Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Κρητική λεβεντιά και... εξάδα για τον ΟΦΗ! (Βίντεο)

Αναλυτικά όλα τα ματς της σημερινής αγωνιστικής

6 Μαρτίου 2022 21:16
Super League: Κρητική λεβεντιά και... εξάδα για τον ΟΦΗ! (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα με 2-0 της Λαμίας διατηρώντας την 2η θέση και η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα και παρέμεινε 3η, την ώρα που ο ΠΑΣ με το Βόλο μοιράστηκαν από ένα βαθμό με τους Ηπειρώτες να μένουν εκτός playoffs. Μεγάλος κερδισμένος ο ΟΦΗ, που με παλικαρίσιο 3ποντο επί του Απόλλωνα Σμύρνης σκαρφάλωσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της super league.

Ατρόμητος - Βόλος 2-1: Σώθηκε στο 91'

Η ΑΕΚ έστειλε στα playouts τον Αστέρα

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας αρκετά τους Αρκάδες οι οποίοι έπαιζαν κυρίως στις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε καθαρή την εστία του. Από το 15’ και μετά άρχισε και ο Αστέρας να ανεβαίνει, να παίρνει χώρους στο γήπεδο, με τον Ριέρα στο 17΄να απειλεί μέσα από την περιοχή, αλλά η σέντρα του δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη του, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 24’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Τσούμπερ έκανε το σουτ, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, με τον Αραούχο στην εξέλιξη της φάσης να τιμωρεί την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με σκαστό σουτ να ανοίγει το σκορ για την Ένωση.

Στο 37’ ο Αστέρας είχε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Ριέρα έκανε την σέντρα, ο Βαλιέντε πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Μέχρι το τέλος, οι Αρκάδες πίεζαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν κάποιο γκολ και η ΑΕΚ να κρατάει το προβάδισμά της μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Οι Αρκάδες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεζαν την ΑΕΚ. Στο 56’ ο Μπαράλες έφερε το ματς στα ίσα, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Στην συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο και οι δυο ομάδες είχαν φάσεις εκατέρωθεν.

Στο 74’ η ΑΕΚ είχε μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Άμραμπατ έκανε ένα επικίνδυνο γέμισμα μέσα από την περιοχή, με τον Τάνκοβιτς να μην προλαβαίνει. Στο 81’ η ΑΕΚ έκανε το 2-1 με κεφαλιά του Τζαβέλλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Κάπως έτσι η Ένωση κατάφερε να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Αστέρας δεν αντέδρασε κατάλληλα και έμεινε εκτός εξάδας, μετά τη νίκη και του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Διπλό και συνέχεια στο σερί για τον Δικέφαλο

Συνέχεια στο αήττητο σερί του έδωσε και στη Λαμία ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 με γκολ που πέτυχαν οι Ζαμπά και Μιχαηλίδης με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει το μυαλό της και στο ματς με τη Γάνδη την Πέμπτη (10/3) για το Europa Conference League. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα με αυτή του τη νίκη μπόρεσε να μειώσει και τη διαφορά από τον Ολυμπιακό που είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Δικέφαλος που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές πήρε μια μάλλον εύκολη νίκη βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία του τους γηπεδούχους. Η Λαμία με τον Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της, ήθελε αλλά δεν μπορούσε και μόνο όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να διαχειρίζεται το προβάδισμα του βγήκε μπροστά και έγινε απειλητική.

Η καταρρακτώδης βροχή, που συνοδεύτηκε και από χαλάζι δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δυο ομάδων στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Πολλές δυνατές μονομαχίες κυρίως στη μεσαία γραμμή και λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες σε έναν αγωνιστικό χώρο, που άντεξε την έντονη βροχόπτωση αλλά δεν επέτρεψε να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 37΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Σίντκλεϊ, εξελίχθηκε από τον Στέφαν Σβαμπ που πέρασε όμορφα την μπάλα στον Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος την κουβάλησε μέχρι την περιοχή του Γκαραβέλη και όταν είδε ότι κανείς αμυντικός της Λαμίας δεν βγαίνει πάνω του, πλάσαρε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και έγραψε το 1-0.

Το γκολ του Βραζιλιάνου άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε στον ΠΑΟΚ αέρα και αυτοπεποίθηση, με τον Σβαμπ να κάνει καλό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Αυστριακός έχασε και μια καλή ευκαιρία στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου όταν σε μια σέντρα που έγινε από τα δεξιά πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκαραβέλη.

Μοιραία ισοπαλία για τους Ηπειρώτες που περιμένουν την έφεση για να μπουν playoffs

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο μοιραίο για εκείνον 0-0 κόντρα στον Βόλο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten, με τον ΟΦΗ να του "κλέβει" τη θέση στα playoffs, όπως και στον Αστέρα. Ο ΠΑΣ περιμένει πλέον την έφεση για τους πέντε βαθμούς.

Αν και οι Ηπειρώτες ήταν εκείνοι που είχαν ανάγκη τους βαθμούς, εντούτοις ο Βόλος ξεκίνησε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, με την πρώτη καλή στιγμή στο ματς να είναι μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Ρεγκατέν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και υποχρέωσε τον Λοντίγκιν σε δύσκολη επέμβαση.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αφού κράτησε το μηδέν στην εστία του και στο 13'. Συγκεκριμένα, έπειτα από σέντρα από τα αριστερά του Μπαρτόλο, ο Μπαριέντος έκανε την καρφωτή κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να διώχνει.

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης: Πάρτι 6άδας στο Γεντί Κουλέ

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Superleague και κατάφερε να πάρει μια θέση στα πλέι-οφ.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες από τα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας τρόπους να διασπάσουν την άμυνα του Απόλλωνα, απειλώντας στο 14′, με τον Νέιρα να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Νιόπλια βρισκόταν διαρκώς έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, συνεχίζοντας να απειλεί και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 33′, με τον Ντε Γκουζμάν να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε στον Σλίβκα και έφυγε κόρνερ.

Οι Κρητικοί κυριάρχησαν και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, εκδηλώνοντας επιθέσεις από την αριστερή πλευρά και βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ στο 59′. Ο Λάμπρου βρήκε με ωραία κάθετη τον Φελίπε, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κότσαρη.

Η πίεση του ΟΦΗ συνεχίστηκε και απέφερε καρπούς στο 64′. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Βούρος έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 1-0.

Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 71′. Ο Ντε Γκουζμάν βρήκε τον Φελίπε, αυτός νικήθηκε αρχικά από τον Κότσαρη, αλλά στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share