Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: "Φρένο" στον Αστέρα και... ανάσα παραμονής για τον Ιωνικό!

Έφερε... τούμπα τον Αστέρα και τον υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα

12 Φεβρουαρίου 2022 21:43
Super League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τεράστιο «διπλό» μέσα στην Τρίπολη πήρε ο Ιωνικός! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι και την αποβολή του Καστάνιο, φέρνοντας «τούμπα» τον Αστέρα για να πάρει μεγάλη νίκη με 3-2 και να ανασάνει βαθμολογικά.

Super League: Επική ανατροπή ΠΑΟΚ με απίθανη γκολάρα

Πρώτη εντός έδρας ήττα μετά τον Νοέμβριο για τους Αρκάδες, που είδαν το αήττητο σερί στο γήπεδό τους να σπάει μετά από επτά αγώνες.

Μοιραίος ο Καστάνιο για τον Αστέρα που μέχρι να αποβληθεί ο Ισπανός στόπερ ήλεγχε τον αγώνα, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και παρά τα πολλά ρίσκα που πήρε ο Ράσταβατς, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας δοκάρι με τον Κρέσπι στο 90’ και με το σκορ στο 2-1 εις βάρος της ομάδας του.

αστερα-ιωνικοσ

Το ματς

Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκαν οι γηπεδούχοι, με τον Ενέκο Καπίγια στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης να ανοίγει το σκορ για τους Αρκάδες. Στο 12’ ο Ισπανός ξαναχτύπησε, με την μπάλα ωστόσο να περνάει ξυστά από την εστία του Χουτεσιώτη, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας. Στο 28’ ο Λένις είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Χριστόπουλος τον έκοψε τελευταία στιγμή στα όρια της περιοχής

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας ήταν αυτός που απειλούσε και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Λίγο έλειψε δε να τον σοκάρει, αφού ο Ιωνικός στις καθυστερήσεις είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε τα πάνω κάτω, με τον Ιωνικό να κάνει την απόλυτη ανατροπή. Στο 57’ ο Βαφέας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ πάνω στον Τσιφτσή.

αστερα-ιωνικοσ

Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία όταν ο Λένις είχε τετ-α-τετ, ο Καστάνιο τον έσπρωξε την ώρα που έκανε το πλασέ, με τον διαιτητή σε πρώτη φάση να δείχνει «παίζετε». Ωστόσο, η φάση ελέγχθηκε από το VAR, o Τζήλος φώναξε τον Κουμπαράκη να δει τη φάση και αυτός έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον Καστάνιο. Στο 63’ ο Άοσμαν εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα και έφερε το ματς στα ίσα, με την ομάδα του Ράσταβατς να πέφτει ψυχολογικά από εκείνο το λεπτό και μετά.

Στο 67’ ο Λένις σούταρε από κοντά και διπλασίασε τα τέρματα για τον Ιωνικό, με τους Αρκάδες να παίζουν κυρίως στις αντεπιθέσεις και να μοιάζει στα… χαμένα. Στο 87’ μάλιστα ο διαιτητής Κουμπαράκης δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Αστέρα έξω από την περιοχή του Ιωνικού. Λάθος απόφαση όπως φάνηκε και στην επανάληψη.

Στο 89’ ο Κρέσπι έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Αστέρα να ψάχνεται στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων για την ισοφάριση και να βγαίνουν όλοι μπροστά κάτι που πλήρωσαν όταν στο 98’ ο Μάναλης πέρασε τον Τσιφτσή για το 3-1, ενώ ο Κρεσπί στην τελευταία φάση του αγώνα μείωσε σε 3-2, με τους Νικαιώτες να υποχρεώνουν τους Αρκάδες στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα μετά τον Νοέμβριο.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share