Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» με εκτελεστή Γκάρι

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού

2 Φεβρουαρίου 2022 21:26
Super League: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» με εκτελεστή Γκάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Λύγισε» τον Παναιτωλικό με Γκάρι και επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 της ομάδας του Αγρινίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του. Παράλληλα, μάθε εδώ για το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΟΦΗ.

Δύο γκολ από τα αποδυτήρια πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Βαλμπουενά να ανοίγει το σκορ στα 55’ μετά από ευκαιρία του Ελ Αραμπί, ενώ ο 31χρονος άσος βρήκε δίχτυα στο 4’. Ο Μόρσεϊ μείωσε στο 28’ και ο Γκάρι, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τους πρωταθλητές Ελλάδας, «κλείδωσε» τη νίκη στο 73’ με δεύτερο γκολ. Δοκάρι στο 8’ (με το παιχνίδι στο 2-0) είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Βέργο.

Αποχώρησε τραυματίας στο 35’ ο Λαλά, ντεμπούτο για τον Φαντινγκά, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή λίγο πριν το φινάλε.

Super League: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» με εκτελεστή Γκάρι

Στο μυαλό των κόουτς

Επιστροφή στο 4-2-3-1 για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να αφήνει το σχήμα με τα τρία στόπερ. Ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα. Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσουκ στην άμυνα. Εμβιλά, Μπουχαλάκης τα δύο χαφ, με τους Ροντρίγκες, Αγκιμπού Καμαρά και Βαλμπουενά να είναι η τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί.
Με παρόμοιο σχηματισμό και πιο ενισχυμένο κέντρο ο Παναιτωλικός. Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, Λούι, Αντούνες, Βργκοτς, Περέιρα στην άμυνα. Φλόρες, Τσιγγάρας και Μάρτενσον τα χαφ, με τους Μόρεσεϊ, Ντουάρτε και Βέργος να βρίσκονται στην επίθεση.

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός και στην αντίπερα όχθη χειρότερο ο Παναιτωλικός. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μόλις στα 55’’, με τον Βαλμπουενά να παίρνει το… ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Ανέστη στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί (από σέντρα του Λαλά) και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι, το πώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα» των «ερυθρόλευκων» με παρόμοιο τρόπο. Ο Αγκιμπού ανάγκασε τον Ανέστη σε δύσκολη επέμβαση με εκτός περιοχής σουτ, ο Ελ Αραμπί άγγιξε ξανά το γκολ, αλλά δεν το πέτυχε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από κοντά και ο Γκάρι Ροντρίγκες (4’) «έσπασε» το ρόδι με τελείωμα από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής.

Super League: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» με εκτελεστή Γκάρι

Ο Παναιτωλικός, των αρκετών απουσιών, είχε να ανεβεί ένα βουνό πλέον, αλλά δεν άργησε να βγάλει αντίδραση, έχοντας δοκάρι στο 8’ με κεφαλιά του Βέργου. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο βελτίωνε την εικόνα του η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και γινόταν πιο επικίνδυνη. Στο 22’ βρήκε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Βέργο να πιάνει την κεφαλιά και τον Βατσλίκ να διώχνει με δυσκολία, πέφτοντας χαμηλά στην αριστερή του γωνία.

Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, με τον Μόρσεϊ να αδειάζει τον Ρέαμπτσουκ, έπειτα από κακό διώξιμο του Μολδαβού και με δυνατό σουτ από κάπως πλάγια θέση να εκτελεί τον Βατσλίκ. Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, στο οποίο οι τελικές ήταν 8(4)-4(3) και η κατοχή 59%-41%, έγινε από πλευράς Ολυμπιακού. Έχοντας την καλύτερή του φάση πέραν των δύο γκολ του, με τον Ανδρούτσο να κάνει καλή σέντρα και τον Βαλμπουενά να κάνει άστοχη κεφαλιά, αφού δεν είχε καλή ισορροπία, ενώ καραδοκούσε ο Ελ Αραμπί.

Με καλό ρυθμό, αλλά και διαφορετική εικόνα από τις δύο ομάδες κύλησε το β’ μέρος στο ξεκίνημα, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Από κόρνερ του Μόρσεϊ, ο Ντουάρτε έστρωσε στον Αντούνιες, που δεν μπόρεσε να βρει γεμάτα την μπάλα και ο Εμβιλά απομάκρυνε. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 στο 60’. Στη σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έπιασε γυριστή κεφαλιά ο Ανέστης απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Super League: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» με εκτελεστή Γκάρι

Ανάμεσα στις δύο ομάδες παίχτηκε… πινγκ πονγκ σε εκείνο το διάστημα και στη συνέχεια ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει, με τον Καρέλη να χάνει απίθανη ευκαιρία στο 66’, καθώς αστόχησε μπροστά από την εστία στη σέντρα του Ντουάρτε, επειδή δεν βρήκε καλά την μπάλα. Λίγο πριν κάνει το 3-1 ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία. Αφού ο Τικίνιο έστρωσε στον Γκάρι με το στήθος, ο οποίος έστειλε την μπάλα σε σώματα, ενώ ο Μασούρας αστόχησε στα καπάκια από καλή θέση. Λίγο μετά τα πάντα κρίθηκαν οριστικά.

MVP: Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Γκάρι Ροντρίγκες. Πέτυχε δύο γκολ και αυτό το γεγονός λέει πολλά από μόνο του. Γενικότερα, επέστρεψε πολύ κεφάτος και ήταν πολύ δραστήριος, δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Σφυρίχτρα: Σχεδόν απαρατήρητη η διαιτησία από τον Ανδρέα Γκάμαρη και το τιμ του. Δεν τους έκατσε και κάποια δύσκολη φάση, αλλά η διαιτησία βοήθησε ώστε να έχει καλό ρυθμό το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (35’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ (89’ Κίτσος) - Εμβιλά, Μπουχαλάκης - Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά (63’ Μασούρας), Ροντρίγκες (89’ Φαντινγκά)- Ελ Αραμπί (63’ Τικίνιο)

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Κρίστινσον, Βρουσάι, Μπα, Κανέ.

Παναιτωλικός: (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Περέιρα (62’ Αποστολάκης), Αντούνες, Βργκοτς, Λούι - Φλόρες, Τσιγγάρας (74’ Μπαρμπόσα) και Μάρτενσον (80’ Λάρσον) - Μόρσεϊ, Ντουάρτε (74’ Χ. Μπελεβώνης) και Βέργος (46’ Καρέλης).

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Παρδαλός, Νταγκό, Μπακαδήμας και Μαλής.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης
Βοηθοί: Γεώργιος Χριστάκογλου, Ηλίας Κωνσταντίνου
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας
VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας, AVAR: Πέτρος Πάτρας

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share