Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πέθανε ο «θρύλος» της Παναχαΐκής, Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Θλίψη στην Πάτρα

4 Ιανουαρίου 2022 20:16
Πέθανε ο «θρύλος» της Παναχαΐκής, Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα και σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο, η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Μιχαλόπουλου.

Ο «θρύλος» της Παναχαΐκής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου νοσηλευόταν, σύμφωνα με το tempo24.news

Μάλιστα, συλλυπητήρια δήλωση έκανε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

πέθανε Ανδρέας Μιχαλόπουλος

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Ανδρέα Μιχαλόπουλο που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής και διέπρεψε στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος συνέχισε να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, έχοντας καθίσει, ως προπονητής, στους πάγκους πολλών ομάδων, διδάσκοντας το άθλημα στα νέα παιδιά, για τα οποία αποτέλεσε παράδειγμα.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους φίλους του».

Η "κοκκινόμαυρη" γειτονιά του παραδείσου αποκτά σήμερα ένα ξεχωριστό μέλος... Ο σπουδαίος Ανδρέας Μιχαλόπουλος σε ηλικία...

Posted by Panachaiki FC / ΠΑΕ Παναχαϊκή on Tuesday, January 4, 2022

Η πορεία του Ανδρέα Μιχαλόπουλου

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, όπως αναφέρει το pelop.gr, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο Πατρών. Αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή από το 1966 μέχρι το 1979 και συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα που αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Δύο σοβαροί τραυματισμοί τον ανάγκασαν να βάλει πρόωρα τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αφού έπαιξε ακόμα σε Πάτραι και Αχαϊκή, την οποία οδήγησε ως παίκτης – προπονητής στην Β΄ Εθνική το 1981.

Αγωνίστηκε μία φορά με την Εθνική Ελλάδας το 1973. Εχει αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων με την όποια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων το 1969 και την 3η θέση το 1972. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1971 κατέκτησε το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.

Ο Μιχαλόπουλος κάθισε στον πάγκο πολλών ομάδων, όπως η Παναχαΐκή, η Θύελλα Πατρών, η Ξάνθη, η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Αθηνών, η Εθνική Ελπίδων και ο Πανιώνιος.

Στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η Παναχαϊκή αποχαιρετά τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η "κοκκινόμαυρη" γειτονιά του παραδείσου αποκτά σήμερα ένα ξεχωριστό μέλος».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share