Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ δίχως τέλος για τον Τζόκοβιτς - Tίθεται ξανά υπό κράτηση

Την Κυριακή η τελική απόφαση!

14 Ιανουαρίου 2022 15:40
Θρίλερ δίχως τέλος για τον Τζόκοβιτς - Tίθεται ξανά υπό κράτηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση απέλασης από την Αυστραλία του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ πριν λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση για οριστική ακύρωση της βίζας του από την Αυστραλία.

Ο Σέρβος τενίστας μετά την ακρόαση με τον δικαστή Άντονι Κέλι, θα κρατείται και πάλι από αύριο το πρωί, αλλά πρώτα θα πρέπει να δώσει τη συνέντευξη στην οποία κλήθηκε με τους αξιωματούχους του υπουργείου Μετανάστευσης στις 8 και θα συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν υπό την επίβλεψη ανδρών της Συνοριακής Αρχής της Αυστραλίας, που θα τον συνοδεύσουν αργότερα σε άγνωστο μέρος για το κοινό και όχι στο ξενοδοχείο Park, όπου κρατήθηκε μετά την πρώτη ακύρωση της βίζας του.

Ο δικαστής Κέλι πρότεινε το μέρος κράτησης να μείνει μυστικό, ώστε να μην επαναληφθούν οι διαδηλώσεις του κοινού, τα επεισόδια και το μιντιακό παιχνίδι της πρώτης του κράτησης στο Park. Αρχικά οι συνήγοροι του Τζόκοβιτς διαφώνησαν, αλλά τελικά υποχώρησαν στην πρόταση του Κέλι.

τζόκοβιτς

O Τζόκοβιτς θα μπορέσει να πάει ξανά στα γραφεία των δικηγόρων του στις 9 το πρωί της Κυριακής, με τη συνοδεία πάντα των Αρχών. Από εκεί θα παρακολουθήσει τη νέα δίκη, που θα γίνει στο ανώτερο Oμοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας με διαφορετικό δικαστή και από την οποία θα βγει η τελική απόφαση για το αν θα μπορέσει τελικά να παραμείνει ή όχι στη χώρα.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς και συγκεκριμένα ο Νίκολας Γουντ ζήτησε να μην τεθεί υπό κράτηση ο Σέρβος μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης την Κυριακή (16/1), ωστόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Λόιντ επέμεινε ότι ο Νο1 του κόσμου μετά την ακρόαση στο γραφείο της μεταναστευτικής Αρχής θα μπορεί να πάει στα γραφεία των δικηγόρων του για να ετοιμάσουν την έφεση, αλλά από εκεί και πέρα θα παραμείνει υπό κράτηση σε ξενοδοχείο.

Η πλευρά Τζόκοβιτς δεν ήθελε να οδηγηθεί η υπόθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αφού το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης. Ο χρόνος πιέζει τον Σέρβο ο οποίος έμαθε ότι εάν παίξει στο Australian Open, μοιάζει απίθανο, θα ξεκινήσει την Δευτέρα (17/1).

Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει και ποινή απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό θα είναι καταστροφικό για τον Νόβακ ο οποίος είναι ο "βασιλιάς" του Australian Open και δεν θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους αλλά και χρήμα.

Νωρίτερα την Παρασκευή (14/1) ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ακύρωσε τη βίζα του Νόλε και αμέσως η νομική του ομάδα προσέφυγε στο δικαστήριο για να κυνηγήσει ανατροπή της υπόθεσης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share