Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Διπλό Ευρώπης για τον ΠΑΣ στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

5 Φεβρουαρίου 2022 21:31
Super League: Διπλό Ευρώπης για τον ΠΑΣ στο Αγρίνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόφαση της ΕΕΑ εκκρεμεί, ωστόσο μέσα στο γήπεδο ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδα εξάδας! Νίκησε 1-0 (63' Σνάιντερ) και τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα πλέι-οφ.

Την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με την βαρύτατη τιμωρία της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εντός γηπέδων συνεχίζει να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Οι Γιαννιώτες πέρασαν νικηφόρα και από το Αγρίνιο με το 1-0 επί του Παναιτωλικού, έφτασαν τους 33 βαθμούς και ανέβηκαν -έστω και προσωρινά- στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της εξάδας. Σκόρερ του γκολ της νίκης ο Σνάιντερ στο 63' με κοντινή προβολή. Κακός σε όλο το ματς ο γηπεδούχος Παναιτωλικός που ούτως ή άλλως έχει «καθαρίσει» με την παραμονή στην κατηγορία, πιθανώς έχοντας στο μυαλό του την κρίσιμη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, την προσεχή Τετάρτη.

Συνολικά κακό και από πλευράς θεάματος ήταν αυτό το ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ελαφρώς καλύτερος, με κατοχή μπάλας και πίεση στη μεσαία γραμμή που ταλαιπώρησε τον Παναιτωλικό, ο οποίος ισορρόπησε μετά τα μισά του 45λεπτου. Κυρίαρχα συστατικά του αγώνα ήταν οι καλές άμυνες που καθάρισαν εύκολα κάθε επιθετική προσπάθεια του αντιπάλου, η τακτική στη μεσαία γραμμή και οι δυνατές μονομαχίες. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο υπήρξαν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και οι λίγες τελικές ήταν με μακρινά, μάλλον καταδικασμένα να αστοχήσουν σουτ. Χαρακτηριστικό της εικόνας της αναμέτρησης ήταν ότι πρώτη ευκαιρία ήταν αυτή του 45', για τον Πανατωλικό, με ένα δυνατό σουτ του Καρέλη λίγο άουτ.

Αντίστοιχο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να έχει τον έλεγχο και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να δημιουργήσει μονάχα στα πρώτα λεπτά αλλά και πάλι να καταφεύγει σε μακρινά, άστοχα σουτ. Η μία φάση που όπως φαινόταν ότι θα έκρινε το ματς, ήρθε στο 63ο λεπτό για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά. Ο Καραχάλιος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και προς τα αριστερά, έπιασε ένα «γεμάτο», ευθύβολο αριστερό σουτ, ο Μελίσσας απέκρουσε μεν αλλά χωρίς επί της ουσίας να απομακρύνει τον κίνδυνο και έτσι ο Σνάιντερ που είχε κάνει κίνηση στην περιοχή, βρήκε την μπάλα μπροστά του και με κοντινή προβολή έγραψε το 0-1. Ως το φινάλε του αγώνα, πέρα από κάποιες ανολοκλήρωτες φάσεις, αρκετά ακόμη δυνατά μαρκαρίσματα, πολλά γεμίσματα και... λίγο κανονικό ποδόσφαιρο, δεν συνέβη το παραμικρό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι σε επίπεδο τακτικής και πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη για την εξέλιξη της σεζόν του, μένοντας για τα καλά στο κόλπο της εξάδας των πλέι-οφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Κορνέλιους, Λούι, Χουχούμης, Μάλης, Αντούνες, Ντουάρτε (83' Βργκοτς), Φλόρες (72' Μάρτενσον), Μεντόσα (56' Μόρσεϊ), Μπαρμπόσα (72' Νταγκό), Καρέλης (72' Ντίας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (79' Οικονομόπουλος), Μίνα (58' Λώλης), Περέα (95' Παντελάκης).

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας)
Τέταρτος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share