Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρία Σάκκαρη: «Αυτοκτονία» στην Αγία Πετρούπολη - Έχασε τον τίτλο

Η Εσθονή αντίπαλός της στον τελικό έκανε τη μεγάλη ανατροπή

13 Φεβρουαρίου 2022 19:07
Μαρία Σάκκαρη: «Αυτοκτονία» στην Αγία Πετρούπολη - Έχασε τον τίτλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε 5-2 στο 3ο σετ, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει τον τελικό στο όπεν της Αγίας Πετρούπολης, με την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ να πετυχαίνει την ανατροπή και με 5-7, 7-6 (4), 7-5 να κατακτά αυτή τον τίτλο.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Λύγισε» στον μεγάλο τελικό - Υπέκυψε στην ανωτερότητα του Αλιασίμ ο Έλληνας τενίστας (video)

Η Μαρία Σάκκαρη έφθασε τόσο κοντά στην πηγή, για να πανηγυρίσει τίτλο έπειτα από δύο χρόνια και εννέα μήνες, μετά εκείνον στο Ραμπάτ στις 4 Μάη του 2019. Αλλά είδε όλα να γκρεμίζονται και το τρόπαιο να ξεφεύγει μέσα από τα χέρια της.

Το μαγικό 7-0 της Σάκκαρη και το 5-0 τίτλου της Κονταβέιτ

μαρια-σακκαρη

Η Κονταβέιτ πλήρωσε την Σάκκαρη με το ίδιο νόμισμα. Με σερί 5-0 στο 3ο σετ μετέτρεψε το εις βάρος της 5-2, σε 7-5 έπειτα από μάχη 2 ωρών και 57 λεπτών.

Στο 1ο σετ η Εσθονή επιβάλλοντας το παιχνίδι της προηγήθηκε 5-2 και φάνηκε να φθάνει εύκολα στο 1-0 στα σετ. Όμως ο διακόπτης του αγώνα γύρισε, η Σάκκαρη μεταμορφώθηκε, άρχισε να πολιορκεί την αντίπαλό της, πετυχαίνοντας ένα μαγικό σερό 7-0 στα γκέιμ. Το σκορ από το 2-5, είχε γυρίσει σε 7-5, 2-0 όμως ο τελικός είχε πολύ δρόμο.

Η Κονταβέιτ ψάχνοντας μια σανίδα σωτηρίας, βρήκε ένα 3-0 και από το 1-3, προσπέρασε 4-3 στο 2ο σετ. Οι λεπτές ισσοροπίες είχαν αλλάξει ξανά.

Η Σάκκαρη βρέθηκε να κυνηγά, με την Κοντεβέιτ να φθάνει στο 6-5 και να δημιουργεί τρεις ευκαιρίες για το μπρέικ. Η Σάκκκαρη σε εκείνο το σημείο έδειξε χαρακτήρα, πήγε το σετ στο τάι μπρέικ, αλλά η Εσθονή πήρε τη διαδικασία 6-4 και οδήγησε τον τελικό στο 3ο σετ, πετυχαίνοντας την ανατροπή.

Η Κονταβέιτ έφθασε στον 6ο τίτλο καριέρας, στην 20ή σερί indoor νίκη της και μετά την Οστράβα το 2021, νικά τη Σάκκαρη και στο 2ο ραντεβού σε τελικό στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share