Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Τριάρα της ΑΕΚ στον Απόλλωνα με ΜΕΓΑ Αραούχο (Βίντεο)

Επιτέλους νίκη!

6 Φεβρουαρίου 2022 18:08
Super League: Τριάρα της ΑΕΚ στον Απόλλωνα με ΜΕΓΑ Αραούχο (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τις ήττες από Βόλο και Άρη, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί (τριών εντός έδρας ηττών) στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 3-0 του Απόλλωνα στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Το σκορ άνοιξε ο Αραούχο στο 52', ο Τσούμπερ σημείωσε το 2-0, με τον Αργεντινό να υπογράφει το τελικό σκορ στο 71'.

Σημειωτέον, ότι στο πρώτο του τέρμα ο «Κινέζος» πανηγύρισε κρατώντας τη φανέλα που έγραφε την τελευταία ατάκα του αδικοχαμένου Άλκη, ο οποίος έφυγε από τη ζώη ύστερα από δολοφονική επίθεση τυφλής οπαδικής βίας: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο».

Η Ένωση παρέμεινε στην 3η θέση με 39 βαθμούς, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνεχίζει να είναι ουραγός της βαθμολογίας με 9.

Το ρεπορτάζ

Η ΑΕΚ προερχόταν από ήττες στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, ενώ έχει χάσει και στις τρεις πρόσφατες εντός έδρας αναμετρήσεις της (με ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο, όλες με 2-1). Την περασμένη Τετάρτη (2/2) ηττήθηκε 2-1 από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης προερχόταν από τέσσερις σερί ήττες, τελευταία το 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καμάρας».

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο στερήθηκε ρυθμού και ευκαιριών. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να βρει διαδρόμους στην περιοχή του Απόλλωνα με κύριους εκφραστές των ενεργειών τον Τσούμπερ και τον Γέβτιτς . Ωστόσο, τόσο η άμυνα των φιλοξενούμενων, τόσο ο Βέρχουλστ κράτησαν επίπεδο και εξουδετέρωσαν τους κινδύνους.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ σημειώθηκε στο 11'. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Τσιλούλη, ο Σβάρνας πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν πολύ αδύναμη για να απειλήσει τον Βέρχουλστ. Στο 20' ήρθε η απάντηση του Απόλλωνα, με την κεφαλιά του Τσίμπτσαχ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η καλύτερη στιγμή για την Ένωση σημειώθηκε στο 41'.

Οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση με τρεις απέναντι σε δύο. Ο Γέβτιτς «έσπασε» στον ολομόναχο Αραούχο, με τον Βέρχουλστ να βάζει σπουδαίο στοπ στο τετ-α-τετ. Στην επαναφορά ο Αργεντινός σούταρε, αλλά ο Ρόγκνε επέστρεψε και με τάκλιν έκοψε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Μήτογλου με κεφαλιά ως επιθετικό φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων ξεθάρρεψε, αφού η ΑΕΚ του είχε δώσει το δικαίωμα από το άσφαιρο πρώτο ημίχρονο και την εικόνα της στα προηγούμενα ματς. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε δύο πολύ καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Σίγκνιεβιτς. Στο 47' η προσπάθειά του κόντραρε, ενώ στο 51' ο Τσιντώτας λειτούργησε θετικά κρατώντας το μηδέν.

Η ΑΕΚ όμως, αφού δεν δέχτηκε την ψυχρολουσία σε αυτό το κρίσιμο σημείο, βγήκε μπροστά και στο 52' βρήκε τη λύση! Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, βρήκε πολύ ωραία τον Αραούχο που με ένα τσίμπημα της μπάλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ, για το 1-0 και εξιλεώθηκε για τη φοβερή χαμένη ευκαιρία του 41'.

Το γκολ αναπτέρωσε ψυχολογικά τους γηπεδούχους και βύθισε τους φιλοξενούμενους! Η ΑΕΚ κατάφερε στα επόμενα λεπτά να καθαρίσει μία και καλή την υπόθεση νίκη. Στο 60' ο Άμραμπατ βρήκε τον Τσούμπερ που έκανε το 2-0 και στο 71' ο Αραούχο μετουσιώσε σε γκολ με μονοκόμματο σουτ την πάσα του Μισελέν για το 3-0.

Εφτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά στο 4-0 με τον Ανσαριφάρντ, ο Βέρχουλστ όμως απέκρουσε. Στο 79' η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μοχαμάντι με δεύτερη κίτρινη. Παρότι διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, ο δείκτης του σκορ δεν άλλαξε με το 3-0 να παραμένει.

Οι συνθέσεις

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες των Βράνιες, Μάνταλου, Στάνκοβιτς, Λάτσι, Γαλανόπουλου, καθώς και των τιμωρημένων Τζαβέλλα και Σιμόες. Ο προπονητής της ΑΕΚ επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα στο τέρμα. Ακραία μπακ τοποθετήθηκαν Μισελέν και Μοχαμάντι ενώ δίδυμο στα στόπερ οι Μήτογλου και Σβάρνας.

Στα χαφ αγωνίστηκαν Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι, με 10άρι τον Ντάρκο Γέβτιτς. Δεξιά στις πτέρυγες ξεκίνησε ο Λιβάι Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σέρχιο Αραούχο.

Για τον Απόλωνα, εκτός μάχης τέθηκαν οι τραυματίες Άλβες και Ντομίνγκες, όπως και ο τιμωρημένος Κάστρο. Ντεμπούτο για τον νεαποκτηθέντα Τσίμπσαχ, ο οποίος πήρε θέση στην αρχική σύνθεση του Φέστα, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο του Απόλλωνα, μετά από 27 ημέρες. Το παρασκήνιο της υπόθεσης μπορείτε να το διαβάσετε στο ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (80' Χατζισαφί), Σιμάνσκι – Γκαρσία (73' Σάκχοφ), Γέβτιτς (62' Άμραμπατ) Τσούμπερ (72' Τάνκοβιτς) – Αραούχο (72' Ανσαριφάρντ)

Απόλλων (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ - Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι, Βιτλής (72' Παπαγεωργίου)– Παμλίδης(58' Γιαννιώτας) , Φατιόν, Τσίμπσαχ (58' Σλίβκα), Τσιλούλης (72' Μαρτίνες) – Σίγκνεβιτς (58' Ιωαννίδης).

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share