Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: Ήττα για τον Παναθηναϊκό - Τον σταμάτησε στο Ηράκλειο ο Καραντώνης (Βίντεο)

Αν και προηγήθηκε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών από το 74', ηττήθηκε 3-2

2 Φεβρουαρίου 2022 21:09
Super League: Ήττα για τον Παναθηναϊκό - Τον σταμάτησε στο Ηράκλειο ο Καραντώνης (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκόραρε δύο φορές, είχε τη δυνατότητα να «τελειώσει» το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός υπολόγιζε χωρίς τον ΟΦΗ, αλλά και τον διαιτητή Καραντώνη, φεύγοντας με άδεια χέρια από το Ηράκλειο και την ήττα με 3-2. Παράλληλα, διάβασε εδώ για το παιχνίδι ΠΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ.

Στο 18’ ο Μεγιάδο με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, ενώ στο 25’ ο Σελίμοβιτς έκανε το 1-1, σε μια φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για περίπτωση οφσάιντ του Ντουρμισάι, υποστηρίζοντας ότι επηρεάζει το οπτικό πεδίο του Μπρινιόλι.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ανέκτησε το προβάδισμα στο 42’, όταν ο Παλάσιος σε κενή εστία εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Χουάνκαρ, σε μια φάση που υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ χωρίς όμως να υπάρχει η παραμικρή υποψία για κάτι τέτοιο. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Βιτάλ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καραντώνης «βάφτισε» την παράβαση φάουλ του Μεγιάδο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, καθώς είχε ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε στο παραμικρό, αλλά στο 74’ ο Βιγιαφάνιες είδε αυστηρή δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Τσιλιανίδη και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο ΟΦΗ βρήκε την ισοφάριση με κεφαλιά του νεαποκτηθέντα Φελίπε στο 85’ και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 95’ (αν και είχαν υποδειχθεί τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων) με τη νέα κεφαλιά του Τσιλιανίδη.

Στο μυαλό των κόουτς

Με τον Βιτάλ να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να φορά φανέλα βασικού, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον γνωστό του σχηματισμό έχοντας τον Μπρινιόλι στην εστία, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή κινούνταν οι Ρούμπεν, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες, ενώ τον Καρλίτος πλαισίωναν οι Παλάσιος και Βιτάλ.

Με σχηματισμό 4-3-3 παρατάχθηκε και ο ΟΦΗ έχοντας τον Βάτερμαν στην εστία, Μαρινάκη, Σελίμοβιτς, Βούρο και Μπαλογιάννη στην άμυνα, Μεγιάδο, Γκαγέγος και Τοράλ στη μεσαία γραμμή, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν οι Λάμπρου, Ντουρμισάι και Νέιρα.

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο ΟΦΗ, καθώς αρκετά διαβασμένος θέλησε να σταματήσει την κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό πιέζοντας ψηλά και το πλάνο του Νιόπλια λίγο έλειψε να δικαιωθεί μόλις στο 3’ με τον Μπρινιόλι τελικά να λέει «όχι» στο πλασέ του Τοράλ.

Με τα λεπτά να περνούν ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει τον έλεγχο και ευτύχησε στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να σκοράρει, καθώς από τη σέντρα του Βιγιαφάνιες, ο Μεγιάδο έκανε λανθασμένη εκτίμηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με τον ίδιο, όμως, τρόπο απάντησε και ο ΟΦΗ στο 25’ με τον Σελίμοβιτς να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση που ο Καραντώνης κλήθηκε να την εξετάσει για οφσάιντ του Ντουρμισάι, αλλά επέμεινε στην απόφασή του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο φάσεις-«κλειδί», καθώς στο 42’ ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πολύ καλή ενέργεια του Χουάνκαρ (εκτός τόπου και χρόνου η υπόδειξη οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό), ενώ στις καθυστερήσεις, ο Βιτάλ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μεγιάδο, ωστόσο ο Καραντώνης «βάφτισε» φάουλ την περίπτωση πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πατούσε ακόμα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και φαινόταν ότι αν το ματς ξεφύγει από το 1-2, το πιθανότερο θα ήταν να βρει τρίτο τέρμα ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, όλα αυτά πήγαν… περίπατο στο 74’ όταν ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε την αυστηρή δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Τσιλιανίδη.

Ο ΟΦΗ άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να ισοφαρίσει και όντως το κατάφερε στο 85’, όταν ο νεοαποκτηθείς Λουίς Φελίπε με κεφαλιά από σέντρα του Ουές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την «εκκωφαντική» απουσία της άμυνας των «πρασίνων». Τελικά, η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 95’ (κι ενώ είχαν εξαντληθεί τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων) με τον Τσιλιανίδη να νικά με κεφαλιά τον Ιταλό γκολκίπερ μετά τη σέντρα του Ντε Γκουζμάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ: Βάτερμαν – Μαρινάκης (69' Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο (59’ Τσιλιανίδης), Γκαγέγος, Τοράλ – Λάμπρου (69' Ντε Γκουζμάν), Ντουρμισάι (59’ Λουίς Φελίπε), Νέιρα (85' Φαν Ντάιντεν)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Μαουρίσιο (60’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες – Παλάσιος (69' Αϊτόρ), Καρλίτος (69' Ιωαννίδης), Βιτάλ (89' Λούντκβιστ).

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Α’ βοηθός: Βασίλειος Μωυσιάδης
Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος
4ος: Αριστείδης Βάτσιος
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share