Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Η ΑΕΚ επέστρεψε με νίκη - Συγκρίνουν Κούρτιτς με Τζόλε

Κλείνουν τα μάτια όταν κάνουν πέναλτι στην ΑΕΚ

23 Ιανουαρίου 2022 21:03
Super League: Η ΑΕΚ επέστρεψε με νίκη - Συγκρίνουν Κούρτιτς με Τζόλε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από τη ντροπιαστική ήττα από τον Παναιτωλικό, ο οποίος όπως και ο ΟΦΗ ήρθε στο ΟΑΚΑ και έφυγε με το διπλό με ανατροπή, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου, μέσα στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον αγώνα Άρη - Λαμίας.

Η Ένωση κατάφερε να πάρει μία νίκη, η οποία θα της δώσει φοβερά ψυχολογικά αποθέματα ενόψει του επαναληπτικού του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά το 0-0 της Τούμπας στο πρώτο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς ισοπέδωσαν με 4-0 τον Βόλο εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι που έλαμψε ξανά το άστρο του Κούρτιτς από τα 11 βήματα.

Στεκόμαστε στο θέμα, γιατί σε ένα ακόμα παιχνίδι βλέπουμε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κερδίζει γκολ από την εσχάτη των ποινών, η οποία δίνεται με ιδιαίτερη ευκολία όποτε παίζει. Σήμερα είδαμε για παράδειγμα να γίνεται πέναλτι στον Μάνταλο, στο Περιστέρι, αλλά ούτε ο Γκορτζίλας, ούτε το VAR γύρισαν τη φάση να δούνε αν κάτι συνέβη. Δεν είναι η πρώτη φορά... Το επισημαίνουμε απλά γιατί έρχεται η ρεβάνς των δύο δικεφάλων στο ΟΑΚΑ και ήδη έχουν αρχίσει να συγκρίνεται με αρνητική διάθεση ο Σλοβένος άσος με την ευστοχία του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από την άσπρη βούλα. Ας μην κλείνουν οι διαιτητές και το VAR τα μάτια όταν γίνεται πέναλτι.

Super League: Η ΑΕΚ επέστρεψε με νίκη - Συγκρίνουν Κούρτιτς με Τζόλε

Να επανέλθουμε στο Περιστέρι, όπου η ΑΕΚ πήρε ένα τρίποντο άνετα μεν, αλλά πολύ δυσκολότερα απ'ότι φαντάζεται κανείς. Γιατί; Το να χάνεις τον βασικό σου τερματοφύλακα και να τον αντικαθιστάς με τον γκολκίπερ της B' ομάδας που αγωνίζεται στη Super League 2 δεν το λες και συνηθισμένη ατυχία. Ο Τσιντώτας είχε πρόβλημα στη μέση, δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Προσπάθησε να ζεσταθεί, αλλά δεν μπορούσε να πάρει ούτε ανάσα από τον πόνο και έτσι τη θέση του πήρε ο Χατζηεμμανουήλ με τον Θεοχάρη να μπαίνει στην αποστολή.

Παρά το ΣΟΚ η ΑΕΚ κατάφερε να ανταπεξέλθει στη συγκυρία αποτελεσματικότερα απ΄ότι θα περίμενε κανείς. Η Ένωση εξουδετέρωσε εντελώς τους Περιστεριώτες, οι οποίοι δεν έκαναν ούτε φάση στο παιχνίδι. Κατάφεραν δε να προηγηθούν στο πρώτο μέρος με μόλις μία ευκαιρία, αυτή του γκολ του Τζαβέλλα και μία τελική.

Super League: Η ΑΕΚ επέστρεψε με νίκη - Συγκρίνουν Κούρτιτς με Τζόλε

Στο δεύτερο μέρος έλαμψε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με μία ασίστ στον Τσούμπερ, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, καθότι ο Μάνταλος είχε ζητήσει αλλαγή.

Στην ουσία λοιπόν, ο Χατζηεμμανουήλ που ντεμπούταρε στην πρώτη ομάδα και τη Super League, δεν απειλήθηκε ούτε μία στιγμή. Δεν έκανε επέμβαση! Μόνο στο τέλος πήγε να δημιουργηθεί μία υποψία φάσεις από τους γηπεδούχους.

Τότε είδαμε μία πολύ ψύχραιμη αντίδραση από πλευράς Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έκανε ντρίπλα στον Κλωναρίδη που τον πίεζε να του κλέψει τη μπάλα.

Σε αυτό το ματς λοιπόν, οφείλουμε να πιστώσουμε τα εύσημα περισσότερο για τη μεσοαμυντική λειτουργία της Ένωσης. Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι εγκλώβισαν τους γηπεδούχους δημιουργικά, Μήτογλου και Τζαβέλλας ήταν βράχοι με τους Ρότα και Μοχαμαντί να δίνουν και αυτοί σημαντικές μάχες, θωρακίζοντας τα μετόπισθεν. Αν μη τι άλλο αυτό είναι πολύ ευχάριστο δεδομένο για τον Γιαννίκη πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share