Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός - Αταλάντα (0-3): Οι Ιταλοί "καθάρισαν" με 3άρα

Αποκλεισμός από το Europa League για τον Ολυμπιακό που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων

24 Φεβρουαρίου 2022 21:48
Ολυμπιακός - Αταλάντα (0-3): Οι Ιταλοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαδικαστική αποδείχτηκε η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Αταλάντα στο Καραϊσκάκη μετά το 2-1 του Μπέργκαμο.

Η ιταλική ομάδα εξαργύρωσε την ανωτερότητά της στο Φάληρο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά φέτος, πόσο δυνατή είναι στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1: Έχασε... το μυαλό του και το πλήρωσε

Για την ακρίβεια καθάρισε τους Πειραιώτες σαν... αβγό, με ένα γκολ του Μέλε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δύο απείρου κάλλους τέρματα του Μαλινόφκσι στο δεύτερο, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα κατά του πολέμου στην πατρίδα του, την Ουκρανία, η οποία σήμερα δέχτηκε επίθεση από τη Ρωσία.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αφήνοντας τον Μασούρα στον πάγκο, ενώ στο αρχικό σχήμα τοποθετήθηκε ο Ονιεκούρου, όπως στο ματς του Μπέργκαμο με τους ερυθρόλευκους να αγωνίζονται σε διάταξη 3-5-2, ένα σύστημα που θα του διασφάλιζε τα μετόπισθεν και ανάλογα με τις συγκυρίες θα του έδινε τη δυνατότητα να χτυπήσει το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση απέκτησε ωραίο ρυθμό στο ξεκίνημα με τις ομάδες να παίζουν και οι δύο ανοικτά. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρησε άνηκε στους γηπεδούχους. Στο 7' ο Μαντί Καμαρά βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα όμως έφυγε για εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μούσο. Δέκα λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ.

Η γκάφα Λαλά "πρόδωσε" τον Ολυμπιακό

Ο Λαλά γύρισε για τον Τικίνιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση καθώς βρισκόταν υπό πίεση από τον Ντεμιράλ. Στο 18' η Αταλάντα έκανε την πρώτη δυνατή επίσκεψή της στην άμυνα των Πειραιωτών. Πεσίνα και Μαλινόφσκι συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον δεύτερο να ντριπλάρει και τον Σισέ, ο Σωκράτης όμως πρόλαβε και τον ανέκοψε πρωτού πασάρει.

Όσο πλησιάζαμε προς το ημίχρονο τόσο οι απειλοί αύξαναν την πίεσή τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αισθάνονταν την ανάσα τους. Στο 38' Ο Πεσίνα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, πέρασε τον Σισέ και έσπασε στον Χάτεμπερ αλλά ο Ρέαμπτσουκ με σωτήρια παρέμβαση έσωσε την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα όμως έγινε το μοιραίο.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Μαλινόφσκι έβγαλε την κάθετη στον Μέλε, με τον Λαλά αν και μπορούσε να διώξει προσπάθησε να αφήσει τη μπάλα για τον Βάτσλικ με τον παίκτη της Αταλάντα να τσιμπάει τη μπάλα και με ωραίο πλασέ να περνά τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσέχου γκολκίπερ για το 0-1.

Η σειρά του Μαλινόφσκι

Στο δεύτερο μέρος ο Μαρτίνς έβαλε Μασούρα και στη συνέχεια τον Βαλμπουενά. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει από τη μία συνθήκες ισοφάρισης και από την άλλη έμεινε έκθετος στις κόντρα επιθέσεις της Αταλάντα. Στο 66' σε μία φάση που συμμετείχαν δύο αλλαγές της ιταλικής ομάδας, ο Κουπμάινερς έσπασε στον Μπογκά, που έστρωσε στον Μαλινόφσκι που εκτέλεσε με σουτάρα τον Βάτσλικ και στη συνέχεια πανηγύρισε στέλνοντας μήνυμα για την πατρίδα του, την Ουκρανία, όπου την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου δέχτηκε ρωσική επίθεση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ουκρανός έγραψε το 3-0 με κεραυνό εκτός περιοχής και από εκείνο το σημείο και ύστερα επήλθε ησυχία στο Καραϊσκάκη, μιας και ο δρόμος για τον αποκλεισμό δεν είχε πλέον επιστροφή.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46' Μασούρας) – Λαλά (68' Ελ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Εμβιλά( 68' Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ – Ονιεκούρου (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο (74 Φαντιγκά)

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο - Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι - Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε - Μαλινόφσκι, Πεσίνα (57' Κουπμέινερς) – Πάσαλιτς (67' Μπογκά).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share