Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Ήττα πισωγύρισμα για το «τριφύλλι»

Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 στην πρώτη υποψία ευκαιρίας, οι πράσινοι έχασαν και πέναλτι

19 Φεβρουαρίου 2022 21:44
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Ήττα πισωγύρισμα για το «τριφύλλι»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κατάφερε κι αυτό ο Παναθηναϊκός. Βρήκε έναν ακόμη τρόπο για να χάσει μέσα από τα χέρια του ένα ματς στο οποίο ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Νωρίτερα με 2-0 προκρίθηκε ο Ατρόμητος ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης.

Πλέον, μετά και την αποψινή του ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με το γκολ του Μεντόσα στο 47’, στην πρώτη υποψία ευκαιρίας των γηπεδούχων από εκτέλεση φάουλ, η θέση του στα πλέι οφ θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Το τριφύλλι είχε ως μοιραίο παίκτη τον Καρλίτος που έχασε πέναλτι, με τον Ανέστη να σώζει την ομάδα του αποκρούοντας τη μπάλα στην αριστερή του γωνία στο 69’ στην πιο καθοριστική φάση του ματς.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που απέκτησε τον έλεγχο, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται σε άμυνα χώρου πίσω από τη μπάλα και να προσπαθεί είτε μέσω πρέσινγκ ψηλά είτε με γρήγορες μεταβάσεις προς την επίθεση να φανεί απειλητικός.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Ήττα πισωγύρισμα για το «τριφύλλι»

Αυτό δεν συνέβη στο πρώτο ημίχρονο από τους Αγρινιώτες, οι οποίοι δεν κατέγραψαν υποσχόμενη ευκαιρία, σε αντίθεση με το τριφύλλι που είχε τέσσερις καλές στιγμές (όλες μέσα σε δώδεκα λεπτά, από το 23’ έως το 36’) και μία φάση όπου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από κεφαλιά του Σάρλια αλλά στον έλεγχο από τον VAR διαπιστώθηκε ότι στην κεφαλιά πάσα του Βέλεθ που είχε προηγηθεί η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου (36’).

Από τα ριπλέι που δόθηκαν πάντως δεν φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη η μπάλα εκτός γραμμής.

Στη φάση που προηγήθηκε, ένα λεπτό νωρίτερα, ο Βιγιαφάνιες κατάφερε να κλέψει τη μπάλα ψηλά και να τροφοδοτήσει τον Καρλίτος στο σουτ του οποίου έβαλε στοπ ο Κορνέλιους, ενώ στο 25’ ο Ισπανός επιθετικός σούταρε με πολύ δύναμη μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Ανάστη να διώξει ενστικτωδώς, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να έχει πράξει αναλόγως και σε σουτ του Αϊτόρ που κόντραρε στον Κορνέλιους (23’).

Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων ισόπαλες χωρίς τέρματα παρότι ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν. Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση, χάρη σε έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα στο 47’ (1-0).

Και απόλεσε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στο 59’ μετά από κλέψιμο του Μεντόσα στον Πέρεθ και σουτ του Βέργου που ανάγκασε τον Διούδη να αποκρούσει σε κόρνερ.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές, τους Ιωαννίδη και Παλάσιος, στο 62’ και πέντε λεπτά αργότερα ο πρώτος κέρδισε πέναλτι καθώς γκρεμίστηκε στην περιοχή από τον Κορνέλιους.

Ο Καρλίτος ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα αλλά ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία σώζοντας την εστία του (69’).

Στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία, με εξαίρεση ένα γκολ του Καρέλη στο 92’ που ακυρώθηκε ως οφ σάιντ κι έτσι ο Παιναιτωλικός κατέκτησε μια μεγάλη νίκη, την τρίτη του στα πέντε τελευταία ματς με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου / 4-2-3-1): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μόρσεϊ (69’ Ντουάρτε), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (69’ Καρέλης), Βέργος (91’ Λούι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (87’ Χατζηγιοβάνης).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share