Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: "Με την ψυχή στο στόμα" ο ΠΑΟΚ - Λύγισε τον αξιόμαχο Αστέρα!

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έστω και δύσκολα, πήρε την πολυπόθητη νίκη

19 Δεκεμβρίου 2021 22:04
Super League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα βρήκε σκούρα, αλλά στο τέλος πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να λυγίσει με σκορ 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης, παίρνοντας την τρίτη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα για να εδραιωθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Εξαιρετικοί οι Αρκάδες, που πλήρωσαν τα ατομικά λάθη αφού υπέπεσαν σε δύο πέναλτι, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Κούρτιτς για να δώσει το τρίποντο στους Θεσσαλονικείς, με τον Άκπομ να έχει σκοράρει και αυτός νωρίτερα.

Σώθηκε στο 93' ο ΠΑΟΚ- Σάλος με το γκολ της Λαμίας που ακυρώθηκε ως οφσάιντ

Ο Σονί με γκολάρα άνοιξε το σκορ στο ματς, ο Χριστόπουλος είχε ισοφαρίσει αλλά η ομάδα του Ράσταβατς δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

παοκ-αστερασ

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο δυνατά και στα πρώτα λεπτά πίεζαν αρκετά τους Αρκάδες. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού έγινε μόλις στο 2ο λεπτό όταν από εκτέλεση φάουλ ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιφτσή.

Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αστέρας αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ του Σονί, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Καρμόνα. Μετά το γκολ η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πήρε τα πάνω της, αμυνόταν εξαιρετικά και ήταν πιο απειλητική προς την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 30’ ο Σονί έκανε κάθετη στον Κρέσπι, ο οποίος δεν έκανε καλό πλασέ και ο Σίτο δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ από πλάγια θέση. Οι Αρκάδες έδειχναν πολύ καλή εικόνα, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους, με τον Άκπομ στο 43’ με ένα φοβερό σουτ να ισοφαρίζει το ματς, κάνοντας το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια στο δεύτερο μέρος, με τον Κούρτιτς στο 49’ να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του από το σημείο του πέναλτι, παράβαση που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Αουγκούστο από τον Μουνάφο.

Η απάντηση των Αρκάδων ήρθε σχετικά άμεσα αφού στο 60ο λεπτό ο Άλβαρες εκτέλεσε το φάουλ και ο Χριστόπουλος με μια ωραία κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

παοκ-αστερασ

Στο 64’ ο Δικέφαλος είχε διπλή ευκαιρία να πετύχει το τρίτο γκολ όταν ο Τσιφτσής έβγαλε το σουτ του Αουγκούστο, ο Μπίσεσβαρ πήρε το ριμπάουντ μέσα από την περιοχή και πήγε να εκτελέσει αλλά ο Καρμόνα του έβαλε «στόπ».

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να δημιουργούν εκατέρωθεν ευκαιρίες και να φτιάχνουν φάσεις.

Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τιλίκα βρήκε τον Ριέρα που έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία!

Στο 88’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι, όταν ο Γκαρθία ανέτρεψε τον Κρέσπο. Ο Κούρτιτς στο 90’ εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, με τους Αρκάδες να ψάχνουν στο φινάλε τη φάση της ισοφάρισης αλλά να μην την βρίσκουν, αφού η κεφαλιά του Μπενίτο στο φινάλε δεν ήταν καλή και πέρασε άουτ!

Με αυτή τη νίκη ο Δικέφαλος εδραιώθηκε στην 3η θέση και μείωσε τη διαφορά από τη 2η ΑΕΚ, ενώ ο Αστέρας που ήταν εξαιρετικός αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι, παραμένει στο -2 από την εξάδα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (86' Βιεϊρίνια), Κρέσπο, Μιχάι (71' Ίνγκασον), Λύρατζης, Τσιγγάρας (71' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (71' Μουργκ), Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς και Άκπομ (86' Σφιντέρσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Κρέσπι (81' Γκαρθία), Σίτο (46' Τιλίκα), Σονί και Μπαράλες (68' Ριέρα).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share