Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έχασε την έφεση - Απελαύνεται από την Αυστραλία!

Εκτός Australian Open ο Ν.1 τενίστας - Τι ειπώθηκε στη δίκη

16 Ιανουαρίου 2022 09:16
Νόβακ Τζόκοβιτς: Έχασε την έφεση - Απελαύνεται από την Αυστραλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από πολύωρη διαδικασία, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης, ακύρωσε το αίτημα του Νόβακ Τζόκοβιτς για επανεξέταση της ακύρωσης της βίζας του γεγονός που σημαίνει ότι ο Σέρβος θα πρέπει απελαύνεται άμεσα από τη χώρα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open που ξεκινάει τη Δευτέρα (17/01) στη Μελβούρνη. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και οι λόγοι θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες ημέρες.

Γιος οικογένειας μεταναστών, με ρίζες από τον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, ο σημερινός υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, είναι ο άνθρωπος που αποφάσισε τη μοίρα του Νόβακ Τζόκοβιτς και της μη συμμετοχής του Σέρβου τενίστα στο Αυστραλιανό Όπεν.

Τι ειπώθηκε στη δίκη

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Open και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

Κεντρικό επιχείρημα στην εικονική ακροαματική διαδικασία της έφεσης του Τζόκοβιτς στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας από την πλευρά των δικηγόρων του ήταν η επισήμανση ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» και αίσθημα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης της Αυστραλίας, ο νομικός εκπρόσωπος Στέφεν Λόιντ υποστήριξε πως ο Τζόκοβιτς «έχει γίνει πλέον σύμβολο για ομάδες κατά του εμβολιασμού».

«Και τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει εάν κάποιος με το status και τη σημασία του Tζόκοβιτς βρίσκεται στην Αυστραλία σε μια εποχή που ο εμβολιασμός είναι ένα ζήτημα», διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share