Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός-Άρης 2-0: Οι super λάτιν οδηγούν το «τριφύλλι» στην Ευρώπη!

"Πάτησε" και τον Άρη ο Παναθηναϊκός

5 Ιανουαρίου 2022 23:39
Παναθηναϊκός-Άρης 2-0: Οι super λάτιν οδηγούν το «τριφύλλι» στην Ευρώπη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενας επιβλητικός και απολαυστικός κατά διαστήματα Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνισή του στο πρώτο ματς για το 2022 στο γήπεδο της Λεωφόρου και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αρη τον οποίο νίκησε εύκολα με 2-0.

Ηταν το τρίτο διαδοχικό 2-0 στην ιστορική του έδρα, με το οποίο επανήλθε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, ενώ άφησε πίσω του τον Αρη πέντε βαθμούς με ματς λιγότερο.

Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικά και αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα μέσω του πρέσινγκ που άσκησαν, με τα λάθη και τις μονομαχίες να έχουν την τιμητική τους. 

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού και μάλιστα στο 15’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία στον αγώνα.

Ο Βιγιαφάνιες τροφοδότησε θαυμάσια τον Χουάνκαρ που έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Αϊτόρ βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα για να φρενάρει την πορεία της και την έστρωσε στον αμαρκάριστο Παλάσιος.

Το πρώτο σουτ του Αργεντινού έσωσε ο Κουέστα αλλά στην επαναφορά ο Παλάσιος δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο γήπεδο στο επόμενο διάστημα, έχοντας ως κορυφαίους τους Βιγιαφάνιες, Παλάσιος και Αϊτόρ, ενώ απόλεσε τρεις καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Σε σουτ του Μακέντα στο 27’, σε κεφαλιά του Λούντκβιστ στο 36’, αλλά κυρίως στη σέντρα-σουτ του Αϊτόρ που σταμάτησαν αρχικά ο Κουέστα και κατόπιν το δοκάρι, ενώ το πλασέ του Παλάσιος που ακολούθησε από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ (37’).

Ο Αρης ωστόσο αντέδρασε στο 40’ και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση, από στατική φάση.

Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπεναλουάν έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Αυτή ήταν η μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μισό του αγώνα, το οποίο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται δίκαια στο σκορ στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι μπήκε αποφασιστικά για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και στο 50’ ο Αϊτόρ συνεργάστηκε με τον Μακέντα και πλάσαρε στη ρίζα του δοκαριού.

Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη φάση μέχρι το 83’ οπότε ο Παλάσιος έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Αϊτόρ που έσκαψε τη μπάλα προ του Κουέστα, αυτή βρήκε στον Σούντγκρεν και κρέμασε τον Ισπανό τερματοφύλακα (2-0).

Ο Παλάσιος μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με σλάλομ στο 88’ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (92’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Τζέγκο, Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Εντιαγέ (85’ Χαϊροβιτς), Λούμορ, Λόπεθ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share