Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θλίψη στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Στέλιος Σεραφείδης

Τεράστια απώλεια

4 Ιανουαρίου 2022 12:31
Θλίψη στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Στέλιος Σεραφείδης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς σήμερα Τρίτη (4/1) έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος Στέλιος Σεραφείδης χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της ΑΕΚ που έδωσε τη ζωή του για την Ένωση και περίμενε τη στιγμή για την είσοδο της ομάδας στην «Αγιά Σοφιά» έφυγε σε ηλικία 86 ετών.

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλοντας να τον τιμήσει για την μεγάλη του προσφορά στην Ενωση, έβαλε τη μορφή του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της «OPAP Arena» και επίσης έδωσε το όνομά του στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Σπάτα, το «Σεραφείδιον».

Θλίψη στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Στέλιος Σεραφείδης

Ποιος ήταν ο Στέλιος Σεραφείδης

Ο Στέλιος Σεραφείδης (Αιγάλεω, 1935) ήταν Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα. Ήταν ο μικρότερος αδερφός του επίσης διεθνή ποδοσφαιριστή Λάμπη Σεραφείδη, με τον οποίον συνυπήρξαν αγωνιστικά τόσο στον Απόλλωνα Αθηνών όσο και στην ΑΕΚ. Απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου του 2022 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ποδοσφαιρική καριέρα

Σε συλλογικό επίπεδο

Ξεκίνησε από τους Παίδες Αιγάλεω και στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο (1950-51) στον Απόλλωνα Αθηνών. Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες.

Στην εθνική Ελλάδας

Χρίστηκε 1 φορά διεθνής με την Ελλάδα, όταν αγωνίστηκε στις 22 Μάη 1963 στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Πολωνίας.

Πέθανε ο Στέλιος Σεραφείδης

Προπονητική καριέρα

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Για αρκετά χρόνια υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε το 1995, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share