Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΟΦΗ-Άρης 0-2: Άνετο πέρασμα και πρόκριση

Έκανε... βόλτα στην Κρήτη και πέρασε στους «8»

23 Δεκεμβρίου 2021 17:05
ΟΦΗ-Άρης 0-2: Άνετο πέρασμα και πρόκριση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας εκ νέου εξαιρετικός Άρης πέρασε από την Κρήτη με 2-0 επί του ΟΦΗ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 5-1, μετά το 3-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και την επιστροφή στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, με τον Μεγιάδο να έχει «κάψει» τους Κρητικούς με την κόκκινη, που πήρε στο 45', αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το ματς

Οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν παθητικό ρόλο στο «Θ. Βαρδινογιάννης», άφησαν τη μπάλα και τις πρωτοβουλίες στον ΟΦΗ και ουσιαστικά πόνταραν υπέρ της αδυναμίας των Κρητικών να γυρίσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Μάλιστα, ήταν ο Άρης αυτός που βρήκε τις πιο επικίνδυνες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Καμαρά στο χώρο.

Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν με αυτοπεποίθηση τη μπάλα, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό στις τελικές πάσες, πότε κάνοντας... καταστοφικές σέντρες και πότε αδυνατώντας να βρουν λύση μέσα στην περιοχή του Κουέστα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η μάχη θα μεταφερόταν στο δεύτερο ημίχρονο, μια στιγμιαία - εγκληματική - απερισκεψία του Μεγιάδο, ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα (πέτυχε με τις τάπες χαμηλά στη γάμπα τον Καμαρά), καθώς και οι συστάσεις του VAR στον Τσακαλίδη, οδήγησαν στην αποβολή του Αργεντίνου μέσου του ΟΦΗ στο 44', γεγονός που στένεψε σημαντικά τα περιθώρια των Κρητικών για πρόκριση.

Στο δεύτερο μέρος, όλα πήραν από νωρίς τον δρόμο τους: ο Άρης κέρδισε πέναλτι μόλις στο 48ο λεπτό, από χέρι του Μαρινάκη εντός περιοχής, με τον Μπρούνο Γκάμα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να πετυχαίνει το τέταρτο προσωπικό του τέρμα μες στον Δεκέμβριου, κάνοντας το 0-1 στο 49'!

Οι «κιτρινόμαυροι» αξιοποίησαν την αριθμητική τους υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, προωθήθηκαν με άνεση και ξεκίνησαν να «πυροβολούν» κατά ριπάς προς την εστία του Βάτερμαν, στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα συνεχώς δίπλα από τα δοκάρια του Ολλανδού τερματοφύλακα.

Κι όσο ο Νιόπλιας έριχνε στο παιχνίδι ό,τι επιθετικό όπλο είχε, ο Μάντζιος ξεκούρασε Ντιαγέ, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο και Γκάμα, με τον Καμαρά να γράφει σε μια κυνική αντεπίθεση το 0-2 στο 81', μετά από ασίστ του Σάσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

OΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Τοράλ (68' Κοροβέσης), Ντε Γκουζμάν, Καμάου (63' Λάμπρου), Τσιλιανίδης (63' Γιάννου), Καστάνιος (63' Στάικος)

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (75' Μπεναλουάν), Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Ιτούρμπε (64' Λούμορ), Γκάμα (75' Λόπεθ), Ντιαγέ (64' Ματίγια), Καμαρά (85' Μαρμαρίδης)

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share