Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μετανιωμένος ο Νόβακ Τζόκοβιτς: «Εκανα λάθος που έδωσα συνέντευξη ενώ ήμουν θετικός» - Μακροσκελής ανάρτηση στο Instagram (photo)

«Θέλω να απαντήσω στη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση»

12 Ιανουαρίου 2022 07:53
Μετανιωμένος ο Νόβακ Τζόκοβιτς: «Εκανα λάθος που έδωσα συνέντευξη ενώ ήμουν θετικός» - Μακροσκελής ανάρτηση στο Instagram (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησε στην πρώτη του δημόσια τοποθέτησε σχετικά με την περιπέτεια που περνά στην Αυστραλία και έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση», ενώ ζήτησε συγγνώμη για λάθος κινήσεις που έγιναν από τον ίδιο και την ομάδα του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαντά, επίσης, στο γιατί έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση με παιδιά στο Βελιγράδι την ίδια ημέρα κατά την οποία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό λέγοντας ότι είχε υποβληθεί σε rapid test που ήταν αρνητικό ενώ για το θετικό μοριακό τεστ ενημερώθηκε μετά την εκδήλωση.

Παράλληλα ζητά συγγνώμη για συνέντευξη που έδωσε στην γαλλική εφημερίδα L’Equipe ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό κάνοντας λόγο για «λάθος εκτίμηση» που έκανε ο ίδιος επειδή είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό για αυτή.

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο Τζόκοβιτς ενημερώνει, επίσης, ότι έχει δώσει όλες τις επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας την ώρα που σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ, σχετικά με το αν θα ανακαλέσει εκ νέου την βίζα του Σέρβου τενίστα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ότι η πρώτη ακύρωση της βίζας του «Νόλε» ήταν άκυρη.

Νόβακ Τζόκοβιτς

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς

«Θέλω να απαντήσω στη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση σχετικά με τις δραστηριότητές μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο μετά το θετικό μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκα.

Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να σταματήσει ειδικά όσον αφορά το ευρύτερο ενδιαφέρον στην κοινότητα για την παρουσία μου στην Αυστραλία και προκειμένου να απαντηθούν ζητήματα που είναι επίπονα και αφορούν την οικογένειά μου.

Θέλω να τονίσω ότι έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και τη συμμόρφωσή μου με όλους τους κανόνες που αφορούν τα τεστ.

Παρακολούθησα έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου μετά τον οποίο μεταδόθηκε ότι ένας αριθμός θεατών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα συμπτώματα, υποβλήθηκα σε rapid test στις 16 Δεκεμβρίου στο οποίο βρέθηκα αρνητικός και για λόγους ακόμα μεγαλύτερης ασφάλειας υποβλήθηκα σε επίσημο και εγκεκριμένο μοριακό τεστ την ίδια ημέρα.

Την επόμενη ημέρα παραβρέθηκα σε έναν αγώνα τένις στο Βελιγράδι για να παραδώσω βραβεία σε παιδιά και γι’ αυτό υποβλήθηκα σε rapid test πριν την παρουσία μου εκεί το οποίο ήταν αρνητικό.

Ήμουν ασυμπτωματικός και ένιωθα καλά και δεν είχα ενημερωθεί ότι είχα βρεθεί θετικός στο μοριακό τεστ στο οποίο είχα υποβληθεί παρά αφού τελείωσε η εκδήλωση στο Βελιγράδι.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκα στο προπονητικό μου κέντρο στο Βελιγράδι προκειμένου να παραχωρήσω συνέντευξη στην γαλλική L’Equipe, στην οποία είχα δώσει σχετική υπόσχεση εδώ και αρκετό καιρό. Ακύρωσα όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις εκτός από τη συνέντευξη στην L’Equipe.

Ένιωθα υποχρεωμένος να παραχωρήσω τη συνέντευξη στην L’Equipe γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά διασφάλισα ότι υπήρχε απόσταση ανάμεσά μας ενώ φορούσα και μάσκα συνεχώς την οποία έβγαλα μόνο για τη φωτογράφιση.

Όταν επέστρεψα σπίτι μετά την συνέντευξη για να τεθώ σε απομόνωση όπως προβλέπουν οι κανόνες σκέφτηκα ότι αυτό ήταν λάθος μου και παραδέχθηκα ότι θα έπρεπε να είχα επαναπρογραμματίσει τη δέσμευσή μου αυτή.

Όσον αφορά την αίτηση για βίζα, αυτή συμπληρώθηκε από την ομάδα μου εκ μέρους μου – όπως είπα στους Αυστραλούς αξιωματούχους κατά την άφιξή μου στη χώρα – και ο ατζέντης μου ζητά ειλικρινά συγγνώμη για το λάθος να συμπληρώσει το λάθος κουτί όσον αφορά τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν να φτάσω στην Αυστραλία. Αυτό ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και σίγουρα δεν υπήρχε καμία πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολες περιόδους εν μέσω μιας πανδημίας και ορισμένες φορές αυτά τα λάθη μπορούν να συμβούν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας προκειμένου να διαλευκανθεί αυτό το ζήτημα.

Αν και ένιωσα την ανάγκη να διευκρινίσω αυτή την παραπληροφόρηση δεν θα κάνω άλλα σχόλια από σεβασμό προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας και τις αρχές της χώρας εν μέσω της διαδικασίας αυτής.

Ήταν πάντα τιμή μου να αγωνιστώ στο Australian Open το οποίο αγαπούν οι τενίστες, οι φίλαθλοι και η κοινωνία όχι μόνο στην Βικτώρια και την Αυστραλία αλλά σε όλο τον κόσμο και θέλω απλά να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ απέναντι στους καλύτερους τενίστες του κόσμου και μπροστά στους καλύτερους φιλάθλους του κόσμου».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share