Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (0-0): Superman Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ

Είχε τις ευκαιρίες ο Άρης

20 Φεβρουαρίου 2022 21:47
ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (0-0): Superman Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τους Κίτρινους και τον Δικέφαλο του Βορρά να μένουν στο 0-0, με τους γηπεδούχους πάντως να είναι αυτοί που είχαν τις κλασικότερες ευκαιρίες να βρουν δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Superleague, Βόλος – Ολυμπιακός 0-1: Ο Ματιέ Βαλμπουενά έφερε τη νίκη

ΆρηςΠΑΟΚ: Μόνο το γκολ έλειψε από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τους Κίτρινους και τον Δικέφαλο του Βορρά να μένουν στο 0-0 σε έναν αγώνα με ευκαιρίες, δυνατές μονομαχίες και πολύ καλό ρυθμό. Αυτοί που σίγουρα έφτασαν πολύ πιο κοντά στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι, που με τον Καμαρά και με τον Μαντσίνι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να βρουν δίχτυα με τον Πασχαλάκη να κρατάει την ομάδα του σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Το τελικό αποτέλεσμα κρατάει τον Δικέφαλο στην δεύτερη θέση, σε απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΚ, ενώ ο Άρης θα πρέπει να δώσει... μάχη για να μπει στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα play off για της θέσεις της Ευρώπης.

Το ματς

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με τους Κίτρινους μόλις στο 3' να φτάνουν μια ανάσα από το γκολ και μάλιστα δύο φορές. Οι γηπεδούχοι θα βγουν στην κόντρα με τον Μαντσίνι να πασάρει στον Καμαρά που βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να τον νικάει, ενώ στην συνέχεια ο Ντιαγέ πήρε το ριμπάουντ όμως κατάφερε να σουτάρει πάνω στον Μιχαηλίδη που έδιωξε σε κόρνερ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να θέλουν να πιέσουν ψηλά, ανεβάζοντας την άμυνά τους, κάτι φυσικά που άφηνε πολλούς χώρους στους Κίτρινους. Η πρώτη καλή φάση για τους παίκτες του Λουτσέσκου θα έρθει στο 13' όταν ο Ζίβκοβιτς θα κάνει εκπληκτική κάθετη στον Ζαμπά, που θα πλασάρει, όμως ο Γκάνεα θα τον σταματήσει με τάκλιν, ενώ στην συνέχεια ο Άκπομ θα πάρει το ριμπάουντ, το σουτ που θα κάνει όμως θα περάσει άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι Κίτρινοι θα ανεβάσουν και αυτοί την άμυνά τους και θα δυσκολέψουν την ανάπτυξη του Δικεφάλου, κάτι που τους έδινε περισσότερο την μπάλα στα πόδια περισσότερη ώρα. Στο 26' οι παίκτες του Τερζή θα κάνουν μια πολύ ωραία ομαδική ενέργεια με τον Γκάνεα να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και την μπάλα να φτάνει στον Μαντσίνι έξω από την περιοχή, που θα κάνει ένα πολύ δυνατό σούτ, όμως και πάλι ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν. Ο αγώνας όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό παρά τα πολλά μαρκαρίσματα των δύο ομάδων, όμως ο τρόπος που σφύριζε ο Μπρίχ βοηθούσε πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να βρει δίχτυα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όμως τόσο η προσπάθεια του Άκπομ, όσο και αυτή του Σοάρες δεν θα ανησυχήσουν τον Κουέστα.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ στο 47', όταν ο Ματέο Γκαρσία θα παίξει πολύ ωραία το 1-2 με τον Καμαρά, με τον τελευταίο να πλασάρει μέσα από την περιοχή, όμως η προσπάθειά του θα περάσει άουτ. Εννιά λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ θα απαντήσει, όταν μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Ζίβκοβιτς θα γυρίσει στον Μπίσεσβαρ που θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο εκτός εστίας του Κουέστα. Στο 65' και πάλι οι Κίτρινοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Σάσα θα πάρει μόνος του την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Οι Κίτρινοι ήταν αυτοί που είχαν ανεβάσει ρυθμό και πίεζαν την άμυνα του Δικεφάλου ώστε να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να βρουν χώρους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση στο 77' ο Τσόλακ που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο πήγε να βγει απέναντι από τον Κουέστα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας κατάφερε και μπλόκαρε την μπάλα, πριν γίνει απειλητικός ο Κροάτης. Δύο λεπτά μετά ο Δικέφαλος θα χάσει και πάλι ευκαιρία να βρει δίχτυα όταν ο Ζίβκοβιτς έπιασε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή ο Κουέστα έδειχνε να ελέγχει αλλά τελικά απέκρουσε, ο Τσόλακ στο ριμπάουντ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία του αγώνα και πίεζαν για να μπορέσουν να βρουν δίχτυα, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Κίτρινων με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Σκόρερ:

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (85' Mάνος), Γκαρσία (63' Ιτούρμπε), Εντιαγέ (Μπερτόλιο), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81' Κούρτιτς), Σοάρες (65' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (65' Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (75' Τσόλακ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share