Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: "Έπιασε" τετράδα από την άσπρη βούλα ο Παναθηναϊκός (Βίντεο)

Άνετη "τριάρα" στη Ριζούπολη

16 Φεβρουαρίου 2022 21:30
Super League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός: Ευστοχώντας σε δύο πέναλτι που κέρδισε μέσα σε 4 λεπτά, ο Παναθηναϊκός... εκτέλεσε από τα 11 βήματα τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ανεβαίνοντας και πάλι στην 4η θέση του πρωταθλήματος! Εξαιρετικοί και πάλι οι Παλάσιος-Αϊτόρ, έψαξε πολύ το γκολ ο Γκατσίνοβιτς. Από αυτογκόλ το τελικό 0-3.

Super League: Πήρε 2-2 από τον Ατρόμητο ο ΟΦΗ - Ακυρώθηκε γκολ Κουλούρη

Το ματς

Ευκολότερα απ' όσο θα περίμενε, με το... καλημέρα για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» το παιχνίδι στη Ριζούπολη. Πώς; Από τα 11 βήματα και μάλιστα δύο φορές. Συγκεκριμένα στο 13' ο Παλάσιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-1, σε πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Αϊτόρ. Τέσσερα λεπτά μετά (σ.σ. 17'), ο Ισπανός ήταν αυτός που ανέλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα και τα κατάφερε (0-2), σε πέναλτι που είχε κερδίσει πριν αυτή τη φορά ο Ιωαννίδης.

Γενικώς, οι «πράσινοι» ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση στο χορτάρι, έχοντας καλή κυκλοφορία και με ποσοστά κατοχής άνω του 70%. Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού ανάγκασε τον Απόλλωνα να πάρει ρίσκα και πλέον στην αντεπίθεση, το «τριφύλλι» έβρισε ακόμα περισσότερους διαθέσιμους χώρους για να απειλήσει.

Σε δύο τέτοιες φάσεις η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έφτασε μία ανάσα από το 0-3. Αρχικά με τον Γκατσίνοβιτς στο 32', όταν ο Σέρβος πλάσαρε με το αριστερό μετά από ντρίπλα, ενώ είχε δίπλα του αμαρκάριστους τους Ιωαννίδη και Παλάσιος. Κατόπιν με τον Ιωαννίδη στο 36', όταν ο φορ του Παναθηναϊκού έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Βέρχουλστ. Το 0-2 του ημιχρόνου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μεγαλύτερο, αν οι «πράσινοι» ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Με την εκκίνηση της επανάληψης, το «τριφύλλι» δεν άργησε καθόλου να φτιάξει την πρώτη μεγάλη φάση (και) του δευτέρου μέρους. Από σέντρα του Χουάνκαρ στο 53', συγκεκριμένα, ο Γκατσίνοβιτς πήρε ανενόχλητος μία σκαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ! Ο Σέρβος το έψαχνε πολύ το γκολ και αυτό φαινόταν στις κινήσεις του.

Στο 57', εκ νέου, ο Αϊτόρ έπιασε ένα απίστευτο φαλτσαριστό σουτ με το καλό του αριστερό πόδι, με τον Βέρχουλστ όμως να κάνει μία εκπληκτική επέμβαση για να στείλει την μπάλα σε κόρνερ (το οποίο πάντως δεν υπέδειξε ο διαιτητής). Ακολούθως στο 63ο λεπτό ο Παλάσιος βγήκε στο πλάγιο τετ-α-τετ από τα δεξιά, σούταρε συρτά αλλά ο Βέρχουλστ είπε ξανά «όχι», σε μία μοναδική ευκαυρία για το 0-3! Στην επαναφορά, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πολύ καλός ο αριθμός από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αποτέλεσμα και της διάθεσης του Απόλλωνα να παίξει ποδόσφαιρο και να κυνηγήσει κάποιο τέρμα.

Ο Απόλλων δημιούργησε την κορυφαία του στιγμή στο 78', με το σουτ του Παμλίδη να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Διούδη. Το «τριφύλλι» έχασε κι άλλες μοναδικές ευκαιρίες με δύο(!) τετ-α-τετ του Χατζηγιοβάνη και ένα δυνατό πλασέ του Κουρμπέλη που σταμάτησε στον εξαιρετικό Βέρχουλστ, με το τελικό 0-3 να διαμορφώνεται από ένα απίθανο αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη στο 87'. Το τρίποντο αυτό επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση της Super League, ανεβαίνοντας πια οι «πράσινοι» στους 36 βαθμούς!

Οι ενδεκάδες

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46' Βιτλής), Τσίμπσα, Κάστρο (46' Παμλίδης), Τσιλούλης (61' Φαν Λα Πάρα), Σλίβκα, Μαρτίνες (77' Ντάουντα), Σίνεβιτς (71' Ν. Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ (89' Σιδεράς), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (73' Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (72' Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Παλάσιος (89' Αλεξανδρόπουλος, Φ. Ιωαννίδης (76' Καρλίτος).

Πηγή: prasinostypos.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share