Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσιτσιπάς - Australian Open: "Ένιωσα σε κάποια σημεία πως δεν..."

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την πρόκριση του στον 4ο γύρο του Australian Open

22 Ιανουαρίου 2022 17:10
Τσιτσιπάς - Australian Open:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπενουά Περ και συνεχίζει στην 2η εβδομάδα του Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας είναι στον 4ο γύρο και μετράει 2 προκρίσεις στους "4" του τουρνουά της Μελβούρνης.

Στόχος του είναι φυσικά να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί και το 2022 αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού Τέιλορ Φριτζ. Ο Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη για τους στόχους του: «Βλέπω το κάθε ματς διαφορετικά.


Ο κάθε αντίπαλος έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει, έχει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του. Κάποιοι σερβίρουν καλύτερα από κάποιους άλλους, κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετικά όπλα. Οπότε για μένα είναι κάτι τακτικό, το να μπορέσω να συγκεντρωθώ ξεχωριστά σε κάθε αντίπαλο και να επαναφέρω τον εαυτό μου, ξεκινώντας δυναμικά σε κάθε αγώνα και προσπαθώντας να φτάσω στο 100% της απόδοσής μου».

Το Australian Open είναι το αγαπημένο του Grand Slam και λατρεύει να παίζει μπροστά στους Έλληνες ομογενείς. Ο κορυφαίος τενίστας εξήγησε γιατί το αγαπά: «Είναι το Grand Slam στο οποίο νιώθω σαν στο σπίτι μου, λόγω του ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα εδώ, ο καιρός επίσης μου θυμίζει τη χώρα μου, είναι καταπληκτικός καιρός για τένις. Είναι ένα Grand Slam στο οποίο η φυσική κατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, κάτι στο οποίο δούλεψα πάρα πολύ στην pre-season.


Η διάθεση εδώ είναι πάντα ωραία και μου αρέσει η Μελβούρνη σαν πόλη. Διασκεδάζω πολύ να παίζω τένις εδώ, οι άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να το κάνουν ένα από τα καλύτερα Grand Slam και φυσικά είναι πολύ φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο».

Για το παιχνίδι με τον Περ που του έδωσε πρόκριση στους "16" είπε: «Ένιωσα σε κάποια σημεία πως δεν δούλευε τόσο σκληρά για να κερδίσει τους πόντους του όσο εγώ. Για εκείνον ήταν περισσότερο εκτελέσεις ενός ή δυο χτυπημάτων, σέρβιρε πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που πάλεψα στο τέλος. Σίγουρα δεν δούλεψε τόσο σκληρά για να κερδίσει τους πόντους, αλλά στο τέλος απέδωσε καρπούς για μένα, το να είμαι συνεπής και υπομονετικός όποτε χρειάστηκε». Όσο αφορά τον αντίπαλο του στον 4ο γύρο (Δευτέρα, 24/1), τον Τέιλορ Φριτζ, σημείωσε: «Είναι μεγάλος server και big hitter. Τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Θα πρέπει να είμαι πολύ συνεπής και να τον ωθήσω πίσω στο γήπεδο. Θα είναι σημαντικό να έχω συνέπεια στα χτυπήματά μου, για να έχω ευκαιρίες σ' αυτόν τον αγώνα. Θα χρειαστεί να μείνω στη στιγμή και να προσπαθήσω να είμαι δημιουργικός, γιατί θα κάνει μεγάλα χτυπήματα και στις δυο μεριές. Έχει ανεβεί πολύ τους τελευταίους μήνες, οπότε περιμένω μια μεγάλη μάχη εναντίον του».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share