Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Λαμία να… τρελαίνεσαι - Ξέρανε με μυθική ανατροπή τον ΟΦΗ! (video)

Μετά τον θρίαμβο του Κυπέλλου, εντυπωσίασε και στο Πρωτάθλημα η ομάδα της Φθιώτιδας

29 Ιανουαρίου 2022 18:00
Super League: Λαμία να… τρελαίνεσαι - Ξέρανε με μυθική ανατροπή τον ΟΦΗ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ σκληρή για να... πεθάνει η Λαμία! Τι και αν η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έδινε το τέταρτο παιχνίδι της μέσα σε διάστημα εννέα ημερών και την Τετάρτη έπαιξε 120' κόντρα στον Άρη; Τι και αν ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 82';

Η Λαμία με οδηγό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου έφτασε σε μια τεράστια ανατροπή επί του ΟΦΗ (2-1) στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 20ή αγωνιστική της Super League 1!

Κύπελλο Ελλάδος: ΤΙ ΜΑΤΣ! Η Λαμία πέταξε εκτός ημιτελικών τον Άρη των δύο χαμένων πέναλτι!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Φθιώτιδας δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος «υπέγραψε» αυτή την σπουδαία ανατροπή με γκολ στο 83' και το 87' και ενώ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 63', και ενώ οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 34ο λεπτό.

Τρίποντο με το οποίο η Λαμία διεύρυνε το αήττητο σερί της στα πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνοντας τους 18 πόντους στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο ΟΦΗ υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα (26β.) του στη Super League 1, χάνοντας σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της εξάδας.

λαμια-οφη

Το ματς

Αρκετά ισορροπημένο το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να βγάζουν ενέργεια και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο του «Αθανάσιος Διάκος». Παρ’ όλα αυτά, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες στο πρώτο μισό του 45λεπτου.

Ο ΟΦΗ που προσπάθησε από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό του, απείλησε πρώτος με το συρτό σουτ του Τοράλ να μπλοκάρει εύκολα ο Σαράνοφ στο 8’. Οι Κρητικοί είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, με τη Λαμία από την άλλη να αμύνεται σωστά, πιέζοντας μάλιστα ψηλά στα 2/3 του γηπέδου. Η πρώτη φάση της Λαμίας ήρθε στο 23’ με το διαγώνιο σουτ του Μπαγκουρά να φεύγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ άγγιξε το γκολ με τον Λάμπρου να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, έπειτα από μαγική μπαλιά του Τοράλ στην πλάτη της άμυνας.

Μια φάση που κατά πως φάνηκε «αφύπνισε» το ματς, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Στην επόμενη φάση, το σύνολο του Νίκου Νιόπλια άνοιξε το σκορ με αρκετή δόση… περιπέτειας. Συγκεκριμένα, μετά το σουτ του Γκαγέγκος από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπεχαράνο και με τον Τσιλιανίδη από κοντά να τη στέλνει στα δίχτυα. Τέρμα που αρχικώς ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Έλληνα άσου πάνω στον Μαρτίνεθ, στη συνέχεια όμως και μετά από σχετικό έλεγχο του VAR από τον διαιτητή Τσακαλίδη επικυρώθηκε το γκολ.

Η Λαμία έψαξε άμεσα την ισοφάριση, δημιουργώντας τρεις καλές στιγμές στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου. Στο 40’, ο Νούνιες απείλησε από μακριά, με τον Βάτερμαν να βγάζει ενστικτωδώς σε κόρνερ τον «κεραυνό» του Κοσταρικανού. Στιγμές αργότερα, το σουτ του Ρόμανιτς έκοψε σωτήρια με προβολή ο Πασαλίδης, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου το μακρινό βολέ του Μπεχαράνο βρήκε σε σώματα.

Με την ίδια ένταση που τελείωσε το πρώτο 45λεπτο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Με το «καλημέρα» της επανάληψης ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 2-0, με την κεφαλιά «ψαράκι» του Τοράλ έπειτα από ωραία σέντρα του Γκαγέγκος να περνάει ελάχιστα άουτ στο 47'. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Φθιώτιδας... απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες όταν του δυνατό σουτ του Μαρτίνεθ από τη μεγάλη περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν ξέφρενο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, ενώ αξιοσημείωτο ήταν πως αμφότερες οι δύο ομάδες έδειχναν ικανές να κάνουν το γκολ ανά πάσα στιγμή! Στο 56', η Λαμία κατέγραψε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν η δυνατή κεφαλιά του Τσούκαλου βρήκε στον Τσιλιανίδη και κατέληξε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ΟΦΗ πήρε την «σκυτάλη» των ευκαιριών και με δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό απείλησε την εστία της Λαμίας. Αρχικώς στο 60' με μακρινό βολέ του Τοράλ, και εν συνεχεία με τον Ντουρμισάι στιγμές αργότερα να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Σαράνοφ να κάνει την επέμβαση του αγώνα!

Οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών στη συνέχεια «πάγωσαν» τον ρυθμό, κάτι που βόλεψε τον ΟΦΗ, ο οποίος κρατούσε το αποτέλεσμα. Στο 81', οι Κρητικοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με κοντινή προβολή του Καμάου, γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR για οφσάιντ.

Δευτερόλεπτα μετά από αυτή την απόφαση, η Λαμία έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων, φέροντας το ματς στα ίσα με τον Μανούσο στο 83' με ωραίο δυνατό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Αραμπούλι. Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και τελικώς τη βρήκαν στο 87ο λεπτό, όταν ο Μανούσος έγινε αναπάντεχα αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, μετά από τραγικό λάθος γύρισμα του Καμάου, και με τον 34χρονο φορ να «σκάβει» υποδειγματικά πάνω από τον Σαράνοφ για το τελικό 2-1!

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share