Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φενέρ-Ολυμπιακός 94-80: «Πνίγηκε» στο Βόσπορο

Έχασε το μυαλό του...

11 Ιανουαρίου 2022 21:45
Φενέρ-Ολυμπιακός 94-80: «Πνίγηκε» στο Βόσπορο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χωρίς ρυθμό στην Πόλη, έχασε το μυαλό του και ηττήθηκε δικαία από την Φενέρμπαχτσε με 94-80.

Οι Πειραιώτες, μετά τα πολλά κρούσματα, έκαναν ένα πολύ μεστό πρώτο μέρος στην Τουρκία όπου έκλεισαν προηγούμενοι, όμως κάπου εκεί ήρθαν τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση, που κόστισαν πολύ στο τέλος. Η τουρκική ομάδα έδειξε πιο έτοιμη και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή από το 16', αλλά έχοντας μεγάλη ευστοχία έξω από την γραμμή του τριπόντου κατάφεραν να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη που τους ανεβάζει στην βαθμολογία της Euroleague.

Το ματς

Η αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να είναι άστοχοι στις πρώτες επιθέσεις τους, κάτι βέβαια λογικό λόγω και της απραξίας που υπήρχε λόγω κορωνοϊού. Το ίδιο βέβαια ίσχυε και για τους γηπεδούχους που όμως μετά από τρίποντο του Πολονάρα θα πάρουν κεφάλι με +4 (6-2). Οι Πειραιώτες θα σφίξουν την άμυνά τους και με ένα γρήγορο σερί 5-0 θα καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα (6-7) μετά από κάρφωμα του Φαλ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν φανερό ότι δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν ξανά με 10-7, απαντώντας άμεσα με ένα δικό τους 4-0. Η αναμέτρηση θα συνεχίσει να είναι ντέρμπι και να έχει χαμηλό σκορ, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Πρίντεζη (11-12), ενώ το δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί στο +6 (11-17).

Το δεύτερο μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει άσχημα για τους Πειραιώτες μιας και το κακό αμυντικό transition θα φέρει τέσσερις γρήγορους πόντους για την Φενέρ, που θα μειώσουν άμεσα στο 15-17, ενώ μάλιστα με τρεις εύστοχες βολές του Χέντρι θα πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Αυτός που είχε τις απαντήσεις από πλευράς φιλοξενούμενων πάντως ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που με δικό του τρίποντο θα φέρει και πάλι το +2 (20-22) για την ομάδα του. Μάλιστα μετά από νέο εύστοχο σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού, αλλά και του Σλούκα η διαφορά θα πάει ξανά στο +4 (24-28) για τους Πειραιώτες. Ο ρυθμός στο δεύτερο δεκάλεπτο θα είναι σίγουρα καλύτερος, κάτι που θα βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους, μιας και θα βρει σε πολλές περιπτώσεις την άμυνα των Τούρκων ανοιχτή φτάνοντας εύκολα στο καλάθι.

Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και διαδοχικά τρίποντα από Μαχμούτογλου και Πολονάρα θα φέρουν τους γηπεδούχους και πάλι μπροστά με 34-32. Κάπου εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ξεσπάσει απέναντι στους διαιτητές και θα αποβληθεί με διπλή τεχνική ποινή, βάζοντας ένα σοβαρό πρόβλημα για τους Πειραιώτες, που όμως με τρίποντο από τον Παπανικολάου θα βρεθούν μια… ανάσα από την Φενέρ (36-35), ενώ θα κάνουν ακόμα ένα σερί στο τέλος φτάνοντας στο ημίχρονο προηγούμενοι 36-39. Οι Τούρκοι θα βγάλουν αντίδραση και με συνεχόμενα τρίποντα των Χαζέρ και Μπούκερ θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα με 42-41 με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν το ρεσιτάλ έξω από τα 6,75 και θα φτάσουν στην μεγαλύτερη διαφορά τους (50-44), όμως οι Ερυθρόλευκοι θα απαντήσουν με σερί 8-0 και με δύο εύστοχα τρίποντα του Ντόρσεϊ θα πάρουν και πάλι προβάδισμα με 50-52. Ο αγώνας θα ανοίξει περισσότερο, με τις άμυνες να μην μπορούν να δώσουν λύσεις σε καμία από τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα η Φενέρ θα μπορέσει να είναι και πάλι μπροστά στο σκορ με 55-54, ενώ το βασικό πρόβλημα ήταν το γεγονός πως ο Φαλ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Μπούκερ μακριά, κάτι φαινόταν να δημιουργεί πολλά προβλήματα. Σε εκείνο το σημείο ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι Πειραιώτες ήταν εκτός παιχνιδιού, με τα λάθη να είναι συνεχόμενα, κάτι που θα κάνει τους γηπεδούχους, μετά από νέο τρίποντο από τον Γκούντουριτς να ξεφύγουν με +7 (61-54), με το δεκάλεπτο να κλείνει με 66-59 μετά από buzzer beater τρίποντο του Πιέρ.

Το τελευταίο κομμάτι που αγώνα θα ξεκινήσει και πάλι με εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75 για τους Τούρκους που θα φέρουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (69-59). Τα λάθη θα συνεχιστούν από πλευράς Ολυμπιακού, με τους παίκτες της ομάδας να δείχνουν πως έχουν ξεμείνει από δυνάμεις λόγω και της νόσησης από τον κορωνοϊό κάτι που έκανε τη Φενέρ να συνεχίζει το ξέφρενο ρυθμό της εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +15 (74-59). Παρά την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων να μπουν και πάλι στον αγώνα θα βρει... τοίχο μιας και η Φενέρ είχε βρει τον επιθετικό ρυθμό της με αποτέλεσμα να φτάσει και στο +17 (82-65).Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικά με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν την διαφορά τους, για να φτάσουμε στο τελικό 94-80 και στην πέμπτη νίκη στη Φενέρ στα τελευταία έξι παιχνίδια της Euroleague δείχνοντας πως θέλει να ανακάμψει βαθμολιγικά.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share