Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια 75-63

Ισοπεδωτικός ο Παναθηναϊκός

28 Ιανουαρίου 2022 22:45
Παναθηναϊκός - Μπασκόνια 75-63
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός με μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της σεζόν έστειλε θετικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας και έδωσε χαμόγελα στο κοινό του.

Παρά την έλλειψη προπονήσεων αυτή την εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας, τις απουσίες των Ντάριλ Μέικον - Γιώργου Παπαγιάννη και τις πέντε σερί ήττες στην Euroleague, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έδειξε πως μπορεί να αλλάξει σελίδα. Στο ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς οι «πράσινοι» ήταν... σεληνιασμένοι για 35', παίζοντας σκληρή άμυνα απέναντι στους ελλιπείς Βάσκους, «ξέφυγαν» σε διψήφιες διαφορές από νωρίς, «φλέρταραν» με το +25 και έφτασαν στην νίκη δια περιπάτου.

Να σας υπενθυμίσουμε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα με την ήττα του πρώτου

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Νεμάνια Νέντοβιτς (16π., 4ρ., 4ασ.), Τζέρεμι Έβανς (14π., 3ρ.) και Οκάρο Ουάιτ (12π., 4ρ.), ενώ συνολικά όλοι όσοι πάτησαν παρκέ έβαλαν το... λιθαράκι τους για την άνετη επικράτηση. Ο Γιόβιτς είχε 6π. με 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 19' στο παρκέ, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του. Από τους Βάσκους ξεχώρισε ο Ουέιντ Μπόλντγουιν, που... ξύπνησε στην 4η περίοδο και έφτασε τους 16 πόντους.

Με την νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-15, ενώ η ισπανική ομάδα υποχώρησε στο 7-14.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού με ενέργεια και ρυθμό

Ο Παναθηναϊκός παρά τις απουσίες και την έλλειψη προπονήσεων ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα με διάθεση, πλάνο και ενέργεια. Οι «πράσινοι» με 8/10 εντός πεδιάς και εξαιρετική άμυνα βρέθηκαν στο +14 στο 6' (18-4), έχοντας... κόψει κάθε προσπάθεια της Μπασκόνια για plays στην ισπανική επίθεση. Ο Στέφαν Γιόβιτς πέρασε στο παρκέ για πρώτη φορά στο 7', ο Τζέρεμι Έβανς ήταν κομβικός (7π., 3ρ.) και η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισε το... σόου της. Μάλιστα, οι «πράσινοι» κράτησαν τους Βάσκους σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στην 1η περίοδο (22-8), υπερέχοντας πλήρως (10-5 ριμπάουντ, 8-4 ασίστ), σε ένα από τα κορυφαία φετινά τους δεκάλεπτα.

Πολλοί πρωταγωνιστές και μπάσκετ όπως το θέλει ο Πρίφτης

Ο Γιόβιτς έδωσε ένα... δίλεπτο highlight με ένα τρίποντο και μια ασίστ στο 12' (27-10) και παρά την προσπάθεια των παικτών του Νέβεν Σπάχια να «ροκανίσουν» τη διαφορά (29-17 στο 15'), η κατάσταση δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι ήταν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό τους πλάνο, οι Οκάρο Ουάιτ (10π.) - Τζέρεμι Έβανς (11π.) έγιναν από νωρίς διψήφιοι, ο Ιωάννης Παπαπέτρου «έφτιαχνε» το παιχνίδι των συμπαικτών του (5ασ.) και το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια στο +18 (38-20). Να σημειώσουμε πως η Μπασκόνια είχε 0/13 τρίποντα, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της, σε συνδυασμό με τις απουσίες της και τον «απενεργοποιημένο» Ουέιντ Μπόλντγουιν (1/6 σουτ). Από την άλλη, η ελληνική ομάδα έκανε κουμάντο με ένα φοβερό πρώτο μέρος.

