Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γίνεται ξανά... Ελλαδάρα: Εθνική με Ευρωλιγκάτους κόντρα στην Τουρκία!

Οι κλήσεις της «επίσημης αγαπημένης» ενόψει των δύο κρίσιμων προκριματικών

16 Φεβρουαρίου 2022 12:15
Γίνεται ξανά... Ελλαδάρα: Εθνική με Ευρωλιγκάτους κόντρα στην Τουρκία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενισχυμένη με παίκτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, αλλά και τον Νικ Καλάθη της Μπαρτσελόνα θα είναι η Εθνική στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Παρασκευή 25/2 στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων και την Δευτέρα 28/2 στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης.

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Απεβίωσε ο Δημήτρης Καρβέλας

Στην 24αδα που δηλώθηκε στη FIBA περιλαμβάνονται οι Σλούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Λαρεντζάκης και Λούντζης από τον Ολυμπιακό, καθώς και οι Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Καββαδάς και Χουγκάζ από τον Παναθηναϊκό, ενώ εκτός είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου που προφανώς είναι ακόμη ανέτοιμος μετά την επέμβαση που έκανε στο ιγμόρειο, όπως και ο Ντίνος Μήτογλου που προέρχεται από τραυματισμό.

εθνικη-μπασκετ

Οι παίκτες από την Ευρωλίγκα αναμένεται να είναι διαθέσιμοι τουλάχιστον για το δεύτερο κατά σειρά ματς με την Τουρκία. Για το πρώτο, υπάρχει η δυσκολία πως ο Ολυμπιακός παίζει την παραμονή (24/2) με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός την ίδια μέρα (25/2) με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. H δε Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη (αλλά και του Τούρκου Σερτάτς Σανλί) θα παίζει το Σάββατο, 27/2, με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, είχε προ ημερών συναντήσει με τις διοικήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για να εξασφαλιστεί η παρουσία των διεθνών, λόγω και της σημασίας των αγώνων με την Τουρκία. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο Γιώργος Καμπερίδης του ΠΑΟΚ, που καλείται για πρώτη φορά.

εθνικη-μπασκετ

Οι 24 παίκτες είναι οι:

Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας), Κωστής Γόντικας (Ιωνικός), Βασίλης Καββαδάς (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Λιετκαμπέλις), Γιώργος Καμπερίδης (ΠΑΟΚ), Λεωνίδας Κασελάκης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Κατσίβελης (Περιστέρι), Γιάννης Κουζέλογλου (ΑΕΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός), Μιχάλης Λούντζης (Ολυμπιακός), Βασίλης Μουράτος (Λαύριο), Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Μωραϊτης (Περιστέρι), Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Νίκος Ρογκαβόπουλος (Προμηθέας), Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τσαλμπούρης (Απόλλωνας Πάτρας), Δημήτρης Φλιώνης (ΑΕΚ), Νίκος Χουγκάζ (Παναθηναϊκός)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share