Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ο Παναθηναϊκός έσπασε το "μπλόκο" του ΠΑΣ και... μπήκε τετράδα

Οι "πράσινοι" έφτασαν στο τρίποντο απέναντι στους σκληροτράχηλους Ηπειρώτες

19 Δεκεμβρίου 2021 21:52
Super League: Ο Παναθηναϊκός έσπασε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός - "Αναπνέει" ο Βόλος

Το ματς

παναθηναικοσ-πασ-γιαννενα

Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίρνοντας την κατοχή, γυρίζοντας σωστά και με υπομονή την μπάλα, αλλά χωρίς να γίνει απειλητικός στην αντίπαλη περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣ έδειχνε να μην… στεναχωριέται από το γεγονός ότι είχε παθητικό ρόλο, προτιμώντας να έχει κοντά τις γραμμές του και να περιμένει μια γρήγορη αντεπίθεση για να «χτυπήσει».

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει ένα σκληρό ματς, αλλά και να μην δούμε τελικές προσπάθειες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ενώ η απόφαση του διαιτητή Τζήλου να μην καταλογίσει ούτε φάουλ εναντίον του ήδη «κιτρινισμένου» Σάλιακα, που ανέτρεψε τον Παλάσιος όταν εκείνος έφευγε στην αντεπίθεση στο 24ο λεπτό, άφησε τους Ηπειρώτες με 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και τους έδωσε την δυνατότητα να υπηρετήσουν το πλάνο τους με την ίδια συνέπεια.

Βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να μετουσιώσει την ανωτερότητά της σε κάτι πιο… ουσιαστικό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους Αϊτόρ και Παλάσιος να αλλάξουν πλευρές, στο ημίωρο.

παναθηναικοσ-πασ-γιαννενα

Το μόνο που κέρδισαν, όμως, μέχρι το ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν κάποια κόρνερ, με τις «κομπίνες» τους στις εκτελέσεις να μην αποφέρουν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα...

Μάλιστα, θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια και πίσω στο σκορ, αλλά το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι -που έμεινε «άγαλμα» στην εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 43’- απεσώβησε το 0-1!

Στην επανάληψη, η ένταση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με τον Περέα μάλιστα να πέφτει στο έδαφος δύο φορές κι ενώ ενδιάμεσα είχε σηκωθεί να παίξει σε μια αντεπίθεση της ομάδας του, αλλά τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην βγάζουν την μπάλα εκτός γηπέδου.

Ωστόσο, στην δεύτερη περίπτωση ο ΠΑΣ… τιμωρήθηκε, αφού παίζοντας με δέκα ποδοσφαιριστές, δέχτηκε και το γκολ που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα…

παναθηναικοσ-πασ-γιαννενα

Όταν ο Βιγιαφάνιες πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Χουάνκαρ να βγάζει σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και τον Μαουρίσιο να σκοράρει με κεφαλιά, για το 1-0 στο 54’!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο, συνέχισε να παίζει με υπομονή και με τον Χουάνκαρ ξανά «μπροστάρη» έφτιαξε δύο ακόμα καλές φάσεις.

Η πρώτη έμεινε ημιτελής, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Ντομίνγκεθ στο 58ο, ενώ στην δεύτερη το σουτ του Μαοιυρίσιο στο 66ο λεπτό, ήταν άστοχο.

Τελικά, το «τριφύλλι» επιβραβεύθηκε για την καλή του εικόνα με ένα δεύτερο τέρμα, στο 69’, χάρη στην «συστημένη» εκτέλεση φάουλ του Βιογιαφάνιες και την φαλτσαριστή κεφαλιά του Σάντσες, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον Παναθηναϊκό κι έκανε το 2-0!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67’ Μακέντα), Καρλίτος (67’ Βιτάλ), Παλάσιος (81’ Χατζηγιοβάνης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (76’ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (86’ Λιάσος).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share