Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Σφαλιάρα» UEFA στην Ρωσία: Στο Παρίσι ο τελικός του Champions League!

Ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Αγία Πετρούπολη, αλλά πλέον μεταφέρεται στη γαλλική πρωτεύουσα

25 Φεβρουαρίου 2022 12:05
«Σφαλιάρα» UEFA στην Ρωσία: Στο Παρίσι ο τελικός του Champions League!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την αλλαγή έδρας του τελικού του φετινού Champions League, παίρνοντας τη διοργάνωση από την Αγία Πετρούπολη.

Δήλωση-βόμβα: «Η Ουκρανία πολεμά μόνη της – Ας το έχουμε υπόψη μας στην Ελλάδα!» (video)

Ο τελικός του Champions League ήταν προγραμματισμένος για τις 28 Μαϊου, στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης, αλλά μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η UEFA ανακοίνωσε σήμερα πως ο τελικός θα διεξαχθεί τελικά στο Παρίσι, στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, το «Σταντ ντε Φρανς».

Champions League: Θα λυθούν... σε Μάντσεστερ και Άμστερνταμ οι λογαριασμοί

Βραδιά με... πολλά γκολ ήταν η σημερινή (23/2) στους «16» του Champions League, με ισοπαλίες όμως σε Μαδρίτη και Λισαβώνα, που αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τα επαναληπτικά παιχνίδια, μετά την προηγούμενη βραδιά όπου υπήρξε πιο ξεκάθαρο προβάδισμα για ορισμένους.

Συγκεκριμένα, η Ατλέτικο είδε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να την «παγώνει» στο 80' με τον Ελάνγκα για το 1-1, ενώ η Μπενφίκα δύο φορές «έσβησε» το προβάδισμα του Άγιαξ για το 2-2, σε ένα «χορταστικό» ματς στη Λισαβώνα.

Απόλυτη ισορροπία στη Λισαβώνα

Στο αγώνα της Λισαβόνας η Μπενφίκα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και ήθελε να… σοκάρει τον Άγιαξ, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν προβάδισμα όταν στο 18' μετά από λάθος της άμυνας των Λουζιτανών ο Μαζράουι θα βγάλει την παράλληλα μπαλιά με τον Τάντιτς από κοντά να κάνει το 1-0. Οχτώ λεπτά μετά οι Πορτογάλοι θα ισοφαρίσουν όταν ο Βερτόγκεν, μετά από κόρνερ, θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του Αλέ και να γίνεται το 1-1.

Ο Αίαντας παρά το αυτογκόλ θα πάρει και πάλι το προβάδισμα άμεσα όταν στο 29' μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Αλέ αρχικά θα νικηθεί από τον Βλαχοδήμο, όμως ο μπόμπερ του Άγιαξ θα πάρει το ριμπάουντ και θα κάνει το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα θα ψάξει την ισοφάριση ανεβάζοντας συνεχώς παίκτες στην άμυνα των Ολλανδών, με τον Γιάρεμτσουκ να μην προλαβαίνει να πλασάρει σε κενή εστία στο 70', κάτι που τελικά θα γίνει δύο λεπτά μετά όταν ο ίδιος παίκτης θα πάρει το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Πασβέρ σε σουτ του Ράμος και θα κάνει το 2-2.

Την «πάγωσε» ο Ελάνγκα

Στον μεγάλο αγώνα της Μαδρίτης η Ατλέτικο θα μπει πολύ δυνατά απέναντι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόλις στο 7' μετά από σέντρα που θα κάνει ο Λόντι ο Ζοάο Φέλιξ θα πάρει την κεφαλιά και με εκπληκτικό τρόπο θα κάνει το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μπέμπηδες θα πάρουν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Ροχιμπλάνκος με σύστημα… Σιμεόνε δεν θα τους επιτρέψουν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Όμπλακ. Μάλιστα οι Ισπανοί θα φτάσουν μια ανάσα στο 2-0 στο τελευταίο λεπτό του πρώτο ημιχρόνου, όταν ο Ερέρα θα σεντράρει από τα δεξιά με τον Βρσάλικο θα πάρει την εξ επαφής κεφαλιά η μπάλα θα χτυπήσει τον Λίντελοφ και θα σταματήσει στο δοκάρι του Ντε Χέα.

Το δεύτερο μέρος στην Μαδρίτη θα κυλήσει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, με τους Κόκκινους Διαβόλους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να μην μπορεί να κάνει όμως ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήτα πιο απειλητικοί στην κόντρα. Τα πάντα όμως άλλαξαν 10 λεπτά πριν το φινάλε όταν ο Μπρούνο Φερνάντες θα πασάρει εκπληκτικά στον Ελάνγκα που με πλασέ θα κάνει το 1-1. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι Ροχιμπλάνκος θα ακουμπήσουν το 2-1 όμως το σουτ του Γκριεζμάν θα σταματήσει στο δοκάρι του Ντε Χέα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share