Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Basket League: Μεγάλοι νικητές των ντέρμπι Προμηθέας, ΠΑΟΚ και Απόλλων

Δεν τα κατάφεραν Περιστέρι, Λαύριο και Ιωνικός

30 Ιανουαρίου 2022 20:05
Basket League: Μεγάλοι νικητές των ντέρμπι Προμηθέας, ΠΑΟΚ και Απόλλων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν πραγματικό ντέρμπι και το πήρε ο Προμηθέας! Η ομάδα του Ηλία Ζούρου επιβλήθηκε 82-77 σε ένα συγκλονιστικό ματς του Περιστερίου και ανέβηκε στο 9-4, με τους φιλοξενούμενους να πέφτουν εκ νέου σε αρνητικό πρόσημο (6-7).

Basket League: Μέγας Σλούκας - Το γύρισε μόνος του από το -16 και έσωσε τον Ολυμπιακό από τα "δόντια" της ΑΕΚ! (video)

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά λίγο έλειψε να είναι… μοιραίος εξαιτίας των πολλών χαμένων βολών (6/12), αλλά αυτός που μίλησε στα πολύ δύσκολα για τους Πατρινούς ήταν ο Σίμπσον (11π.) που ευστόχησε σε μεγάλα τρίποντα (3/5). Διψήφιοι ήταν οι Γκραντ (12π.) και Ρέι (10π.).

Από πλευράς Περιστερίου πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μωραΐτης και Κόζι με 13π., ενώ διψήφιοι ήταν οι Πέτεγουεϊ και Γκρέι (10π.). Αυτό που στοίχησε στην ομάδα του Μίλαν Τόμιτς ήταν η εμφάνιση του Γκιέλο, που παρά τους 8π. είχε 0/4 τρίποντα, παράγοντα στον οποίο βασίζονται οι Περιστεριώτες.

Το ματς

Με το γκάζι πατημένο μπήκε στο ματς ο Προμηθέας τη στιγμή που το Περιστέρι παρουσιαζόταν εντελώς αμήχανο σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν 8-0 σκοράροντας κυρίως μέσα από το ζωγραφιστό, αναγκάζοντας τον Μίλαν Τόμιτς άμεσα σε τάιμ-άουτ. Με μία βολή του Αγραβάνη ο Προμηθέας προηγήθηκε 16-6, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο με τρίποντα των Μωραΐτη, Γκρέι και Κόζι το Περιστέρι μείωσε τη διαφορά στους 3 (18-15) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι Περιστεριώτες όλο και ανέβαζαν ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση στη δεύτερη περίοδο και με ακόμα ένα τρίποντο του Κόζι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (22-25) και διατηρούσαν σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο έφτασαν μέχρι και στους 5 (29-34, 33-38). Παρ’ όλα αυτά, Αγραβάνης και Γκάντι που ήταν όλα τα λεφτά για τον Προμηθέα στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκλεισαν τη διαφορά στον έναν πόντο (37-38) για τη λήξη του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε μίνι… ραψωδία του Αγραβάνη, καθώς πήρε τον Προμηθέα από το χέρι και όχι μόνο τον επανέφερε στο προβάδισμα, αλλά οι γηπεδούχοι έπαιρναν και μεγάλο προβάδισμα για τα δεδομένα του αγώνα (51-44). Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκε και ο άφαντος Ρέι που έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (55-44). Το Περιστέρι δεν παραδόθηκε και βρήκε νέες λύσεις από τα 6,75 με τους Γκρέι και Πέτεγουεϊ να μειώνουν σε 55-52, αλλά ο Σίμπσον στη λήξη έκανε το 58-52.

Στα τρίποντα του Περιστερίου, ο Προμηθέας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα με τους Γκίκα και Ρέι να στέλνουν με την έναρξη της περιόδου στους 7 (64-57), δείχνοντας ότι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε με συνεχόμενους πόντους του Χρυσικόπουλου (64-63), αλλά και πάλι με τρίποντο ο Σίμπσον έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους (67-63) ενώ στις χαμένες βολές του Μπράουν, ο Ρέι απάντησε με ένα εκπληκτικό κάρφωμα (69-63). Το παιχνίδι έδειχνε να παίρνει τον δρόμο του με το 72-64 που διαμόρφωσε ο Γκραντ, αλλά το Περιστέρι όχι μόνο επανήλθε, αλλά ισοφάρισε 74-74 στο 1’40’’ πριν από τη λήξη. Σε εκείνο το σημείο ο Προμηθέας ήταν πιο συγκεντρωμένος. Ο Ρέι με καλάθι και φάουλ που κέρδισε από τον Μπράουν (77-74) και με τρίποντο του Σίμπσον ουσιαστικά οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν το ροζ φύλλο αγώνα (82-77).

ΠΑΟΚ από… ατσάλι πήρε το «διπλό» στο Λαύριο!

Ύστερα από ένα ματς-θρίλερ, ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη (61-59) από το Λαύριο, που τον ανέβασε στο 5-7 στη Stoiximan Basket League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Λοβ, καθώς το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δικό του καλάθι στα 23,1’’ πριν από τη λήξη, ενώ μοιραίος για την ομάδα του Σερέλη ήταν ο Σμιθ, ο οποίος αστόχησε στην εκπνοή.