παναθ-μπασκ

Επιβλητικό προβάδισμα με σταθερά καλή άμυνα

Η διαφορά ξεπέρασε τους 20π. με τρίποντο του Νέντοβιτς στο 21' (41-20) και ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε το πόδι από το... γκάζι, όντας πειστικός και ορεξάτος. Η frontline του Πρίφτη έμοιαζε ασταμάτητη παρά τη σημαντική απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη, ενώ οι Βάσκοι τα είχαν χαμένα (50-25 στο 25' και double score). Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι η άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν σταθερά... παρούσα. Η Μπασκόνια έφτασε μόλις τους 12π. και στην 3η περίοδο, με τον Πρίφτη να ανοίγει σιγά - σιγά το ροτέισιον, βλέποντας την ομάδα του να κάνει ό,τι θέλει πάνω στο παρκέ (57-32 στο 30').

Ο Γιόβιτς σταμάτησε την αντεπίθεση της Μπασκόνια

Ο Λεωνίδας Κασελάκης βγήκε μπροστά επιθετικά, ενώ σταθερά θετικοί ήταν και οι Βασίλης Καββαδάς, Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε και όσο περνούσε η ώρα, τόσο έφτανε πιο κοντά στην νίκη... δια περιπάτου. Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν έκανε ένα μικρό «ξέσπασμα» με 7 σερί πόντους (64-44 στο 33'), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Αμέσως μετά ο «Νέντο» ανέλαβε ξανά δράση (70-46 στο 35'), ενώ ο Μπόλντγουιν συνέχιζε να «φτιάχνει» τα νούμερά του, όταν όλα πια είχαν κριθεί. Η Μπασκόνια με 11-0 σερί μείωσε στο -13 (70-57 στο 37'), αλλά το τρίποντο του Γιόβιτς «τελείωσε» και τυπικά το παιχνίδι. Στην τελική ευθεία τίποτα δεν άλλαξε ουσιασικά, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να φτάνουν στην νίκη (75-63) και να χαμογελούν για την εμφάνισή τους.

Λεφτά στην Τράπεζα (Μετακίνηση 3): Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν άστοχος από την πιο... επικίνδυνη ζώνη του (1/5 3π.), αλλά για άλλη μια φορά βοήθησε πολύ. Για την ακρίβεια, είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, καταφέρνοντας ξανά να ξεχωρίσει. Παράλληλα, έκανε και μερικές κινήσεις καθώς ντρίμπλαρε, που επιβεβαίωσαν την τρομερή ποιότητά του.

Γίνε Πρόεδρος: Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Τζέρεμι Έβανς βοήθησε από τη θέση «5». Αυτή τη φορά, βέβαια, απέφυγε και τα κομβικά λάθη, σαν αυτό που είχε κάνει στο φινάλε του αγώνα με την Αναντολού Εφές. Ο Αμερικανός έβαλε 14π. τελειώνοντας όλες τις φάσεις γύρω και πάνω από το καλάθι, κατέβασε 3 ριμπάουντ και βοήθησε σημαντικά.

Lockdown: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν εκτός ρυθμού στο ΟΑΚΑ. Ο Ουρουγουανός πλέι μέικερ είχε 3/11 σουτ και μόλις 1 ασίστ, με την Μπασκόνια να μην βρίσκει ρυθμό από τα χέρια του.

Τελετές «Το Κοράκι» (Μετακίνηση 5): Λαμόνικα, Ρότσα και Ράκις είχαν εύκολο έργο στο ΟΑΚΑ. Οι τρεις ρέφερι δεν επηρεάσαν με τις αποφάσεις τους, σε ένα ματς που «ξέφυγε» από νωρίς.

Πόση αλήθεια αντέχεις; Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία από τις πιο επιβλητικές φετινές του νίκες στην Euroleague. Παρά τις σημαντικές απουσίες του, έφτασε στην άνετη επικράτηση με επιθετικό πλουραλισμό και πολύ σκληρή άμυνα. Δίχως αμφιβολία, αυτό ήταν το «τριφύλλι» που ονειρευόταν και σχεδίαζε ο Δημήτρης Πρίφτης. Το ζητούμενο, πλέον, είναι να υπάρξει διάρκεια και συνέχεια σε αυτές τις εμφανίσεις.

Τα Δεκάλεπτα: 22-8, 38-20, 57-30, 75-63.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share