έδωσαν οι ομάδες μέτοχοι της Λίγκας.

Διαβάστε επίσης: Euroleague - «Λύγισε» από Αρμάνι και διαιτησία ο Παναθηναϊκός!

Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να ακυρωθούν όλα τα παιχνίδια των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση, κάτι που αλλάζει τη βαθμολογία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού!

Έτσι, εφόσον δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική αλλαγή στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία τις προσεχείς ημέρες και η σεζόν ολοκληρωθεί χωρίς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ και την Ούνιξ Καζάν, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί δίχως τα ματς των τριών ομάδων.

Euroleague: «Τρένο» στον σταθμό του Μονάχου ο Ολυμπιακός!

ολυμπιακοσ-μπαγερν

Ο Ολυμπιακός έφυγε πανηγυρίζοντας από το Μόναχο αφού επικράτησε της Μπάγερν με 88-98. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όχι μόνο εδραιώθηκε στις θέσεις των playoffs, αλλά έχει αυξημένες πιθανότητες να πάει σε αυτά με πλεονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για τους «ερυθρόλευκους» αφού οι Ντόρσεϊ και Ουόκαπ είχαν αποκτήσει επαφή με το αντίπαλο καλάθι και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ με 8-16 (4'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα, ακούμπησαν την μπάλα κοντά στο καλάθι και δικαιώθηκαν ισοφαρίζοντας σε 17-17 (6').

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έμειναν ψύχραιμοι, έτρεξαν και είδαν τον Ντόρσεϊ να συνεχίζει το επιθετικό κρεσέντο πίσω από τα 6.75 με αποτέλεσμα να γίνει το 17-24 (8') μετά από σερί 7 αναπάντητων πόντων. Πάντως η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σερί των Γερμανών το οποίο μάλιστα τους έβαλε μπροστά στο σκορ (29-28).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της άμυνάς τους, αλλά η αλήθεια είναι πως το κατάφερε μόνο η ομάδα του Τρινκιέρι. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πόντους από τη γραμμή των βολών, ο Λούτσιτς μπήκε στην εξίσωση του σκορ και ο Γιάραμαζ με 5 σερί πόντους έστειλε την διαφορά στο +10 (50-40, 19'). Λαρεντζάκης, Βεζένκοβ και Σλούκας όμως άλλαξαν σε μικρό χρονικό διάστημα την κατάσταση και έκλεισε το ημίχρονο με 53-50.

Μπορεί το τρίτο δεκάλεπτο να ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα του Ρούμπιτ, αλλά η συγκεκριμένη εικόνα δεν κράτησε αρκετά. Ο Ντόρσεϊ ήταν ασταμάτητος, ο Βεζένκοβ βρήκε ρυθμό και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 59-65 (25'). Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου Μπάγερν και Ολυμπιακός βρήκαν πόντους μετά από επιθετικά ριμπάουντ και έτσι οι Πειραιώτες διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ (69-73).

Η Μπάγερν έπαιζε στο γήπεδό της και έτσι ήταν λογικό να αντιδράσει, κάτι που πέτυχε με πρωταγωνιστή τον Ρούμπιτ και τα σουτ μέσης απόστασης του Αμερικανού. Ο Ολυμπιακός όμως δεν πανικοβλήθηκε και χάρη στη δημιουργία του Σλούκα ακολούθησαν 4 πόντοι του Μάρτιν κι ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη για το 79-87 (36'). Οσο κι αν προσπαθούσαν οι Βαυαροί δεν μπορούσαν να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης αφού Σλούκας και Μάρτιν δεν είχαν σταματημό και κάπως έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share