Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυστραλιανό ΟΠΕΝ: Τίτλος με “άρωμα” Ελλάδας στο διπλό - Κύργιος και Κοκκινάκης στην κορυφή! (video)

Τρέλαναν το κοινό της Μελβούρνης

29 Ιανουαρίου 2022 15:08
Αυστραλιανό ΟΠΕΝ: Τίτλος με “άρωμα” Ελλάδας στο διπλό - Κύργιος και Κοκκινάκης στην κορυφή! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι δύο αγαπημένοι Ελληνοαυστραλοί της Μελβούρνης, Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Australian Open και τρέλαναν τους φιλάθλους τους.

Κατάφεραν να νικήσουν τους Αυστραλούς Ματ Έμπντεν και Μαξ Παρσέμε 2-0 σετ (7-5, 6-4) και να σηκώσουν την κούπα.

Τέλος στο "όνειρο" - Αυστραλιανό Όπεν: Έχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς από τον ανώτερο Μεντβέντεφ (video)

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα τους θαυμάσαμε να βγάζουν εκτός ένα ένα μερικά από τα καλύτερα ζευγάρια ανδρών στον κόσμο. Τελικά στον τελικό βρέθηκαν απέναντι από τους συμπατριώτες τους Μάθιου Έμπντεν και Μαξ Πάρσελ.

Ο τελικός ανάμεσα σε 4 Αυστραλούς τενίστες μέσα στην Αυστραλία ξεσήκωσε το κοινό σε έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία. Νικήτρια ομάδα αποδείχτηκε αυτή των Κοκκινάκη και Κύργιου με 2-0 σετ και τελικό σκορ 7-5, 6-4. Οι δυο τενίστες δε αντιμετώπισαν ιδιαίτερη δυσκολία στο να κερδίσουν τους συμπατριώτες τους.

Πρώτος Grand Slam τίτλος λοιπόν για το… ασυμβίβαστο παιδί του τένις, Νικ Κύργιο! Όσα και αν έχει ακούσει κατά καιρούς ο Ελληνοαστραλός το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και φαίνεται πως του ταιριάζει να παίζει στα διπλά. Πρώτος τίτλος και για τον Θανάση Κοκκινάκη ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανείς άλλος από τραυματισμούς από μικρή ηλικία!

Το γεγονός ότι ο τίτλος που κατακτάνε είναι το Australian Open μέσα στην πατρίδα τους σίγουρα κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη την επιτυχία του! Μέσα σε ένα πραγματικό πάρτι και στις κερκίδες, οι δύο ομάδες έδωσαν ένα σόου, με τον Κύργιο και τον Κοκκινάκη, που από τα juniors έπαιζαν μαζί και τους συνδέει αδερφική φιλία, να σηκώνουν τελικά το τρόπαιο στο Rod Laver Arena.

O Κύργιος, που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να σταματήσει φέτος το τένις, έχει δηλώσει... ερωτευμένος με τον Κοκκινάκη και σε κάθε ματς δείχνουν το πόσο δεμένοι φίλοι είναι. κατέβηκαν για χαβαλέ με wild card στο τουρνουά, λέγοντας πως θέλουν να προσφέρουν θέαμα στο κοινό και τελικά κατέκτησαν και το τρόπαιο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share