Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: ΤΙ ΜΑΤΣ! Η Λαμία πέταξε εκτός ημιτελικών τον Άρη των δύο χαμένων πέναλτι!

Απίστευτη εξέλιξη! Εκτός Κυπέλλου και... Ευρώπης ο Άρης από την εξαιρετική Λαμία!

26 Ιανουαρίου 2022 22:44
Κύπελλο Ελλάδος: ΤΙ ΜΑΤΣ! Η Λαμία πέταξε εκτός ημιτελικών τον Άρη των δύο χαμένων πέναλτι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύστερα από τρίτο ενενηντάλεπτο χωρίς γκολ, ο Τζανετόπουλος τέζαρε τον Άρη στο 117', με τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι στο 123' και τη Λαμία να κλείνει εισιτήριο για τα ημιτελικά και τον Παναθηναϊκό!

Ο Άρης ήταν αδικαιολόγητος να μη σκοράρει στις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Σε σύγκριση με το τελευταίο παιχνίδι των δύο για το πρωτάθλημα στο «Κλ. Βικελίδης», η Λαμία ξεμύτιζε αρκετά συχνότερα και με περισσότερο θάρρος, ενώ και ο Άρης βρέθηκε περισσότερες φορές – λίγες και πάλι βέβαια, τουλάχιστον στο ενενηντάλεπτο – με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή των Φθιωτών.

Όμως ούτε ο Καμαρά από τα έντεκα βήματα, ούτε ο Ντιαγέ από πιο κοντά σε ανενόχλητη κεφαλιά, ούτε ο Ματέο Γκαρσία, ούτε ο Ιτούρμπε αργότερα, ούτε το πόδι του... Τζανδάρη, βοήθησαν ώστε η μπάλα να μπει στα δίχτυα της εστίας του Σαράνοφ.

Σίγουρα, ο Άρης δεν είχε άλλη τόσο μεγάλη ευκαιρία όσο το «δώρο» του Καραντώνη στο 16ο λεπτό, που είδε πέναλτι στην εκτός τόπου και χρόνου πτώση του Μπερτόγλιο στην περιοχή. Ο Καμαρά, όμως, εκτέλεσε άστοχα το πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, και μάλιστα στην αρχή (47’), ήταν σειρά του Ντιαγέ να μη στοχεύσει σωστά, όταν πήδηξε ολομόναχος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά κατήυθυνε τη μπάλα με κεφαλιά ακριβώς πάνω στον Σαράνοφ!

Η Λαμία, που ήταν και σήμερα αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, είχε τη μεγαλύτερη στιγμή της στο 55ο λεπτό, όταν ο Σαραμαντάς ξεκίνησε μια φάση με κλέψιμο κάτω από το κέντρο και την ολοκλήρωσε με σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η πιο αξιομνημόνευτη φάση του αγώνα, πάντως, ήρθε στο 64’ και ανήκε στον Άρη: με επιμονή, ο Μαντσίνι κατάφερε να κάνει το γύρισμα προς την περιοχή, ο Τζανδάρης παρενέβη βάζοντας το πόδι του και η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία του Σαράνοφ, που έμοιαζε να έχει εξουδετερωθεί. Όμως, ο γκολκίπερ της Λαμίας βούτηξε και άρπαξε τη μπάλα, σύμφωνα με τον Καραντώνη και το VAR πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Βλέποντας την ομάδα του να οδηγείται και πάλι σε αδιέξοδο και ψάχνοντας το πρώτο γκολ στο 2022, ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι Ιτούρμπε και έπειτα Γκάμα, σε ένα χρονικό σημείο που το παιχνίδι είχε «ανοίξει» σε επίπεδα έντασης, με την τακτική να πηγαίνει περίπατο και το κίνητρο της πρόκρισης να βρίσκεται πίσω από κάθε παθιασμένη ενέργεια των 22 ποδοσφαιριστών. Με την ίδια – αν όχι μεγαλύτερη – ένταση ολοκληρώθηκε το ενενηντάλεπτο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η αδρεναλίνη έφερε... φρεσκάδα στις δύο ομάδες, το σασπένς χτύπησε «κόκκινο» και ο Άρης κατάφερε να απειλήσει, με μια κεφαλιά του Φαμπιάνο και μια ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, όμως βρήκε μπροστά του τον τοίχο «Σαράνοφ».

Στο δεύτερο μισό της παράτασης, η Λαμία προστάτεψε με κάθε τρόπο το «μηδέν» και ο Άρης δεν είψε την ψυχραιμία να κάνει το απλό και να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Μέχρι που φτάσαμε στο 118’, όπου σε μια «παγωμένη» σαν τον καιρό φάση, ο Προβυδάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο «πύργος» Τζανετόπουλος πήδηξε μόνος του, αρχοντικά, και νίκησε τον Σιαμπάνη με κεφαλιά για το 1-0! Παίκτες και πάγκος έγιναν ένα, σε μια στιγμή έξαλλων πανηγυρισμών.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν τελειωμένα, ο Άρης βρήκε σπουδαία φάση στην αντεπίθεση αλλά ο Σαράνοφ είπε ξανά «όχι», αυτήν τη φορά στον Ιτούρμπε. Και εκεί που ξανά όλα έμοιαζαν τελειωμένα, από το κόρνερ που ακολούθησε ο Τζανδάρης ανέτρεψε τον Γκάμα και ο Καραντώνης δε δυσκολεύτηκε να υποδείξει το προφανές: πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα έτοιμος να γίνει ήρωας. Αλλά όχι, τον τίτλο αυτόν ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ απόψε ο Σαράνοφ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε, ο Γκάνεα αστόχησε στην επαναφορά, ο Καραντώνης σκέφτηκε να δώσει επανάληψη, ο VAR του είπε ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό, το παιχνίδι τελείωσε. Η Λαμία προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου!

Οι συνθέσεις

Λαμία (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς (86’ Μαρτίνεθ), Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά, Ταϊρόν (31’ Νούνιες), Ρόμανιτς (106’ Τσούκαλος), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι)

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ντιαγέ (90’+1’ Ματίγια), Μαντσίνι (109’ Μάνος), Μπερτόγλιο (65’ Ιτούρμπε), Γκαρσία (76’ Γκάμα), Καμαρά

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share