Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Η Λαμία στους «8» του Κυπέλλου - Δείτε το απίστευτο γκολ

1-0 τον Ιωνικό στη Νεάπολη

23 Δεκεμβρίου 2021 20:31
Κύπελλο Ελλάδας: Η Λαμία στους «8» του Κυπέλλου - Δείτε το απίστευτο γκολ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου «σφράγισε» σήμερα (23/12) η Λαμία, αφού μετά το 2-0 του «Αθανάσιος Διάκος» κέρδισε (1-0) τον Ιωνικό και στη ρεβάνς της Νεάπολης, ενώ νωρίτερα και ο Παναθηναϊκός πέρασε τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Τσιριγώτη, Βαφέα, Σάντσες στα στόπερ, τον Μύγια δεξιό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο αριστερό, τους Κιάκο, Ντάλσιο, Αοσμαν στον άξονα με τον τελευταίο να έχει οργανωτικό ρόλο και τους Μάναλη, Καμπράλ επιθετικό δίδυμο.

Η Λαμία είχε τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Προβυδάκη, Τζανετόπουλο, Γκόλεμιτς, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Ελευθεριάδη στα άκρα και τον Τιρόνε πίσω από το «9άρι» Αραμπούλι.

«Καθαρές» φάσεις οι φιλοξενούμενοι, πολλές απουσίες οι γηπεδούχοι

Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πολλές απουσίες (π.χ. Λένις, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Κάνιας και φυσικά τον Τουράμ), οπότε με το «καλημέρα» βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Πόσο δε από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήταν «ορεξάτοι» και σε καλή ημέρα. Με «κινητήριο μοχλό» την αριστερή τους πλευρά (Ανχελ Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς) πήραν από την αρχή τα ηνία και μετέφεραν το ματς στο μισό του Χουτεσιώτη, ο οποίος στο 11' έκανε εκπληκτική επέμβαση στο μονοκόμματο σουτ του Τιρόνε μέσα από τα καρέ του (ύστερα από ωραία ενέργεια του Σέρβου μεσοεπιθετικού).

Μέχρι την ανάπαυλα από μία καλή στιγμή είχαν οι Γκόλεμιτς, Μπεχαράνο, Ελευθεριάδης, ενώ η Λαμία στο 26' είχε και δοκάρι όταν ο Βαφέας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή σε επίπεδα πάνω από 60% και ο Ιωνικός έψαχνε το τρανζίσιον όπου ναι μεν το βρήκε σε 2-3 περιπτώσεις (είχε ορισμένα σουτ με τους Καμπράλ, Κιάκο, Αοσμαν), αλλά η καλύτερή του στιγμή δεν αφορούσε τελική. Πιο συγκεκριμένα ήταν το 23' της αναμέτρησης και ο Βαλεριάνος έκανε την παράλληλη (μετά από λάθος του Μπεχαράνο) όμως ο Μάναλης για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα που πέρασε παράλληλα με την εστία του Σαράνοφ.

Πολύ όμορφο γκολ από τον Ελευθεριάδη

Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση, πόσο δε από τη στιγμή που είναι σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ, «τελείωσε» στο 38' όταν η Λαμία άνοιξε το σκορ με ένα όμορφο και «ομαδικό» τέρμα. Ολα ξεκίνησαν από κλέψιμο του Προβυδάκη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι «βρέθηκαν» γρήγορα με τον δεξιό τους μπακ, τον Ελευθεριάδη, τον Τζανδάρη, τον Τιρόνε και ξανά τον Ελευθεριάδη που «έγραψε» το 0-1 με πλασέ μέσα από τα αντίπαλα καρέ.

Το δεύτερο μισό, κακά τα ψέμματα, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν 4 γκολ για να πάρουν την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν σε ρυθμό «διαχείρισης» και έτσι το ματς δεν είχε φάσεις. Το πρώτο του τέταρτο θα ξεχαστεί πολύ σύντομα, ενώ μετά το 60΄ και για περίπου 10 λεπτά ο Ιωνικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων όταν και «γύρισε» τη διάταξη σε 4-1-4-1. Μάλιστα στο 65' ο Ανχελ Μαρτίνεθ έκανε κομβικό stop επί του Μάναλη και αμέσως μετά (66') ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του Πογκοσιάν. Η Λαμία «απάντησε» στο 70' με την είσοδο των Γκέντσογλου, Νούνιες όπου και «φρέσκαρε» τον άξονά της, κάτι που της επέτρεψε να πάρει εκ νέου τον έλεγχο, χωρίς όμως να βγάζει φάσεις (είχε μία καλή στιγμή με τον Αραμπούλι).

Δεύτερο δοκάρι η Λαμία στις καθυστερήσεις

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γραμμές και των 2 ομάδων «άνοιξαν», λογικό, ο αγώνας «ζωήρεψε» και θα μπορούσε να γίνει τόσο 1-1 (ο Κιάκος με σουτ έβαλε «δύσκολα» στον Σαράνοφ που όμως απέκρουσε), όσο και 0-2 (στο 90'+2' ο Ρόμανιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι).

Στα αξιοσημείωτα πως δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο o Χριστοδούλης, ο 20χρονος πορτιέρε του Ιωνικού.

Συνθέσεις

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης (90'+2' Χριστοδούλης), Μύγας (60' Γκοτσούλιας), Βαφέας (60' Πογκοσιάν), Σάντσες, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Κιάκος, Ντάλσιο (84' Κωνσταντινίδης), Αοσμαν, Καμπράλ (84' Μουστάκης), Μάναλης.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (70' Γκέντσογλου), Μπεχαράνο (88' Μαζουλουξής), Ρόμανιτς, Τιρόνε (69' Νούνιες), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (81' Τσούκαλος).

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share