Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς: Κίνδυνος μέχρι και για απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για 3 χρόνια - Άμεσα η απόφαση

Θα απελαθεί ή όχι τελικά ο Σέρβος;

6 Ιανουαρίου 2022 10:46
Θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς: Κίνδυνος μέχρι και για απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για 3 χρόνια - Άμεσα η απόφαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα... κανονικό θρίλερ επικρατεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τη συμμετοχή του στο Australian Open, με τον ίδιο να κινδυνεύει να απελαθεί από την Αυστραλία και το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης να αποφασίζει για την τύχη του τη Δευτέρα (10/1), μετά την έφεσή του.

Ως τότε, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστός και υπό φύλαξη στο ξενοδοχείο όπου η κυβέρνηση συγκεντρώνει πρόσφυγες, μετανάστες και όσους έχουν κάνει έφεση για παρόμοιες υποθέσεις με αυτή του Σέρβου.

Μάλιστα, λόγω των παρατυπιών, η νομοθεσία αναφέρει πως όχι μόνο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να πάρει την έγκριση και να μπει στη χώρα, αλλά κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Σενάριο που ακούγεται τραβηγμένο, όμως αυτό προβλέπει η νομοθεσία και με τα όσα έχουν προηγηθεί (με τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου) τίποτα δεν αποκλείεται.

Τι έχει συμβεί στην υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν χθες στις 23:30 τοπική, όταν ο Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Οι αρχές του ζήτησαν να τους ακολουθήσει και για ώρες εξέταζαν τα χαρτιά του και τον ίδιο, για να διαπιστώσουν αν προσπαθούσε να εισέλθει νόμιμα στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τον υπουργό υγείας της Αυστραλίας Κρεγκ Χαντ, ο Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για να δικαιολογήσει τον μη εμβολιασμό του και να εισέλθει στη χώρα, επομένως θα πρέπει να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.

Τελικά μετά από 12 σχεδόν ώρες αποφασίστηκε να του ακυρωθεί η βίζα, με τον ίδιο να μεταφέρετε σε ξενοδοχείο όπου συγκεντρώνουν πρόσφυγες, με τους δικηγόρους του να ασκούν έφεση.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωνε χθες πως «η βίζα του κύριου Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, ειδικά όταν πρόκειται για τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», με τον πατέρα του να ξεσπά λέγοντας πως οι Σέρβοι πρέπει να βγουν στους δρόμους γιατί «κρατούν αιχμάλωτο τον γιο μου».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο καθώς σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε (σε έξαλλη κατάσταση) τον πρέσβη της Αυστραλίας Ντάνιελ Εμερι για εξηγήσεις, αλλά αυτός για ώρες δεν απαντούσε!

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, επικοινώνησε με τον Τζόκοβιτς και του ανέφερε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να δικαιωθεί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share