Κορυφαίος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο ΝτιΛίο με 15π. και 10 ριμπάουντ, με τον Λο να είχε 14π. και τον Τζόουνς να κάνει και εκείνος νταμπλ-νταμπλ με 13π. και 10 ριμπάουντ.

Δεύτερη σερί ήττα για το Λαύριο, που υποχώρησε στο 5-8, με τον Σμιθ να ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους.

Το ματς

Καλό ρυθμό είχε από νωρίς το παιχνίδι, με τους Σμιθ και Κακλαμανάκη να στέλνουν το Λαύριο στο +6 (13-7). Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και πλησίασε στο καλάθι (15-13), όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +6 (21-15).

Η ομάδα του Σερέλη συνέχισε το ίδιο δυνατά και στη δεύτερη περίοδο και κάνοντας σερί 8-0, πήγε στο +14 (29-15), το οποίο διατήρησε (32-18), μέχρι το 15’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι ανήκε στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος μέσα από την εξαιρετική του άμυνα, βρήκε καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και με μπροστάρη τον Γιάνκοβιτς και κάνοντας σερί 11-0 μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έστειλε τη διαφορά στον πόντο (32-31).

Με 4-0 μπήκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας το προβάδισμα (32-35). Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε τον έλεγχο και με τους Λοβ και Τζόουνς έφτασε και στο +5 (39-44), στο 28’. Ωστόσο, στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν απανωτά λάθη, με το Λαύριο να τα εκμεταλλεύεται και να κάνει σερί 9-0 για το +4 (48-44), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το ίδιο ορεξάτοι ήταν οι παίκτες και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Βον να τους στέλνει στο +6 (53-47), στο 32’. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε με τα επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά (53-54), στο 35’. Στη συνέχεια, κυριάρχησε η νευρικότητα και το σκληρό παιχνίδι, το οποίο ήταν στην ισοπαλία (59-59), με τον Λοβ να κάνει το 59-61, στα 23,1’’ πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, ο Σμιθ αστόχησε και έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη.

Πήρε το ντέρμπι παραμονής με τρίποντη «καταιγίδα» ο Απόλλων!

Ένα τεράστιο βήμα παραμονής έκανε ο Απόλλων Πατρών το βράδυ της Κυριακής (30/01), φεύγοντας με σπουδαίο διπλό από την έδρα του Ιωνικού (82-96), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League!

Με «σύμμαχο» το εξαιρετικό ποσοστό πίσω από τα 6.75 μέτρα (15/30 τρ.), η ομάδα του Νίκου Βετούλα έφτασε στο πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν και δεύτερο μακριά από την Πάτρα, «βυθίζοντας» παράλληλα τους Νικαιώτες στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-9.

Κορυφαίος για τους νικητές δεν ήταν άλλος από τον Τσαλμπούρη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 30 πόντους (12/17 εντός πεδιάς) και 5 ριμπάουντ οδηγώντας τον Απόλλωνα εκ του ασφαλώς σε ένα μεγάλο διπλό. Από κοντά ακολούθησαν Μήτρου-Λονγκ και ΜακΚλιν με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη, για τον Ιωνικό ξεχώρισαν οι Πάρκερ (22 πόντοι, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και Γόντικας (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με πολύ καλό ρυθμό και μπόλικο θέαμα από τις δύο ομάδες. Ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο εκεί όπου ο Ιωνικός με τον Μουσταφά να σκοράρει από... παντού προηγήθηκε με 12-8 και 17-15. Μήτρου-Λονγκ και Τσαλμπούρης όμως βρήκαν λύσεις για τον Απόλλωνα, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει ισόπαλο 25-25.

Με σύμμαχο τα εξαιρετικά ποσοστά τους πίσω από τα 6.75 μέτρα, οι Πατρινοί πρηγήθηκαν με +6 στα μέσα της δεύτερης περιόδου (32-38), ενώ λίγο αργότερα ο Τσαλμπούρης ανέβασε τη διαφορά στο +8 (32-40). Με δύσκολα καλάθια του Τζέρμαν, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -6 και το 47-41.

Στην Τρίτη περίοδο ήρθε η αγωνιστική «έκρηξη» του Απόλλωνα, ο οποίος συνέχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι, σουτάροντας με εκπληκτικά ποσοστά, τόσο από μέση, όσο και μακρινή απόσταση. Με τον Τσαλμπούρη στην αιχμή του δόρατος, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και το +16 (50-66). Ιωνικός και Πάρκερ όμως έτρεξαν ένα σερί 10-0 στο τέλος της περιόδου, μαζεύοντας τη διαφορά στους έξι πόντους (60-66) για το δεκάλεπτο.

Μάλιστα, η αντεπίθεση της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα συνεχίστηκε και στις αρχές της τελευταίας περιόδου, κατεβάζοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (67-68). Σε εκείνο το σημείο, ο Απόλλων ξύπνησε από τον... λήθαργο με τους Τσαλμπούρη και Μήτρου-Λονγκ να ξεμπλοκάρουν την ομάδα στην επίθεση και να πηγαίνουν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (74-84), με το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκει τους Πατρινούς νικητές με 96-82.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share