Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Επιτέλους... διπλό για τον Παναθηναϊκό - Βρήκε τη λύση με Αϊτόρ (Βίντεο)

Μόνοι 4οι οι πράσινοι

22 Ιανουαρίου 2022 22:47
Super League: Επιτέλους... διπλό για τον Παναθηναϊκό -  Βρήκε τη λύση με Αϊτόρ (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιτέλους... διπλό για τον Παναθηναϊκό. Με το γκολ του Αϊτόρ πέρασε νικητής (0-1) από τη Νίκαια κι αφού άντεξε στην πίεση του Ιωνικού πέτυχε τη 2η εκτός έδρας νίκη στη σεζόν. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για το ματς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που έμεινε στο 0-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ στο κέντρο της άμυνας. Ο Βαλεριάνος αριστερός μπακ χάφ και δεξιός ο Μύγας. Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή και μπροστά ο Τουράμ με τον Λένις.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κότσιρας, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο η τριάδα στον άξονα του κέντρου. Στο δεξί φτερό ο Αϊτόρ, στο αριστερό ο Βιτάλ και κορυφή ο Καρλίτος.

Μία στιγμή ποιότητας ήταν αρκετή για τον Παναθηναϊκό

Ο Ιωνικός ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο και είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει. Το σουτ του Ντάλσιο έξω από την περιοχή και η κεφαλιά του Μύγα, πέρασαν λίγα εκατοστά μακριά από την εστία του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει το... φάρμακο για την εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά των γηπεδούχων, οι οποίοι έκλειναν άριστα τους χώρους στο μεσαίο τρίτο και δεν επέτρεπαν στο Τριφύλλι να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην περιοχή. Μέχρι και το 38’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις ένα μακρινό σουτ του Βιγιαφάνιες πάνω στον Χουτεσιώτη.

Σε εκείνο το λεπτό, όμως, μία στιγμή ποιότητας των πρασίνων ήταν αρκετή για να μπουν μπροστά στο σκορ. Από την γρήγορη κάθετη του Ρούμπεν, ο Καρλίτος έπαιξε 1vs1 με τον Τσιγκρίνσι εντός περιοχής, ο Βιτάλ πήρε μια κόντρα, έδωσε στον Βιγιαφάνιες, εκείνος πάτησε περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και από αριστερά έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Αργεντινός μέσος έδωσε την μπάλα ιδανική τροχιά και ο Αϊτόρ με σουτ πάνω στην κίνηση... τίναξε το πλεκτό του Ιωνικού, με φοβερή εκτέλεση.

Δοκάρι και πίεση ο Ιωνικός, κράτησε μέχρι τέλους το Τριφύλλι

Όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά και πήγε να πιάσει στον... ύπνο τον νωχελικό Παναθηναϊκό. Στο 48’ ο Μύγας από πολύ καλή θέση εντός περιοχής σούταρε, ο Χουάνκαρ έπεσε στην πορεία της μπάλας και εκείνη κατέληξε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, με το σύνολο του Γιοβάνοβιτς να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, να μην μπορεί να αξιοποιήσει τους χώρους που υπήρχαν μετά τα ρίσκα που πήραν οι Νικαιώτες και το ρευστό 0-1 παρέμενε μέχρι τα τελευταία λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν όλη και όλη μία υποψία ευκαιρίας, με τον Καρλίτος να βγάζει τετ α τετ τον Βιτάλ που άργησε και δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να κυκλοφορήσει την μπάλα, έδωσε μέτρα στον Ιωνικό που δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των πρασίνων, η οποία είχε συγκέντρωση, καλές επιλογές και πάντα την λύση. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το 1-0 και πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη Νίκαια.

MAN OF THE MATCH: Αϊτόρ. Η υπέροχη εκτέλεση του Αϊτόρ ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά απόψε στη Νίκαια και ο Ισπανός εξτρέμ είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος του αγώνα. Εκτός από αυτό, οι περισσότερές του επιλογές με την μπάλα ήταν σωστές, βοήθησε ανασταλτικά και έκανε ακόμη ένα σπουδαίο ματς το τελευταίο διάστημα

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και ένας του Ιωνικού. Ο Φραν Βέλεθ ήταν αλάνθαστος στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του ενώ ο Λούκας Βιγιαφάνιες δημιούργησε με υπέροχη ενέργεια το γκολ της νίκης. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Άοσμαν στη μεσαία γραμμή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιωνικός βρήκε κάποιες καθαρές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Το σουτ του Ντάλσιο στο πρώτο μέρος, οι δύο φάσεις του Μύγα, σε ματς με τον Παναθηναϊκό αν θες να διεκδικήσεις κάτι, αυτές οι στιγμές πρέπει να πηγαίνουν στον στόχο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Βιτάλ είχε μεγάλη ευκαιρία να... καθαρίσει το ματς αλλά μετά την τέλεια πάσα του Καρλίτος, κατάφερε να μην εκτελέσει καν το τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη και πέταξε στα σκουπίδια μια σπουδαία ευκαιρία. ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Διαμαντόπουλου απόψε στη Νίκαια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με αυτό το 1-0 επί του Ιωνικού και άφησε πίσω του, τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Βόλο και Ολυμπιακό. Το Τριφύλλι παρά το γεγονός πως δεν έπιασε καλή απόδοση, κατάφερε να βρει την μία στιγμή, να βάλει το γκολ και στην συνέχεια να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις

Ιωνικός (Δημήτρης Βλάχος): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Βαλεριάνος, Ντάλσιο (82’ Μάναλης), Κάνιας (82’ Ματσούκας), Λένις (67’ Κιάκος), Τουράμ (67’ Μάντζης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιτάλ (66’ Παλάσιος), Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες (88’ Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος (66’ Ιωαννίδης).

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share