Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Βόλο - Έλαμψε ο Σάστρε (Βίντεο)

Έκανε πλάκα με τεσσάρα στον Βόλο

23 Ιανουαρίου 2022 21:55
Super League: Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Βόλο - Έλαμψε ο Σάστρε (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον Ζοάν Σάστρε να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη του εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και νίκησε 4-0 τον Βόλο εκτός έδρας. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον αγώνα Άρη - Λαμίας.

Ο Κούρτιτς άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 21' και ο Ίνγκασον διπλασίασε τα τέρματα του Δικεφάλου στο 29'. Ο Σάστρε σκόραρε το 3-0 στο 64' και ο Άκπομ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 73' για τον ΠΑΟΚ, που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και είχε ευκαιρίες να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, αφού έφτασε τις έξι σερί νίκες και παρέμεινε στη 2η θέση μειώνοντας προσωρινά τη διαφορά στους 6 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχεται στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή (30/1). Πριν από το ματς με τους Πειραιώτες μεσολαβεί ακόμα ένα ντέρμπι για τον Δικέφαλο, που παίζει την Τετάρτη (26/1) στο ΟΑΚΑ τον επαναληπτικό του 0-0 της Τούμπας με την ΑΕΚ για τους 8 του Κυπέλλου.

Όσο για τον Βόλο, έμεινε στη 10η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 21 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε ο Κώστας Μπράτσος τον Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, με τετράδα στην άμυνα τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκιουλέν και Φεράρι, από δεξιά προς αριστερά. Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν τα αμυντικά χαφ, με την τριάδα των Ορόζ, Μπαρτόλο και Φερνάντες να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Φαν Βέερτ.

Το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) εφάρμοσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Ίνγκασον και Μιχαηλίδη, αριστερό μπακ τον Σίντκλεϊ και δεξί τον Σάστρε, που έκανε ντεμπούτο με την ομάδα. Τσιγγάρας και Κούρτιτς έπαιξαν στον άξονα, ο Μπίσεσβαρ ήταν κινήθηκε σε ρόλο δεκαριού και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ζίβκοβιτς στο δεξί άκρο και τον Μιτρίτσα στο αριστερό.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2' είχε ευκαιρία για γκολ, με τον Ζίβκοβιτς να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Κλέιμαν να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 7' ο Κούρτιτς επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα από πλάγια θέση και αυτή σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού του Βόλου. Οι Βολιώτες εμφανίστηκαν επιθετικά στο ματς στο 9', όταν ο Φαν Βέερτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως ο Πασχαλάκης βγήκε έγκαιρα από την εστία του και πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα προ του Ολλανδού επιθετικού.

Στο 20' ο Μιρτίτσα μπήκε στην περιοχή του Βόλου και απέφυγε τον Φερνάντες, ο οποίος φάνηκε να τον βρίσκει -έστω και λίγο- στο καλάμι, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να σφυρίζει πέναλτι. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, σκοράροντας το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 21'!

Στο 24' και στο 26' ο Άκπομ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, αλλά στην πρώτη περίπτωση έστειλε την μπάλα άουτ από κεφαλιά και στη δεύτερη νικήθηκε από τον Κλέιμαν σε αριστερό σουτ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Άγγλος, το πέτυχε ο Ίνγκασον στο 29', αφού μετά από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά του Κούρτιτς, ο Ισλανδός βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε το 2-0 με κεφαλιά!

Ο Ζίβκοβιτς νικήθηκε από τον Κλέιμαν στο 38' και ο Βόλος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο στο 44', όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Μπαρτόλο από το ύψος του πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νεά ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ και χρειάστηκε ο Ρομέρο να απομακρύνει προ του Μιτρίτσα στη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα του Άκπομ, προκειμένου να γλιτώσει τον Βόλο από τρίτο γκολ. Στο 52' ο Μπίσεσβαρ απέκρουσε καλό σουτ του Μπίσεσβαρ και στο 61' επενέβη σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, ενώ λίγο νωρίτερα (60') ο Άκπομ είχε σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 64' ο Σάστρε γνώρισε την αποθέωση, καθώς συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα εξαιρετικό γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς η μπάλα πήρε μεγάλη ύψος και στο κατέβασμα ο Ισπανός αμυντικός τη βρήκε στην κίνηση και την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0!

Στο 67' ο Βόλος είχε δοκάρι με τον Φεράρι και στο 69' ο Άκπομ νικήθηκε ξανά από τον Κλέιμαν, όμως στο 73' κατάφερε να πετύχει το γκολ που έψαχνε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Μιτρίτσα μπήκε στην περιοχή του Βόλου και γύρισε παράλληλα την μπάλα, με τον Άκπομ να σκοράρει το 4-0 με κοντινή προβολή.

Οι συνθέσεις

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (87' Τερεζίου), Μπαρτόλο (46' Ρεγκατέν), Ορός (77' Σοάρες), Φερνάντες (85' Ροσέρο), Φαν Βέερτ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (76' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (80' Εσίτι), Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς (76' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72' Αουγκούστο), Μιτρίτσα, Άκπομ (80' Τσόλακ).

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share