Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0: Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ...

Ισοπαλία και τα πάντα σε ένα ματς

19 Ιανουαρίου 2022 21:12
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0: Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα, με την Ένωση κυρίως να χάνει την ευκαιρία απέναντι σε έναν εξαιρετικό Πασχαλάκη και βλέποντας γκολ της να ακυρώνεται.

Σε ένα παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό, πολλές φάσεις, ακυρωμένο γκολ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι, η Ένωση όμως, η οποία προερχόταν από την ντροπιαστική ήττα από τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα, ήταν αυτή με τις πιο αξιοσημείωτες ευκαιρίες, ιδιαίτερα με τον Τσούμπερ και τον Γέβτιτς, που έβγαλαν συνεργασίες αλλά στερήθηκαν σωστών επιλογών στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος ακυρώθηκε γκολ των κιτρινόμαυρων. Καταλυτική η παρουσία του Πασχαλάκη που με τις αποκρούσεις του κράτησε το μηδέν για τους ασπρόμαυρους.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα. Ο επαναληπτικός θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 25 Ιανουαρίου 2022, στο ΟΑΚΑ, όπου θα κριθεί και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, βρίσκοντας μετά τον Παναιτωλικό ή τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 6' από πλευράς ΠΑΟΚ! Ο Κούρτιτς κουβάλησε τη μπάλα μέχρι έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, βρήκε πεδίο βολής, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Η Ένωση πήγε να απαντήσει ένα λεπτό αργότερα σε μία φάση που ο Τσούμπερ έκανε κατάχρηση αλτρουισμού, αντί να τελειώσει τη φάση πήγε να πασάρει στον Λιβάι Γκαρσία και έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.

Στο 14' το σουτ του Ζίβκοβιτς ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, στερήθηκε όμως δύναμης, γι'αυτό και αποδείχτηκε εύκολη λεία για τον Τσιντώτα, ενώ ανάλογη προσπάθεια του Κούρτιτς στο ίδιο χρονικό σημείο έφυγε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι κιτρινόμαυροι έχασαν μία ακόμα σημαντική στιγμή να προηγηθούν στην Τούμπα.

Οι παίκτες της Ένωσης έφυγαν με δύο εναντίον ενός, ο Ανσαριφάρντ πήγε να περάσει στον Τσούμπερ, ο Πασχαλάκης όμως είχε διαβάσει τη φάση. Βγήκε και καθάρισε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχασαν οι φιλοξενούμενοι και αποτέλεσε την καλύτερη του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή του 34'.

Ο Τσούμπερ έβγαλε τρομερή πάσα για τον Γέβτιτς, που έκανε μία παρόμοια φοβερή κίνηση με την οποία άδειασε προσωπικό αντίπαλο, αλλά το πλασέ του ήταν τόσο άψυχο που ο Πασχαλάκης έπεσε και μάζεψε με ευκολία. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 35', αλλά ο Μήτογλου επενέβη σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αουγκούστο, ο οποίος είχε άλλη μία στιγμή στο 40' με την κεφαλιά του να φεύγει άουτ. Η τελευταία φάση στις καθυστερήσεις από τον Ρότα έφυγε εκτός γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε ξανά την κυριαρχία και τον έλεγχο, η ΑΕΚ όμως είχε πάλι πιο τρανταχτές ευκαιρίες. Η Ένωση κατάφερε να σκοράρει με τον Τσούμπερ, ύστερα από πάσα του Γέβτιτς. Ο βοηθός όμως είχε σηκωμένη τη σημαία, με το VAR να δικαιώνει την επιλογή του για τη φάση του 56'. Έξι λεπτά αργότερα οι δύο Ελβετοί είχαν μία ακόμα φοβερή συνεργασία. Ο Γέβτιτς έβγαλε τον Τσούμπερ σε θέση τετ α τετ, σούταρε υπό την πίεση του Κρέσπο, αλλά ο Πασχαλάκης είχε θετική αντίδραση, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Ο ΠΑΟΚ παρότι είχε τον έλεγχο δυσκολευόταν να κάνει φάση, γι'αυτό ο Λουτσέσκου έριξε Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι στο παιχνίδι. Στο 76' οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι ύστερα από σέντρα-σουτ του Λύρατζη, ενώ στο 81' η κεφαλιά του Σφιντέρσκι έφυγε άουτ. Ο Γιαννίκης μετά το 80' κράτησε τις αλλαγές του, όποτε και προσπάθησε να θωρακίσει μεσοαμυντικά την ομάδα του.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71' Βιεϊρίνια) – Κούρτιτς, Σβαμπ – Ζαμπά (71' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς – Άκπομ (77' Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Σιμόες (90'+2' Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87' Χατζισαφί), Γκαρσία

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share