Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Super League: Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη για το 2022

Ο στόχος επετεύχθη

23 Ιανουαρίου 2022 23:02
Super League: Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη για το 2022
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι δύσκολο να ξεκινάς μία νέα χρονιά, το 2022 έχοντας δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, μία ήττα στο Κύπελλο και καμία νίκη όταν είσαι Ολυμπιακός. Και μάλιστα έχοντας βάλει μόλις 1 γκολ και αυτό στο ματς του Κυπέλλου στο Αγρίνιο. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον αγώνα Άρη - Λαμίας.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ολυμπιακός ήξερε πως το διακύβευμα ήταν μεγάλο. Έπρεπε να κάνει το restart του, να νικήσει αλλά και να πάρει γενικότερα τα... πάνω του. Και προφανώς ο ΠΑΣ είχε σημαντικές απουσίες όμως δεν παύει να είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα.

Έκτοτε ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είχε... σιγήσει. Με τον ΠΑΣ όμως το μάτι του Μασούρα... γυάλιζε για τα καλά. Έμεινε ψηλά, πίεσε, έτρεξε, έκλεψε, απείλησε και το θετικό για αυτόν ήταν πως σκόραρε ξανά. Και σκόραρε νωρίς αξιοποιώντας το διπλό λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ. Ο φετινός Μασούρας των 7 γκολ και 4 ασίστ σε 26 αγώνες παραμένει ένας παίκτης - κλειδί και το δίχως άλλο ο πιο αξιόπιστος σκόρερ των Πειραιωτών από πλευράς εξτρέμ. Άρα έχει την αξία του που ξαναμπήκε σε τροχιά σκοραρίσματος.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξαναγίνει πιο αποτελεσματικός

Το β' μέρος του Ολυμπιακού η αλήθεια είναι πως δεν ήταν για... σεμινάριο. Και αυτό διότι για άλλη μία φορά δεν ήταν αποτελεσματικός στις φάσεις που έβγαλε και είχε ορισμένες σημαντικές στιγμές για να σκοράρει. Το έχουμε επισημάνει ξανά.

Όταν δεν κάνεις 2ο ή 3ο γκολ σε ματς που είναι στο 1-0 κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη. Και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξαναγίνει πιο αποτελεσματικός και κυνικός επιθετικά και να... καθαρίζει πιο άνετα τα ματς πάντα και με βάση τις ευκαιρίες του. Και αυτό το επισημαίνουμε και ας ήρθε το 2-0 του Τικίνιο στο 88'.

Επίσης δύο ακόμα σημειώσεις για το ματς. Το πρώτο σε έναν ακόμα αγώνα υπάρχουν στιγμές που ο Ολυμπιακός κρατά ψηλά την άμυνά του, κάτι που θέλει καλές επιστροφές και έχει ρίσκο. Επίσης ένα δεύτερο πως για ένα σημαντικό διάστημα οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά και όχι από την αριστερή, κάτι που τους έκανε και κάπως προβλέψιμους.

 Super League: Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη για το 2022

Τζολάκης και στο Κύπελλο

Η αλήθεια είναι πως φοβερή... πίεση δεν είχε απέναντι σε έναν ΠΑΣ που κακά τα ψέμματα είχε απουσίες. Παρόλα αυτά ο Τζολάκης είχε σοβαρή εικόνα κάτω από τα γκολπόστ. Ένα πιο θετικό πρόσημο σε σχέση με το αγωνιστικό πρόσωπο του Κρίστινσον στο Κύπελλο. Υπό αυτήν την έννοια ο νεαρός Χανιώτης γκολκίπερ αξίζει να πάρει φανέλα βασικού και στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό. Ο Τζολάκης με τον Μασούρα πάντως ήταν τα κέρδη του ματς αυτού όπως και η διάθεση που είχαν οι Βαλμπουενά και Ανδρούτσος.

Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά με Κύπελλο και ΠΑΟΚ
Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει μπροστά του σημαντικά εμπόδια ακόμα. Πριν την Αταλάντα φυσικά. Τον περιμένει ο Παναιτωλικός την Τετάρτη στο Κύπελλο, όπου καλείται να ανατρέψει το σε βάρος του 2-1 και έχει μετά το ντέρμπι με τον ανεβασμένο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα ματς με τον ΠΑΟΚ που οι Πειραιώτες θα πρέπει να ανεβάσουν για τα καλά στροφές.

Άρα σε αυτό το χρονικό σημείο χρειάζεται να ανεβάσει και άλλο την απόδοσή του. Να βγάλει παραπάνω πράγματα στο γήπεδο, να είναι πιο σοβαρός και συγκροτημένος και να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται.

Και εννοείται πως είναι σημαντικό να μην έχει κάτι σοβαρό ο Μανωλάς που χτύπησε στον αστράγαλό του (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κάτι σημαντικό). Ο Μαρτίνς δεν ήθελε να το ρισκάρει και έτσι τον έβγαλε άρον άρον για να βάλει τον Λαλά παρότι ο έμπειρος στόπερ φάνηκε πως ήθελε να συνεχίσει για να δείξει πως δεν τα παρατά.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share