Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μάχη του Πελέ με τον δυσκολότερο αντίπαλο της ζωής του: Νέος κύκλος χημειοθεραπείας για τον θρύλο του ποδοσφαίρου (video)

Ο αγώνας του Βραζιλιάνου "μάγου" κόντρα στον καρκίνο συνεχίζεται

20 Ιανουαρίου 2022 23:35
Μάχη του Πελέ με τον δυσκολότερο αντίπαλο της ζωής του: Νέος κύκλος χημειοθεραπείας για τον θρύλο του ποδοσφαίρου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η περιπέτεια της υγείας του Πελέ συνεχίζεται. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου που ταλαιπωρείται το τελευταίο εξάμηνο απ' τον καρκίνο, διακομίστηκε εκ νέου στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε έναν νέο κύκλο χημειοθεραπείας, όπως ανέφερε η αθλητική ιστοσελίδα ESPN.

Παράλληλα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών θα υποβληθεί και σε νέες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της υγείας του καθώς υπάρχει ανησυχία μήπως ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του σώματός του. Ο 81χρονος Πελέ έχει διαγνωστεί με όγκο στο έντερο, στο συκώτι και στην αρχή του πνεύμονα, ενώ λόγω της εύθραυστης κατάστασης της υγείας του αλλά και δεδομένης της ηλικίας του βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του ESPN ο Πελέ είναι σε σταθερή κατάσταση και ενδέχεται να πάρει εξιτήριο εντός 24 ωρών.

Ο Πελέ παραμονές των εορτών για τα Χριστούγεννα είχε αναρτήσει πανηγυρικό μήνυμα για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χημειοθεραπείας, ενώ προ ημερών έσπευσε να συγχαρεί μέσω των social media τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα.

Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Απεβίωσε "μύθος" της Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ταυτίστηκε με τον μαδριλένικο σύλλογο «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 88 ετών.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο λυπούνται βαθιά για τον θάνατο του Φρανθίσκο Χέντο, επίτιμου προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης και ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου μας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της και την αγάπη και τη στοργή της στη σύζυγό του Μαρί Λουθ, τους γιους του Φρανθίσκο και Χούλιο, τις εγγονές του Αϊτάνα και Καντέλα, και όλους τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του.

Η φιγούρα του Πάκο Χέντο αντιπροσωπεύει πιστά όλες τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τον κόσμο του αθλητισμού. Οι οπαδοί της και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα τον θυμούνται πάντα ως έναν από τους μεγάλους θρύλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της «βασίλισσας».

χεντο-ρεαλ-μαδριτησ

Έκανε ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Ράθινγκ Σανταντέρ την αγωνιστική περίοδο 1952–53. Τον επόμενο χρόνο, υπέγραψε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 11. Συνολικά για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας αγωνίστηκε για 18 χρόνια σε 600 επίσημες συναντήσεις σημειώνοντας 182 τέρματα.

Ο Πάκο, όπως έμεινε στην ιστορία, έπαιζε ως αριστερός ακραίος επιθετικός και φημιζόταν για τις δεξιότητές του με τη μπάλα και την ικανότητά του να σκοράρει.

Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του. Ο Χέντο ήταν ένας εξαιρετικά γρήγορος αριστερός επιθετικός, με άριστη τεχνική ικανότητα, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα σε πολλαπλές τελικές πάσες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share