Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Κ. 4-0: Ψέκασε, σκούπισε, προκρίθηκε...

Άνετα και ωραία οι «πράσινοι»...

19 Ιανουαρίου 2022 19:05
Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Κ. 4-0: Ψέκασε, σκούπισε, προκρίθηκε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα σοβαρός απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, αντέδρασε μετά το «Χ» με τον Ολυμπιακό, τη «διέλυσε» με 4-0 και ουσιαστικά βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Το σημερινό αποτέλεσμα καθιστά ουσιαστικά διαδικαστική τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει τον αντίπαλό του από το νικητή του ζευγαριού Άρης-Λαμία.

Ο Βιτάλ σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού από ασίστ του Αϊτόρ, με τον Ισπανό να βρίσκει δίχτυα για το 3-0 και τον Καρλίτος να σκοράρει το ομορφότερο γκολ του αγώνα για το τελικό 4-0.

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα στη Λεωφόρο δεν θα μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην πρώτη του κιόλας τελική στο ματς κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Αϊτόρ, ο Ισπανός μπαίνοντας στην περιοχή πάσαρε με τη μία την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Βιτάλ με πλασέ νίκησε τον Γκέκα για το «πράσινο» 1-0 απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας!

Το «τριφύλλι» συνέχιζε να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, απειλώντας και πάλι με τον Αϊτόρ στο 18', όταν ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από τ' αριστερά και με σουτ από διαγώνια θέση, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ των Θεσσαλών. Η παραπάνω φάση ήταν ουσιαστικά μία προειδοποίηση, καθώς δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έμελλε να δημιουργήσει και το δεύτερο τέρμα του «τριφυλλιού». Στο 20ο λεπτό, λοιπόν, ο Αϊτόρ ξανά γύρισε την μπάλα με αποδέκτη και πάλι τον Βιτάλ, με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί ιδανικά για το 2-0 της ομάδας του!

Μετά από τις δύο ασίστ του, ο Αϊτόρ στο 32' είπε να βάλει το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ. Ο 25χρονος εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την υπέροχη κάθετη πάσα του Καρλίτος, νικώντας με αριστερό πλασέ στο τετ-α-τετ τον Γκέκα για το 3-0 του Παναθηναϊκού!

Το... κερασάκι στην «τούρτα» σε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ 45λεπτο έβαλε ο Καρλίτος, με τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο 42' να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ, καθώς με την μπάλα να αναπηδά μπροστά του εκτός περιοχής, «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης με φανταστικό «τσίμπημα» της μπάλας για το 4-0 του ημιχρόνου!

Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός έριξε κάπως ρυθμούς, κάτι άλλωστε που του το επέτρεπε το 4-0 του πρώτου μέρους. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρόχωρησε και σε κάποιες αλλαγές στην ανάπαυλα, με τους Αλεξανδρόπουλο και Παλάσιος να παίρνουν τις θέσεις των Μαουρίσιο και Βιτάλ αντίστοιχα.

Στο 50ο λεπτό ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα προς τον Καρλίτος στην περιοχή, ο Ισπανός επιθετικός προσποιήθηκε, πέρασε τον αντίπαλό του, αλλά στο τετ-α-τετ και με όλη την εστία μπροστά του τελείωσε τη φάση πιο δυνατά απ' ότι θα έπρεπε, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια των Θεσσαλών, σε μία μοναδική ευκαιρία για το 5-0!

Στο 50' ο Καρλίτος πέτυχε το γκολ έπειτα από ασίστ του Παλάσιος από τα δεξιά, ωστόσο η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το τέρμα του Ισπανού ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κυριολεκτικά για χιλιοστά. Το 4-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αφού προηγουμένως στο 80ο λεπτό ο Ιωαννίδης είχε νέα μεγάλη στιγμή για το 5-0, με τον Γκέκα να τον νικά στο τετ-α-τετ! Από σήμερα κιόλας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας οι «πράσινοι», περιμένουν μόνο να μάθουν αντίπαλο από το ζευγάρι Λαμία-Άρης.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (63' Λούντκβιστ), Βιτάλ (46' Παλάσιος), Αϊτόρ (76' Σάντσες), Καρλίτος (67' Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (69' Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46' Λαρέα), Γκόλιας, Μπενγκόα (69' Ξέρρας), Γκίνη, Μανιός (46' Μπάλλας), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46' Καρανίκας).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share