Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Το απόλυτο σοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς: Οριστική ακύρωση βίζας και απέλαση από την Αυστραλία!

Η αρνητική εξέλιξη που απευχόταν ο Σέρβος, Νο1 του ταμπλό

14 Ιανουαρίου 2022 09:14
Το απόλυτο σοκ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς: Οριστική ακύρωση βίζας και απέλαση από την Αυστραλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και απέλασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Σίριαλ τέλος! Τελικά, οι Αρχές της Βικτώριας απέλασαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς η βίζα του δεν έχει πλέον καμία ισχύ.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ποιος είναι στα αλήθεια ο Σέρβος τενίστας; Το «παιδί του πολέμου», το φιλανθρωπικό έργο και η ορθόδοξη πίστη

τζοκοβιτσ-αυστραλια

Ο υπουργός Μετανάστευσης με... μερικές ημέρες καθυστέρηση πήρε την απόφαση και άσκησε την εξουσία που έχει, διατάζοντας την απέλαση του Σέρβου τενίστα. Εδώ και δύο 24ωρα οι πληροφορίες έλεγαν πως είχε καταλήξει στην απόφαση, όμως καθυστέρησε καθώς εξέταζαν διεξοδικά όλα τα έγγραφα του Νόλε, ο οποίος όπως αποδείχθηκε είχε κάνει ορισμένες παρατυπίες.

Ο Χοκ άσκησε το δικαίωμα που του δίνει το αξίωμά του και παρέβλεψε την απόφαση του δικαστηρίου της Βικτώριας, σε μια υπόθεση που σε καμία περίπτωση πάντως, δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η ανακοίνωση του Υπουργού μετανάστευσης και Πολυπολυτισμικότητας, Αλεξ Χοκ

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη visa που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης. Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς.

τζοκοβιτσ-αυστραλια


Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19. Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση.»

Τα επόμενα βήματα για Τζόκοβιτς και Australian Open

Πλέον, ο Σέρβος αναμένεται να κάνει άμεσα προσφυγή στο δικαστήριο καθώς θέλει να προλάβει να βγει η τελεσίδικη απόφαση ώστε αν αυτή τον δικαιώσει, να μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open.

Αν η απόφαση δεν έχει βγει ως την Κυριακή, τότε ο Σέρβος θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ μένει να ξεκαθαριστεί αν θα ισχύσει η απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια, εφ' όσον βέβαια τελεσιδικήσει η απόφαση του υπουργού από το δικαστήριο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share